ZdorovGuru.com

Toleranță deficitară la glucoză

Narushenie tolerantnosti k glyukozeDiabetul zaharat se manifestă nu numai în creșterea nivelului de zahăr din sânge și producția de insulină în încălcarea organismului, ci în formă preddiabetnoy (de exemplu, latentă). Această boală se caracterizează prin faptul că pacientul este complet lipsit de orice manifestare clinică a diabetului zaharat (de exemplu, nici un simptom care ar fi perturbate - nu). In cazul diabetului zaharat latent la om există o creștere rapidă a zahărului din sânge, cu o scădere periodică la nivelul standardelor. Această stare de fapt va conduce în mod inevitabil la boala (dacă timpul nu ia medicamente).

toleranță deficitară la glucoză

salturi constante ale zahărului din sânge, da drumul la un obiect ascuțit scădere-off în endocrinologie sunt definite ca fiind afectată toleranța la glucoză. Ce ar putea fi periculos această condiție? Primul - este ca diabetul zaharat latent în 100% din cazuri clinice de conversie la diabet.

La pacienții cu diabet zaharat latent este mult mai dificil de a continua orice alte boli inflamatorii și infecțioase, cu exacerbare si destul de severe.

Înainte de a dezvolta diabet zaharat de o persoana, initial - se manifesta diabet zaharat latent. De data aceasta de tranziție poate dura aproximativ 5 ani. Asta-i cât de mult timp este necesar pentru a toleranței la glucoză transformat într-o boală.

Pentru a evita toleranța anormală la glucoză de tranziție, trebuie să găsiți timp pentru boală și, dacă este necesar - să ia anumite măsuri - pentru a trece tratament medical.

Diagnostice de toleranță la glucoză

Supuse toleranță la glucoză de diagnostic este destul de ușor - trebuie doar să ia un test de sânge pentru a glyukozotoleratny de testare. Doar aici este important să fie în măsură să se facă distincția sânge-analiză pentru zahăr și testul de toleranță la glucoză. Nu toți medicii și tehnicienii avertizează că un test de sânge pentru zahăr nu prezintă nici anormal de mare de zahăr din sânge.

Cum de a testa?

Testarea pentru intoleranța la glucoză se efectuează exclusiv în laborator. Vino la analiza ar trebui să fie în dimineața, pe stomacul gol. Inițial, sângele pacientului este luat dintr-o venă. Dacă un test de sânge va fi peste valorile normale (o, rată de 6,7 mmol / l), apoi următorul test este lipsit de sens să efectueze, deoarece această valoare indică diabetul latent. Pentru a clarifica diagnosticul, o persoană va trebui să treacă unele teste de sânge suplimentare cu privire la recomandarea medicului endocrinolog.

Video: toleranța redusă la glucoză. test de toleranță la glucoză

Dacă rezultatul testului pentru a determina nivelul de glucoză din sânge a fost mai mare decât norma, în acest caz, asigurați-vă că pentru a desfășura activități de cercetare cu sarcina. Pentru a face acest lucru, băutura va fi de 75 g glucoză dizolvată în 250 ml de apă obișnuită. Pentru a evita astfel de greață după băutură dulce poate adăuga o cantitate mică de acid citric sau lămâie. Intervalul Prelevarea probelor de sânge numit de către medic - dar de obicei este de 30, 60, 90 și 120 minute.

Sfaturi pentru pacienti

Pentru rezultatul unui test pentru toleranță scăzută la glucoză a fost foarte semnificativă, este obligatoriu să respecte o serie de recomandări. În special - să nu fie nervos înainte de prelevarea probelor de sânge, nu să vină la analiza cu temperatura sau de sănătate precară.

Video: O încercare de aur de la IGT # 3

Pregătirea pentru studiu ar trebui să înceapă aproximativ 3 zile înainte de colectarea sângelui. Pacienții sunt sfătuiți să observe modul lor de viață. Aici avem în vedere:

  • Nu muri de foame, nu stau pe o dieta si nu pereedat-
  • 1-2 zile inainte de studiu este mai bine pentru a exclude toate sladkoe-
  • Nu exagera în ceea ce privește nagruzok- fizice
  • Nu mânca și nu bea ceai, cafea și alte băuturi (altele decât apa plată) timp de 10 ore înainte de cercetare.


Fumătorii trebuie să suporte 10 ore de țigări pentru a studia rezultatul este fără erori și mai fiabile.

Asigurați-vă că să se consulte cu medicul dumneavoastră despre luarea anumitor medicamente și a procedurilor medicale. Este de dorit să le anuleze pentru o zi înainte de studiu.

Dacă sunteți nervos înainte de prelevarea probelor de sânge, ceva ce a mâncat (rupt în jos), sau varicela inflamatorii / proces infecțios, apoi renunta la cercetare pentru a îmbunătăți bunăstarea (înainte de a spune medicul dumneavoastră că vă simțiți rău).

Când acesta poate fi un rezultat fals al studiului?

fals rezultat al studiului poate fi la femei in timpul sarcinii, in timpul menstruatiei, imediat inainte / dupa nastere. De asemenea, boli ale ficatului, perturba sistemul endocrin. Un pacient cu un deficit de potasiu din organism nu este recomandat pentru acest test (toleranță alterată la glucoză), ca în glucoză de potasiu scăzută nu este absorbit în fluxul sanguin.

Cum de a descifra analiza rezultatelor?

Este recomandabil să decripta analizele se referă la medic endocrinolog sau un tehnician de laborator care a efectuat proba de sânge.

Dar dacă acest lucru nu este posibil, puteți decoda manual rezultatul testului de sânge.

În cazul în care toleranța redusă la glucoză, zahăr din sânge (glucoza) în sânge este mult mai mare decât în ​​mod normal, dar la niveluri de diabet nu ar trebui să ajungă la o semnificație.

Astfel, rata de glucoză în sânge - 5,5 mmol / l sau mai jos (ceva mai sus - este o încălcare). După consumarea glucozei dizolvat, adică o sarcină aplicată valorii zahărului ar trebui să fie de 11,1 mmol / l și mai jos.

Dacă indicatorii inițiali ai nivelului de glucoză din sânge sunt aproximativ 6,7 mmol / l sau mai mare, aceasta indică faptul că un pacient a afectat toleranta la glucoza.

Video: Când și cum pentru a determina nivelul de zahăr din sânge?

Dar, este imposibil să se creadă un singur test de sânge. Pentru a pune diagnosticul final, medicul trebuie să se refere pacientul la prelevarea probei de sânge repetate (acesta este ținut câteva zile după prima).

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit