ZdorovGuru.com

De zahăr din sânge ridicat în timpul sarcinii

Povyishennyiy sahar pri beremennostiIn timpul sarcinii, unei femei de zahăr din sânge poate crește (această analiză este obligatorie pentru femeile gravide, mai ales dacă femeia câștigă rapid în greutate). În cazul în care rezultatele zahărului din sânge în sânge a crescut COUNT, apoi, în acest caz, există o suspiciune cu privire la dezvoltarea de diabet gestational la femeile gravide. Dar frică și vă faceți griji cu privire la această formă de diabet nu este necesară, deoarece are loc în întregime după naștere (în contrast cu standard de diabet zaharat).

Chiar și în ciuda faptului că diabetul gestațional nu este diabetul, această condiție poate deteriora atât copilului, cât și femeia gravidă. Atunci când glicemia crescută la gravide există riscul ca fatul va avea ca rezultat o foarte mare și este complicat considerabil de livrare. În plus față de acești copii 9 luni pot începe hipoxie, adică - lipsa de oxigen. Ce se poate face în acest caz? Cum pot evita aceste complicații?

Pentru a evita complicatiile diabetului gestational in timpul sarcinii, se recomandă să nu piardă întâlniri cu ginecologul dumneavoastră, care urmează să fie testat și, dacă este necesar - să treacă un tratament medical adecvat.

Conform statisticilor medicale, femeile care în timpul sarcinii a existat un nivel ridicat de zahăr în sânge, ceea ce duce la apariția diabetului gestational, câțiva ani mai târziu au fost supuse la curs patologic al diabetului zaharat.

Reducerea riscului de diabet zaharat după naștere, puteți utiliza un control permanent in greutate, activitatea fizică, precum și plin de alimente sănătoase.

Motivele pentru creșterea nivelului de zahăr din sânge în timpul sarcinii

Pentru a înțelege motivele pentru creșterea nivelului de zahăr din sânge în timpul sarcinii, vă rugăm să consultați fiziologia noastră. Norma de zahăr din sângele nostru (atât la bărbați cât și femei) este menținută de insulina. Insulina hormon din organism, produs de pancreas.

In timpul sarcinii, o femeie rearanjate complet activitatea organismului. În special, placenta, care asigura traiul fatului, produce un număr de hormoni, care sunt opuse - creșterea nivelului de glucoză în sânge. Acest lucru crește sarcina asupra pancreasului. Și, uneori, organismul poate să nu reușească să funcționeze. Acest lucru este urmat de un singur lucru - nivelul de glucoză din sânge începe să depășească în mod semnificativ norma.

Astfel, motivul pentru creșterea nivelului de zahăr din sânge de gravidă - este dezvoltarea hormonilor placentă, care conduc la o creștere a zahărului și funcționarea defectuoasă a pancreasului.

Complicațiile în timpul sarcinii

nivelul de zahăr din sânge în exces duce la tulburări metabolice ca fătului și gravidă. Dacă există un exces de glucoză la femeile gravide, aceasta înseamnă că aceleași modificări apar în corpul fătului. Ca urmare, aceasta suferă de pancreas de mama gravidă și copilul.

In pancreas fetal incepe sa functioneze la dublul încărcare, în timp ce creșterea cantității de insulină produsă. Sub influența insuficienței hormonale, toate excesul de glucoza in fatul se misca in masa de grasime. Ca o consecință, greutatea fatului câștigurile mai mult decât este norma pentru el. Astfel de modificări ale fătului au provoca un consum excesiv de oxigen. În cazul în care nu este suficient oxigen este furnizat, există hipoxie.

grup de riscCreșterea de zahăr din sânge are loc la aproximativ 10 din 100 de femei în timpul sarcinii. În plus, grupul de risc include femeile care se angajeaza in timpul sarcinii conditii patologice, cum ar fi:

  • excesul de greutate corporala care duce la obezitate 2, 3 calificative
  • diabet gestațional, înregistrat în beremennosti- precedent
  • Prezența zahărului în urinar
  • epuizarea sau sindromul ovarelor polichistice yaichnikov- sindrom
  • Diabetul zaharat cu rudele în linie dreaptă.

Dacă o femeie are o sarcină la vârsta de 25 de ani, ea nu a avut premisele excesului de greutate și la apariția diabetului zaharat gestațional, atunci complicațiile sarcinii nu ar trebui să fie.

Simptomele de diabet gestațional

De regulă, femeile gravide nu sunt în nici un fel simt că au început diabetul gestațional. Această stare nu are simptome caracteristice inrautati fiind gravidă.

Se determină factorul care o femeie are diabet gestational poate doar analiza în timp util a zahărului din sânge. Chiar și cu o ușoară creștere a nivelului de zahăr din sânge într-o femeie gravidă, pacientul va fi sfătuit să se supună unor studii suplimentare, care vor confirma sau infirma diagnosticul de „diabet gestațional.“ Suplimentare de cercetare în acest caz, sunt - test pentru toleranță la glucoză, precum și - curba de zahăr.

Testul de toleranță la glucoză, gravidă va trebui să treacă inițial sângele de repaus alimentar dintr-o venă pentru a determina nivelul de zahăr din sânge. Apoi, imediat după ce pacientul a acestui studiu este acela de a bea un pahar de apă cu 1 glucoză dizolvată în acesta (raportul dintre apă și glucoză trebuie să indice medicului). După ce bea gravidă o soluție de zahăr, va trebui să re-ia un test de sânge.

Norma în zahăr din sânge în timpul sarcinii

niveluri normale ale glicemiei în timpul postului sarcinii - de la 3,3 până la 5,5 mmol / l. Daca o femeie are stare preddiabetnoe, adică, toleranța alterată la glucoză, atunci testul sânge va arăta între 5,5 și 7,1 mmol / L.

Pe diabet vor indica rezultatele unui test de sânge pe zahăr 7.1-11.1 mmol / l.

În plus față de aceste analize, în plus față de pacientul va avea nevoie pentru a lua un test de sânge pentru a hemoglobinei glicozilate. Acesta este un test de sange care reflectă nivelul de zahăr nu este pentru ziua de azi (de exemplu), dar pentru toate cele 10 de zile.

Odată cu dezvoltarea diabetului zaharat la gravide simptomele caracteristice pot include:

  • Constant sentiment puternic zhazhdy-
  • a crescut mocheispuskanie-
  • Goloda- senzație
  • Scăderea vederii.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit