ZdorovGuru.com

Hiperglicemie

Video: diabet zaharat, hiperglicemie,

Hiperglicemia - zahărului în sânge

Hiperglicemia este o condiție în care există o creștere a nivelului de zahăr din sânge pe un fond de diferite boli endocrine, inclusiv diabetul zaharat.

În funcție de nivelul de zahăr în sânge al pacientului Hiperglicemie poate fi ușoară, moderată și severă.

Manifestari de hiperglicemie, de multe ori sunt: ​​sete constantă, urinare frecventă, scădere în greutate.

Scopul tratamentului este tratamentul bolii subiacente hiperglicemie, care a cauzat creșterea glucozei în sânge. scădere rapidă a nivelului glucozei se realizează prin introducerea de insulină în corpul pacientului.

La pacientul hiperglicemie severă au necesitat spitalizare de urgență.

Cauze de hiperglicemie

Ca principalele cauze de hiperglicemie, ceea ce duce la concentrații crescute de glucoză în serul sanguin, actioneaza productia scaderea insulinei. În unele cazuri, nivelul de insulină în care pacientul este în limite normale, dar merge bine interacționează cu celulele corpului uman, ceea ce duce, de asemenea, la niveluri crescute de glucoză.

Dezvoltarea hiperglicemiei poate contribui, de asemenea, la o dieta cu o cantitate mare de carbohidrati, supraalimentarea.

Deoarece cauza hiperglicemiei poate acționa și de stres. Prin urmare, este necesar să se controleze activitatea lor emoțională, psihologică, fizică, evitând ca stil de viață prea pasiv, și oboseală puternică.

Cauzele hiperglicemiei pot fi diferite boli infectioase si cronice.

La pacienții cu diabet zaharat de atac hiperglicemie apare în cazul lipsei primirea de medicamente care scad nivelul de zahăr din sânge, sau injecții cu insulină.

Video: Hiperglicemia - ce este?

Clasificarea și simptomele de hiperglicemie

Eliberat mai multe grade de severitate al hiperglicemiei:

 • lumină - glucoză 6,7-8,2 mmol / l;
 • medie - 8,3-11mmol;
 • severe - mai mult de 11,1 mmol / l.

Atunci când concentrația de glucoză mai mare de 16,5 mmol / l condiție prekomatosnoe apare și atunci când nivelurile de glucoza peste 55 mmol / l dezvoltă hiperosmolară comă, este o stare deosebit de gravă, jumătate din cazuri sunt fatale.

La persoanele cu diabet zaharat, hiperglicemie sunt două tipuri:

 • hiperglicemie jeun (atunci când concentrația de zahăr din sânge este crescută la 7,2 mmol / l și mai sus, în absența produselor alimentare mai mult de 8 ore);
 • hiperglicemie postprandială (nivel ridicat de zahăr din sânge după masă până la 10 mmol / l sau mai mult).

În cazul în care nu indivizii care suferă de diabet, concentrația de glucoză după o masă grea este mărită până la 10 mmol / l, aceasta este o dovadă de risc ridicat de a dezvolta diabet zaharat de tip.

Simptomele de hiperglicemie includ următoarele caracteristici:

 • polidipsie - sete excesivă;
 • pierdere în greutate;
 • urinare sau poliurie frecventă;
 • oboseală;
 • lunga perioada de vindecare a rănilor;
 • vedere încețoșată;
 • sentimentul de uscăciune în gură;
 • mâncărime și uscăciune a pielii;
 • infecții sunt dificil de tratat, de exemplu, otită externă, vaginală candidoza;
 • aritmie;
 • Kussmaul de respirație;
 • comă.

Simptomele hiperglicemia pot fi, de asemenea: extremități reci și insensibile, diaree și constipație, Alte probleme la nivelul tractului gastro-intestinal.

Primele trei caracteristici fac triada hiperglicemice clasic.Simptomele de hiperglicemie, în forma acută sunt: ​​afectarea conștienței, cetoacidoza, deshidratare din cauza diurezei osmotice și glicozurie.

identificarea la timp a condițiilor hiperglicemici ajută la prevenirea dezvoltarea unor complicații grave.

Hiperglicemia poate duce la cetonuriei (corpuri aspect acetonă în urină) și cetoacidoză (perturbarea metabolismului glucidic, ceea ce duce la comă diabetică).

La persoanele cu diabet zaharat de tranzitie de la usoara pana la hiperglicemie mai severă poate dura mai mulți ani (în cazul în care organismul în sine este capabil de producție de insulină).

tratamentul hiperglicemiei

În cazul în care o persoană este bolnav cu diabet zaharat, el trebuie în mod necesar măsurători regulate ale nivelului de zahăr din sânge. Măsurătorile sunt luate pe stomacul gol și după ce mănâncă de mai multe ori pe zi, pentru a controla difuzoare. În cazul în care rezultatele mai multor măsurători efectuate într-un rând există o rată ridicată de glucoză, este necesar să se adreseze la medic.Diabetul - una dintre cauzele de hiperglicemie

Dacă hiperglicemia este foarte important pentru dieta. Pacientul trebuie să monitorizeze în mod constant aportul de carbohidrati si calorii.

In tratamentul hiperglicemiei usoara poate ajuta la exercitii fizice moderate si o multime bea lichide la fiecare 30 de minute.

In tratamentul hiperglicemiei, insulina este adesea folosit. Dacă hiperglicemie provocată boala nediabetici este tratata cu boala endocrine adecvat.

În cazul în care o persoană are simptome de hiperglicemie pronunțată, a avut nevoie de ajutor de urgență.

Primul ajutor pentru hiperglicemia este de a efectua măsurarea nivelului de zahăr din sânge.

Cu medie mai mult de 14 mmol / l diabetici primul tip necesită injecție cu insulină și consumul de lichide. Măsurătorile de zahăr, apoi trebuie să efectueze la fiecare două ore, și de a face injecții cu insulină până la momentul în care nivelul de glucoză nu este înapoi la normal.

Video: Cum de a trata și tratamentul hiperglicemiei

Ajutor cu hiperglicemie la pacienții care au, în ciuda introducerii de insulină, de zahăr din sânge nu este redus, este spitalizarea imediată a acestora, deoarece acestea pot avea probleme de respiratie din cauza acidoză.

In ingrijirea spital cu hiperglicemia este de a efectua administrarea masiva infuzie de terapie dezintoxicare insulină, carbohidrați, vitamine, proteine, în scopul de a egaliza echilibrului acido-bazic al organismului și de a reduce efectele nocive ale tulburărilor diureză osmotică și cetoacidoza.

Dacă există complicații hiperglicemice (de stat), prekomatosnoe pacienții cu insulină necesară pentru a neutraliza aciditatea. Pentru a face acest lucru, trebuie să bea o mulțime de apă minerală, mânca legume și fructe. Se reduce nivelul de aciditate ajută, de asemenea, o soluție de bicarbonat de sodiu (2 lingurite la o cana de apa).

Odată cu dezvoltarea acidozei, pacientul poate pierde cunoștința. Pentru a-l aduce la viață folosind o clisma cu o soluție de bicarbonat de sodiu. În pielea pacientului precomă de stat devine aspră și uscată, deci trebuie să-l umezi, frecat cu o cârpă umedă, acordând o atenție deosebită încheieturi, gât, frunte, regiunea poplitee.

Pentru a preveni comă diabetică, pacienții cu diabet zaharat trebuie să monitorizeze în mod constant starea lor, la dieta, să meargă în aer curat, fac exerciții fizice.

La medicamente la doctor, contribuind la o scădere a zahărului din sânge, ar trebui să le ia în program, pentru că omisiunea în admiterea lor poate provoca hiperglicemie.

Astfel, hiperglicemie - stare a organismului, care poate fi asociată cu prezența bolilor endocrine, în special diabetul zaharat, precum și alți factori. Gradul de severitate al hiperglicemiei depinde de nivelul de zahăr în sânge al pacientului. În hiperglicemie severă și de asistență în timp util la prognosticul pacientului este destul de nefavorabil pentru el.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit