ZdorovGuru.com

Fluoroza - cauze, simptome, diagnostic și tratament

flyuorozFluoroza apare atunci când smalțul dinților este afectat, acest lucru se întâmplă în cazul în corpul uman se acumulează o mulțime de fluor. Boala poate fi profesional sau endemice. În primul rând, dinții apar albicios, apoi la pete galbene și dungi, astfel, smalț suferă procese distructive și erozive. În etapa severă a țesutului osos scheletic bolii pot fi afectate. Dacă aveți deja diagnosticat cu precizie fluorozei, noi trebuie să acorde o atenție la apa care foloseste pacientul.

Scopul tratamentului fluorozei dentare - minerale și restaurare estetică a smalțului afectat. Pentru a face acest lucru, am realizat o serie de proceduri dentare, cum ar fi: restaurare, albire, remineralizare, și setați coroana.

Cauzele fluoroza

Fluor, cum ar fi potasiu, magneziu, calciu ia parte activă în diferite procese în organism. Cea mai mare parte este în oase și dinți. După cum intră în corpul de apă, alimente. Dar, amintiți-vă că fluorul conținute în produsele alimentare pot fi absorbite în corpul uman nu este atât de mult, majoritatea oamenilor iau la apă, că este posibil să se observe fluoruri care au dispărut deja. Prin urmare, este foarte important ca apa nu a fost mai mult de 1 mg / l de substanță, deoarece pot apărea fluoroza. În cazul în care foarte puțin fluor in apa, din cauza acestui fapt, o persoana incepe sa se dezvolte cariilor dentare.

Cel mai adesea boala apare in copilarie, atunci când sunt prevăzute cu dinți permanenți - 3-4 ani, care au consumat fluorura concentrat de apă.

Foarte rar, boala se dezvolta in dinti pentru copii, deoarece acestea încep să se formeze copilul înainte de a se naște. La adulți se produce fluoroza în cazul fluorurii în apa o mulțime de 6 mg pe litru.

Clasificarea fluorozei dentare

1. spulberate.

2. Spotty.

3. eroziv.

4. calcaroasă-pătat.

5. Payload.

Formele mai severe sunt distructive și erozivă, ceea ce duce la diverse boli grave. De asemenea, este în valoare de având în vedere că în cazul în care se produce fluoroza, atunci este pentru viață, chiar dacă oamenii se schimba apa.

Simptomele fluoroza

formă endemică a bolii se caracterizează prin faptul că dinții apar pete și dungi albe. După ceva timp, ele pot fi vopsite în culoare galben sau maro. Cel mai adesea afecteaza incisivii superiori, foarte rar maxilarul inferior. În cazul în care concentrația de fluor în apă este foarte mare, poate fi afectată de alți dinți, smalțul dinților șterse complet, incepe sa se formeze chips-uri și eroziune.În forma punctate pe fluoroza incisivi apar benzi și creta lovituri. Uneori, ei pot vedea foarte bine, dar de multe ori ele pot fi văzute toleo după o suprafata dintelui este uscat. În unele cazuri, benzile încep să fuzioneze în spoturi.

Atunci când forma reperat fluorozei, un număr mare de pete albe pot fi observate pe suprafața dintelui, dar ele nu au benzi, atunci când este fuzionată, pot forma o pată foarte mare, care este netedă și lucioasă.

Atunci când smalțul albicioase-pătat forma un finisaj mat pe ea o mulțime de pete pigmentate și puncte, în unele situații, emailul poate fi o tentă galbenă. În această formă de smalțului poate purta rapid off.

În cazurile de forme erozive ale zonelor afectate sunt foarte mari, emailul poate fi complet absentă în cazul în care eroziunea pe suprafața de mestecat a smalțului nu.

Fluoroza este un pericol de natură distructivă, deoarece afectează nu numai smalțul, dar țesutului dur dentar, ele pot fi fragile, încep să se rupă, din cauza acestei coroanei dentare complet deformate. Acest formular este tipic pentru cei care folosesc apa din al doilea conținut mai mare de 10 mg pe litru.

profesionale fluorozei natura poate afecta oasele scheletice, din cauza acestei există încă osteosclerosis, osteoporoza, mobilitatea articulatiilor afectata. Petele de pe dinti nu apare. La ultima etapă a naturii profesionale a fluorozei poate fi probleme cu sistemul vascular, care afecteaza ficatul. Acesta poate fi, de asemenea, cancerul osos - osteosarcom.

tratamentul fluoroza

În cazul în care o persoană a fost diagnosticat cu boala, un moment foarte important pentru a trece de apă, pe care îl folosește pentru a analiza, în acest fel puteți afla cât de mult de fluor care le conține. Dacă nivelul este ridicat, este necesar să se bea numai apă purificată, din care fluor nu este inclus. Pentru că, dacă în continuare în continuare potabilă conc apă de fluor se pot prăbuși complet dinți. De asemenea, asigurați-vă că pacientul ar trebui să aleagă o pastă cu o compoziție care fluor nu este inclus.

Pacienții care suferă de fluoroza ar trebui să utilizeze produse pe bază de fosfor, calciu. Formele ușoare sunt tratate cu un laser, astfel, decolorat suprafața dintelui. Dar, după această procedură este necesară aplicată calciului email, fosfor, acest lucru se face folosind electroforeza, phonophoresis și aplicare.

În fluorozei severă necesită instalarea de coroane - metal ceramică sau ceramică.

Prevenirea fluorozei dentare

Pentru a preveni această boală, trebuie să se asigure că în organism devine mai puțin fluor. Pentru această băutură purificată numai apă, care conține cantitatea optimă a substanței. Este de asemenea posibil să se utilizeze mai puțin paste, geluri, rinses care includ fluor. De asemenea, ai grija dieta ta, mananca o cantitate mică de unt și pește.

Pentru copii metode de prevenire sunt după cum urmează: nutriție completă și echilibrată, mânca produse lactate, vitamine. În cazul în care copilul suferă de o lipsă de vitamine, se recomandă să folosească calciu, vitaminele C, D, complex de multivitamine.

De asemenea, muncitorii trebuie să fie cât mai mică posibil, contactul cu substanțele chimice fluor, pentru acest mecanisme speciale de producție, ar trebui să fie utilizate echipamente. În cazul în care o persoană lucrează cu fluor, este foarte important pentru a proteja căilor respiratorii de la obtinerea particulelor sale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit