ZdorovGuru.com

Norma glucozei în timpul sarcinii, creștere, scădere

Norma glyukozyi pri beremennosti povyishenie ponizhenieGlucoza este în sângele fiecărei ființe umane - un copil, bărbați și femei. Mulți o numesc „zahăr din sânge“ sau „nivelul glucozei în sânge“ - se înțelege prin aceste două definiții ale aceluiași lucru. Acesta a fost transformat în glucoză toți acei carbohidrati care intră în corpul nostru.

Penetrante în corpul uman, hidrați de carbon sunt împărțite în 2 categorii principale:

 • O parte din hidratul de carbon este direcționat către puterea tuturor celulelor din organism, țesutul viscerală și toată vitalitatea necesare-organismului. Această funcție poate fi definită ca o vitală, adică avem nevoie de hidrați de carbon, și fără a le funcționarea organismului nostru este defect.
 • A doua funcție - este negativ, adică, glucoza stocată în ficat, deoarece „în rezervă“. Dar, numai excesul de glucoza in ficat este prezentat sub forma de glicogen - o polizaharidă, care se mișcă într-o altă formă de glucoză.

În corpul femeilor (și bărbați, în special), există o serie de hormoni cheie care au ca scop creșterea nivelului de glucoză în sânge. Singurul hormon care scade glucoza - insulina-l.

Insulina este hormonul produs de pancreas uman. In timpul sarcinii, hormonul insulină unei femei devine un ordin de mărime mai mare. Din moment ce energia are nevoie de o mulțime de mijloace și insulină și glucoza, de asemenea, nevoie de mai mult.

Necesarul de energie al unei femei gravide pentru făt ar putea fiziologic dreptul să crească și să se dezvolte. Dacă, totuși, datorită impactului factorilor negativi, insulina este produsă în cantități mai mici, nivelul de glucoză (zahăr) în sânge crește dramatic. Creșterea glucozei din sânge femeie gravidă este destul de un semn de periculos, de aceea, medicii recomandă insistent să păstreze glucoză în sânge este normal.

Cauze valorile de control ale zahărului din sânge în timpul sarcinii

Coborârea și ridicarea zahărului (glucoză) din sânge este foarte periculos, deoarece duce la formarea așa-numitelor organisme cetonici, care sunt elemente toxice și periculoase.

În cazul în care nivelul de zahăr din sânge sunt crescute ca urmare a unui număr de analize efectuate în diferite perioade de timp, acest lucru indică faptul că o persoană începe să se dezvolte diabet zaharat.

Femeile în timpul sarcinii sunt la risc pentru diabet zaharat!

Desigur, ar trebui de asemenea să precizeze și faptul că cele mai multe dintre diabet zaharat poate fi de așa-numita temporar, adică, să atace corpul numai în timpul sarcinii și după nașterea unui copil - dispar. În acest caz, vorbim de forma de diabet gestational. Dar există un mare risc ca diabetul gestațional va intra în diabet.

Factorii de risc pentru dezvoltarea diabetului zaharat în timpul sarcinii

In timpul sarcinii, trebuie să monitorizeze în mod constant nivelul de zahăr din sânge. Numai în acest fel poate fi timp pentru a anticipa și a preveni apariția sau a unei boli.

Există așa-numitele factori de risc - în cazul în care au un loc de a fi o femeie în timpul sarcinii, este necesar să se monitorizeze cu mai multă atenție sănătății lor.

 • Ereditatea - adică, cineva din familie (mai ales într-o linie dreaptă) au diabet zaharat. Există un risc ridicat de diabet care apare si tu.
 • Nașterea unui copil cu vârsta cuprinsă între 30 de ani și între starshe-
 • polihidraminos ploda-
 • fructe de mare - greutate corporală de peste 4,5 kg, lungime - 60 cm.
 • Dezvoltarea ploda- congenitale
 • În istoria femeii au un loc de a fi avort spontan, a ratat avortul, nașterea copiilor morți sau au murit în primul an de viață de la vicii razvitiya-
 • Avort spontan - diagnostic al femeii gravide „avort spontan obișnuită a copilului“ -
 • Terapia hormonala inainte de inceperea tratamentului gormonami- zaberemenet- de infertilitate
 • Obezitatea în beremennoy-
 • greutatea corporala in exces in timpul sarcinii.

Norma nivelului glucozei din sânge în timpul sarciniiImportant!

Norma a nivelului de glucoză din sânge în timpul sarcinii poate varia - scăderea, creșterea!

Video: Chefir cu koritsey.Snizhenie de zahăr din sânge.

Ne întoarcem acum la normele de glucoză din sânge la femeile care nu sunt gravide. Dacă femelă negravide donarea de sânge pentru determinarea glicemiei a jeun, parametrii acestuia trebuie să fie în mod normal, între 3 și 5 3, 5 mmol / l.

Dacă o femeie livrează sânge prin 2 ore după masă - indicele pentru pacienții care nu sunt gravide nu trebuie să depășească marcajul 7, 8 mmol / L.

niveluri normale ale glicemiei la femeile gravide este stomacul gol - 4,5 mmol / l până la 2 mmol / litru. Același indicator, dar numai după 2 ore după masă este de aproximativ 6, 7 mmol / l (mai mică decât această valoare).

In timpul sarcinii, nivelul de glucoză a femeilor este mult mai mic decât cifrele de mai sus. Acest lucru poate fi explicat prin faptul că hormonii femeile gravide sunt mult prea mari, chiar și adăugate la această tulburări ale metabolismului.

Valorile medii ale glucozei din sânge în timpul sarcinii este de la aproximativ 3,3 până la 6, 6 mmol / l.

In timpul sarcinii, o femeie trebuie să doneze sânge întotdeauna, să urmeze și în timp pentru a prinde chiar și mici modificări ale acestor indicatori.

Amintiți-vă că de zahăr din sânge ridicat (glucoza) din sange poate indica diabet gestațional! Dacă timpul nu se oprește această situație, după ce copilul se naște, există riscul de diabet!

In timpul sarcinii, care se desfășoară complet normale, pe baza unor indicatori fiziologici nivelurile de insulina (hormon pancreatic) incepe sa creasca la sfarsitul 2 termeni. Este esențial să se asigure că zahărul în sânge femeilor gravide au rămas normale și nu afectează dezvoltarea modului patologic fat.

Absolut! In saptamana 28 de sarcina o femeie ar trebui sa aiba un test de sânge pentru toleranță la glucoză. Pe parcursul acestei perioade, în săptămâna 28, glucoza din sânge trebuie să fie în jur de 7, 8 mmol / L.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit