ZdorovGuru.com

Hiperglicemia - cauze, simptome, tratamentul hiperglicemiei

giperglikemiiaHiperglicemia apare atunci cand nivelul glicemiei este peste normal. glucoză din sânge normală este între 3 și 5 3, 5 mmol / l. Termenul tradus cu ușurință de la davnegrecheskogo limba - super-sânge dulce. Boala poate apărea din cauza unei varietăți de tulburări, cel mai adesea în cazul unor probleme cu sistemul endocrin și diabet. Hiperglicemia are diferite forme - ușoare, medii și grele. În index ușoară crește ușor între 6 și 10 mmol / l, cu o formă medie la 10 la 16 mmol / l, o formă severă de o creștere substanțială a indicelui de mai mare de 16 mmol / l.

Dacă nivelul de glucoza creste mai mult de 16, 5 mmol / l, se poate produce starea predkomatoznoe dacă rata depășește limita de până la 55, 5 mmol / l om gipersmolyarnuyu intră în comă.

Diabeticii suferă de două forme - hiperglicemie post și postprandială. După rata de consumul de peste 10 mmol / l, în cazul în care pacientul nu a mâncat mai mult de 8 ore, acesta a crescut la 7 glucoză, 2 mmol / l.

Cauze de hiperglicemie

Adesea, aceste modificări sunt consecința acțiunii hormonului insulină. În cazul în care lipsește sau nu interacționează cu celulele din organism, poate exista un exces de zahăr.

Principalele motive din cauza care hiperglicemie, sunt dezvoltă:

1. situații stresante.

2. tulburare in dieta.

3. diabet.

4. Influența unor preparate medicale.

Diabetul este nu numai motivul din cauza căruia boala se dezvoltă, apare din cauza unor dereglări ale sistemului endocrin, astfel devine hiperglicemie cronică. Atunci când nivelurile de glucoză a crescut după mese, pacientul poate simti foarte obosit numai. Dar, în cazul în care boala progreseaza, aceasta incepe sa se descompuna procesele în formarea glucozei si apare hiperglicemiei de post, pacientul se simte bolnav, el are o serie de simptome care sunt caracteristice diabetului zaharat:

2. Slăbiciune și în mod constant tinde să doarmă.

3. Apariția de tinitus.

4. Durere în abdomen.

5. Sete.

6. Persoana care suferă de urinare frecventă.

În cazul în care boala este complicata, se alătură toate simptomele de mai sus - letargie, dificultăți de respirație, tulburări de vedere, durere în inimă, comă se dezvolta.

Video: Ce trebuie să știți despre hiperglicemie diabetică

Hiperglicemia poate să apară din cauza nerespectării dieta. Adesea, acest lucru se întâmplă în sistemul nervos atunci când o persoană nu are nici un control asupra cât de mult și ce fel de mâncare a mâncat, atunci el începe să câștige în greutate rapid, devine o mulțime de calorii decât el poate. Cu toate acestea, numai glucide simple și complexe, prezente in dieta sa.O cauză frecventă a hiperglicemiei sunt situatii stresante.

Crește nivelul de glucoză poate avea oameni care sunt bolnavi cu infarct miocardic, accident vascular cerebral. Hiperglicemia apare după boli infecțioase sau a unui proces inflamator care poate provoca hormoni endogeni de lucru kontrinsulinovyh. Acest lucru deranjat reglarea naturală a zahărului din sânge.

Hiperglicemia este efectul secundar după administrarea anumitor medicamente - Rituximab, diuretice tiazidice, inhibitori de protează, corticosteroizi, antidepresive.

Video: De ce comă hipoglicemică hiperglicemii periculoase

simptome de hiperglicemie

pronunțat întotdeauna trei semne de hiperglicemie:

1. Polidipsie.

2. Pierderea in greutate.

3. poliurie.

Polidipsie sete excesiva, poliurie apare atunci când o persoană are urinare frecventă.

De asemenea, oboseala poate apărea atunci când hiperglicemie vederea încețoșată. Pacienții care nu se vindecă răni, zgârieturi, tăieturi, gurii apare uscată, pielea este uscată și senzația de mâncărime severă. Simptomele de hiperglicemie se referă aritmie, flux lent de boli infecțioase, cum ar fi candidoza si otita. Ele sunt foarte dificil de tratat.
Inspirarea hiperglicemia este o profundă, rară și zgomotos, se vorbește despre acidoza metabolică severă.

În forma acută de hiperglicemie afectată conștienței apare cetoacidoza, coma, deshidratare.

Video: simptome de zahăr din sânge și de tratament?

tratamentul hiperglicemiei

În cazul în care primele simptome nevoie urgentă de a măsura nivelul de glucoză în sânge, oamenii care depind de administrarea de insulină, rata poate fi mai mare de 14 mmol / l, este foarte periculos și stare critică. În această situație, o nevoie urgentă de a injecta insulina, și cât mai mult posibil de a utiliza lichid.

simptome de diabet zaharat de hiperglicemie: video

După fiecare 2 chasa necesară pentru măsurarea glucozei, insulinei este administrat atâta timp cât indicele de normalizat. În caz de deteriorare a pacientului, o nevoie urgentă de a apela o ambulanță, deoarece aceasta poate provoca acidoză și perturbat de respirație în timpul hiperglicemiei.

La persoanele-insulino-dependent au nevoie pentru a neutraliza aciditatea organismului, are nevoie să mănânce fructe, legume, apă minerală, soluție de sodă.

În cazul în care pielea este uscată și aspră a câștigat, este necesar să se pisa pacientului cu o cârpă umedă, în special pe frunte, gat, incheieturi si in spatele genunchilor.

Hiperglicemia este o consecință a bolilor grave, deoarece tratamentul se bazează pe eliminarea cauzelor care la provocat. Pentru a face acest lucru, trebuie să monitorizeze în mod regulat nivelurile de glucoza din sange, analiza este foarte important să se efectueze pe stomacul gol sau după o masă.

In tratamentul hiperglicemiei, care a apărut ca urmare a diabetului zaharat trebuie să utilizeze preparate injectabile, care conțin insulină, folosindu-le poate reduce nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, atunci când hiperglicemia este foarte important sa urmeze un regim alimentar special pentru a controla aportul de calorii, cati carbohidrati ati luat alimente ca apă purificată pot fi folosite mai mult și nu uita pentru un set de exerciții speciale.

Deci, hiperglicemie indică faptul că deranjat metabolismul glucidelor, aceasta este cauzată de diferite boli, de cele mai multe ori apare din cauza diabetului zaharat, pot să apară ca urmare a faptului că o persoană abuzează de dulce, este în mod constant în situații de stres. Reactiv Hiperglicemia poate apărea după un accident vascular cerebral, traumatism, infarct miocardic. Este foarte important pentru a controla hiperglicemie de zahăr din sânge, deoarece abateri semnificative de la regulile de index pot avea consecințe foarte grave pentru persoana.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit