ZdorovGuru.com

Norma în zahăr din sânge în timpul sarcinii

v Krovi sahara Norma pri beremennostiIn timpul sarcinii, rata de zahăr din sânge poate deviat ușor, dacă nu este o femeie gravidă în timpul livrării analizei trebuie ratei postit 3.3-5.5 mmol / l, la două ore după nivelul de zahăr din sânge masa poate fi ridicat nu mai mult de 7, 8 mmol / l. Nivelul glicemiei a jeun O femeie gravidă poate varia la 4 la 5, 2 mmol / l, la două ore după mese poate fi index să nu fie mai mare de 6,7 mmol / l. De ce în timpul sarcinii a scazut nivelul de glucoza? Datorită faptului că există schimbări în metabolismul și hormonal.

Care este rata de zahăr în sânge unei femei gravide?

Rata medie a zahărului din sânge la femeile gravide este considerat un indicator de 3, 3 - 6, 6 mmol / l. femeie necesară donează analize de sânge și monitorizează diferitele schimbări care au loc în ea, în special important să se acorde o atenție la abaterea de la normă. Deoarece sarcina poate dezvolta diabet gestational, care după nașterea copilului se poate transforma in diabet zaharat de al doilea tip. Acest lucru se datorează faptului că în timpul sarcinii sângelui unei femei crește numărul de corpuri cetonice, iar nivelul redus semnificativ al aminoacizilor.

În cazul în care sarcina este normal, funcția secretoare de insulină poate fi crescut în trimestrul al doilea sau al treilea târziu. Astfel, a menținut copilul de zahăr din sânge, iar mama este normal.

Se recomandă de a 28-a săptămână de sarcină pentru a efectua un nivel oral oră test de glucoza. La această rată trebuie să fie mai mare de 7,8 mmol / l. Dacă o femeie a 50 g de glucoză și nivelul a depășit 7,8 mmol / l, este necesar să se treacă testul de trei ore, cu 100 de grame de glucoză.

Dacă după testul cu 100 g de glucoză astfel de indicatori:

1. După un niveluri oră peste 10,5 mmol / L.

2. După două ore peste 9,2 mmol / L.

3. După trei ore peste 8 mmol / l.

Poti vorbi despre faptul că diabetul unei femei gravide.

Atunci când o femeie gravidă este o abatere de la niveluri normale de zahar din sange?

Femeile care sunt la risc, de multe ori se îmbolnăvesc cu diabet zaharat. Dacă ei au o predispoziție genetică, în cazul în care prima naștere după vârsta de treizeci de ani.

Video: Teste de sarcina pentru zahăr. diabet gestațional.

La o anumită vârstă rata de zahăr în sânge începe să se schimbe, este din cauza acestui fapt, există multe boli care anterior nu a observat femeia. Indicatorii de norma poate fi scăzut în cazuri, în cazul în care femeia castiga rapid in greutate in timpul sarcinii, de asemenea, este un indicator al diabetului zaharat. Dacă o femeie dă naștere unui copil cu o greutate mai mare de 4, 5 kg, în timp ce creșterea de 55-60 cm, se spune că o femeie în timpul sarcinii au fost abateri în analiza zahărului.

Medicii acorde o atenție la femei și simptomele, ceea ce indică o creștere a zahărului din sânge, sarcina, și așa are un factor diabetogen. Simptomele de diabet la femeile gravide:

1. Creșterea apetitului.

2. Femeile cu probleme urinare.3. chinuiește de sete.

4. Femeia se simte slab.

5. Creșterea tensiunii arteriale.

Pentru a confirma diagnosticul este important să treacă toate testele necesare de sânge și urină. Cine este înregistrat în cadrul consultărilor, o face în mod regulat acest lucru.

În cazul în care analiza este tratată în timpul sarcinii nivelul de zahăr din sânge?

Poate desemna între 24 și 28 de săptămâni. Dar mama insarcinate trebuie să ne amintim că, dacă sunt crescute nu de mult - acest lucru este normal, pentru că atunci când o femeie poartă un copil, pancreasul nu poate face față pe deplin cu o sarcină foarte mare, din cauza acestei valori crescute ale glucozei din sange.

Video: Sarcina si nasterea in diabetul zaharat

Este important să se monitorizeze în mod constant nivelul de zahar din sange la femeile gravide, aceasta afectează gestatie copilului și nașterii sunt normale, pentru că este atât de important pentru o femeie să se consulte în mod constant un ginecolog. De multe ori există cazuri când nivelul sarcinii glucoza crește, și revine la normal după livrare.

Cum de a aduce nivelul de zahăr din sânge înapoi la normal în timpul sarcinii?

O femeie ar trebui să acorde o atenție la dieta ta, ar trebui să fie sănătos și echilibrat. Excludeți din glucide alimentare, care sunt usor absorbite - produse de patiserie, piure de cartofi și dulciuri, alimente grase si prajite, lapte praf integral, lapte condensat, iaurt, smântână, smantana, maioneza, branza, carne, gâscă și de rață, cârnați, salam și carne grase, untură, înghețată și ciocolată.
O femeie gravidă ar trebui să uite de suc de fructe, apă cu zahăr și fructe dulci. hidrati de carbon lent absorbit nu trebuie să le excludă din dieta - hrișcă, cartofi copți, paste de grâu dur, orez. Pâinea ar trebui să fie consumate cu tărâțe sau negru, masă, cât mai mult posibil pentru a mânca legume și leguminoase - soia, fasole, linte și mazăre. Cu iepure costum de carne, de pui și de vită.

Puteți utiliza produsele care au o acțiune antidibeticheskoe - usturoi, patrunjel, ridichi, morcovi, varză, roșii, spanac, revent, ovăz, orz, orz și lapte de soia.

Foarte util să fie considerate fructe si boabe de gutui, lamaie, coacaze, afine, coacaze, grapefruit. Puteți utiliza, de asemenea, scăzut de grăsime de vaci brânză și iaurt.

O femeie gravidă este foarte dificil de a face o dieta corecta, deoarece trebuie să mănânce alimente care nu se va ridica de zahăr din sânge, dar este imposibil să renunțe la produsele care sunt utile și importante pentru dezvoltarea copilului. Pentru că este atât de important de a cumpăra un metru portabil de glucoză din sânge, care poate fi folosit în orice moment, pentru a verifica nivelul de zahăr din sânge.

Dacă o femeie este de a mânca drept, monitorizarea sănătății acestora și starea lor, se spune că femeia are grijă de ea și copilul ei și nu trebuie să vă faceți griji în astfel de cazuri, copilul va fi puternic și sănătos. Pentru că prima regulă - ceas dieta ta!

De asemenea, cantitatea de zahăr din sânge poate fi redusă dacă femeia va lua o baie rece sau duș, în cazul în care este de a efectua in mod regulat exercitii fizice mici.

Deci, o femeie gravidă este foarte important pentru controlul de zahăr din sânge, deoarece poate afecta sănătatea copilului nenăscut. Trebuie să fie testate în mod regulat și urmăriți dieta ta.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit