ZdorovGuru.com

Glicemie

Glicemia - nivelul de glucoză în sângeGlicemia - un indicator al glucozei din sânge, care în mod normal este de 3,3 - 5,5 mmol / l. Pentru viața normală este o necesitate pentru menținerea stabilă a nivelului de creștere a acestuia sau un declin reprezintă o amenințare pentru întregul corp, și în special pentru funcționarea creierului. Pentru prima dată termenul de „glucoza din sânge“ oferit pentru utilizare în mijlocul fiziolog francez din secolul al XIX-Claude Bernard. Creșterea concentrației de zahăr în sânge numit hiperglicemie

, a redus - hipoglicemie, atat de stat sub creșteri extreme este extrem de periculos, deoarece poate provoca o pierdere umană de conștiență, convulsii, și, uneori, comă.

Cauze si simptome ale glucozei din sânge atunci când aceasta este rata ridicată

În cazul în care indicele de glucoză într-un mod mare de norma, atunci există o creșterea glicemiei (hiperglicemie), în unele cazuri, boala se poate manifesta semne exterioare sau mascaradă ca alte boli. Motivele pentru glicemie crescută poate acționa pe stomacul gol: dietele bogate in carbohidrati, stres nervos, stres, supraalimentarea, alimente bogate în calorii, stil de viață sedentar, boli virale și cronice, ereditatea, care iau anumite medicamente. Toți acești factori contribuie la întreruperea producției de insulină și apariția diabetului zaharat. Simptomele glicemiei atunci când acesta a crescut la nivel includ:

 • sete crescută;
 • Pruritul;
 • urinare frecventă;
 • schimbare de greutate;
 • oboseala;
 • Iritabilitatea.

În mărturia critică posibilă pierderea cunoștinței și chiar comă. Indicator crescute ale glicemiei à jeun nu indică neapărat boala diabet și este o indicație a condițiilor de frontieră și poate semnala anumite tulburări endocrine.

Video: MDoctor: Kretinizatsiya și glicemie.

Simptomele de glucoză din sânge și a cauzelor sale

Concentrația redusă a glucozei in sange apare adesea dieta când strict dezechilibrat, stresul, exercitarea excesiv, leziuni endocrine. Pacienții care suferă de diabet, este posibil cu o doză incorect selectat de supradoze de insulină sau de medicamente de reducere de zahăr. Simptomele de glucoză din sânge (hipoglicemie) sunt:

 • amețeală;
 • Un puternic sentiment de foame;
 • slăbiciune generală;
 • afectare a sănătății;
 • greață;
 • slăbiciune musculară și fior;
 • transpirație crescută;
 • anxietate, nerațională nervozitate.


La lecturi extrem de mici ale glicemiei o persoană poate cădea în comă. Hipoglicemia nu apare adesea simptomatic și a constatat în mod accidental în timpul testelor de laborator.

Video: Tehnologia New Generation - un nou nivel de glucoză din sânge de auto-monitorizare a calității

Modalități de a determina nivelul de glicemie

contor de glucoza din sange - un dispozitiv pentru determinarea nivelului de glucozăPentru a determina indicele glicemic, există două metode de bază - măsurarea concentrației de glucoză din sânge de analiză pentru a identifica și a testa toleranța la glucoză. Prima metodă - o analiză a sângelui capilar luat din deget, în determinarea glicemiei a jeun de zahăr aflat după opt ore de la ultima masă, dar această metodă nu poate confirma întotdeauna boala. La detectarea nivelurilor ridicate ale glucozei, efectuat de o altă aceeași analiză a glucozei, dacă exponentul este mai mare de 5,6 mmol / l, testul prescris pentru toleranță la glucoză. Aceasta se realizează după cum urmează: ia analiza pentru a determina glucoza jeun, atunci pacientul ia 75 g de glucoză ca soluție apoasă, iar două ore mai târziu, o nouă prelevare de probe de sânge se efectuează, înaintea testului trebuie să se abțină de la a lua medicamente care afecteaza modelul hormonului. În cazul în care rezultatul testului nu depășește 7,8 mmol / l, se consideră norma, la un nivel care se extinde la 10,3 mmol / l, se recomandă să se efectueze un alt indicii eșantion de peste 10,3 mmol / l sunt semne de diabet. Atunci când condițiile care necesită monitorizarea constantă a glucozei din sânge, folosind un contor de glucoza din sange portabil, care vă permite pentru a determina nivelul de zahăr din sânge pe cont propriu, la domiciliu.

tratamentul glicemie

În încălcări care determină tratamentul glicemic poate fi administrat numai un medic și strict individual, în funcție de indicațiile clinice și gradul de încălcări. De o mare importanță în tratamentul dat la o dieta pentru persoanele care suferă de hiperglicemie, este necesar să fie atenți la indicele glicemic al alimentelor, folosind doar având un indice scăzut. Cand crescute sau reduse nivelurile de glucoza adesea de dorit să ia alimente și în porții mici, iar dieta includ proteine ​​și carbohidrați complecși, care sunt produse capabile să furnizeze energie pentru mult timp. De asemenea, atunci când este necesar hiperglicemie pentru a limita utilizarea de grăsime și de a elimina complet dulciuri și produse din făină realizate cu faina alba. Dieta în tratamentul glucozei din sânge, se recomandă să fie combinate cu exercitii fizice moderate și drumeții de zi cu zi.

Video: Cum se calculeaza insulina. Formula pentru Diabetici

Desi glucoza din sange de multe ori nu se manifestă și nu afectează bunăstarea, cu descoperirea sa accidentală nu poate ignora tratamentul prescris. Persoanele cu un istoric familial de leziuni endocrine, este recomandabil să organizeze periodic teste de laborator pentru posibila detectarea glucozei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit