ZdorovGuru.com

Cum de a restabili dinți

Cum de a restabili dinti, tehnici moderne

În acest articol vom vorbi despre dinți grav avariate, din care nu a fost doar o parte din rădăcină sau coroana. De obicei, acest lucru dinți cu sigilii vechi au scăzut, șterse de mestecat ziduri separatiste de suprafață etc. Cele mai multe astfel de pastă dentară disponibile: aceasta fie complet canalele putrezite sau radiculare au fost deja sigilate. Înainte de a învăța cum să repare dinții, trebuie să înțeleagă motivele distrugerii lor.

Care sunt principalele cauze ale cariilor dentare?

De obicei, cauza majora a cariilor dentare este carie si a complicatiilor sale. Leziuni, de asemenea, de multe ori duce la fracturi.

Cariile singur nu trece, așa că, dacă timpul nu se aplică la dentist, dintele va fi în cele din urmă distrus. umpluturi vechi, în special ciment, cu neclară în timp și este nevoie să le înlocuiască, în caz contrar dintele va continua să se deterioreze. Depulpirovat dintii devin în cele din urmă fragile și întuneca. Prin urmare, este important să le acopere în timp pentru a coroanele pentru a le extinde. În caz contrar, este posibil riscul unei părți scindată a coroanei dentare.

Oamenii din țara noastră sunt adesea destul de casual, despre problemele de mai sus, ceea ce duce în cele din urmă de a cariilor dentare.

Cum de a restabili dintii?

Pentru a afla cum de a restabili dintii, trebuie să aplicați mai întâi la dentist.

1. Realizarea unui studiu și să evalueze perspectivele pe termen lung. Aici important este de a decide dacă să păstreze toate dintele distrus este în valoare.

2. Recuperarea deteriorat dinte prin intermediul unei file sau PIN-ul. Această metodă de recuperare a dintelui depinde în mare măsură de gradul de distrugere, starea cavității orale și vârsta pacientului. Există două metode principale de restaurare de dinti: cu ajutorul camelor sau file pini bontului. In acest stadiu, medicul stomatolog reface și întărește partea interioară a dintelui, iar apoi folosește ca suport pentru o coroană artificială. Dacă este necesar, se poate ține retratarea canalelor radiculare in dinte.



3. Producerea unei coroane artificiale pe dintele restaurat. Cu coroana, care este acoperit cu dintele redus, medicul stomatolog îl protejează de distrugere ulterioară.

Ce se întâmplă dacă nu restabiliți dintele cariat?

Prost dintii deteriorate sunt aproape nu pot să participe la procesul de mestecat, deoarece suprafața de mestecat nu. Astfel, ele nu au o utilizare practică, ci pur și simplu ocupă spațiu în cavitatea orală. În același timp, guma de presiune asupra lor, desigur, mult mai mici decât în ​​dinți sănătoși. Prin urmare, dinții pot fi deteriorate de ani în cavitatea bucală, în special în cazul în care acestea sunt sigilate în mod corespunzător canalelor radiculare. Dacă există modificări patologice în jurul rădăcinile dinților putrede, ele sunt o sursă de inflamație persistentă. O astfel de focalizare de inflamatie poate „trage“, la momentul nepotrivit. Deci, întrebarea: „? Cum de a restabili dintii“ Este mai bine să nu prinzi in capcane.

Video: Aceasta este dezvoltarea și restaurarea dinților minuni

Dacă pentru a salva dintii deteriorate?

stomatologia modernă de astăzi este capabil de a restabili orice dinte, chiar și cel din care rămâne doar rădăcina. Întreaga problemă nu este modul de a restabili dintele, și dacă este recomandabil să-l recupereze? Aici sunt principalii factori-cheie să ia în considerare atunci când se face această decizie:

  • Evaluarea perspectivei pe termen lung. Aceasta este, probabil, cel mai important criteriu. După cum sa menționat deja în acest articol, dintii deteriorate aproape nu participă la procesul de mestecat, ca și în cazul în care coroana dintelui pentru a restabili, apoi, în consecință, mestecare pe ea crește imediat. În starea încărcată a perioadei de operare dinte este redus semnificativ. În cazul în care, cu toate acestea, în timp ce canalele dentare încă slab sunt sigilate, încărcarea crescută de mestecat va duce la exacerbarea inflamației cronice și îndepărtarea ulterioară a dintelui.
  • Stadiul țesuturilor care înconjoară rădăcina unui dinte. Potrivit razele X ar trebui să evalueze calitatea de umplere de canal într-un dinte distrus. Dacă te duci de-a lungul calea de conservare a dintelui, este adesea necesar să se efectueze un tratament endodontic repetate. Acest lucru se datorează prezenței focarelor de inflamație sau țesut în jurul umpluturii dintelui canalelor de calitate scăzută. Dentistul va trebui, de asemenea, pentru a evalua mobilitatea dinților, pentru că în cazul în care este prezent, nu este întotdeauna necesar să vorbim despre posibilitatea de a salva.
  • Volumul țesuturilor dure dinte rămase. Dacă a existat una dintre radacina dintelui, care a distrus sub nivelul gingiei, atunci acesta va fi mai bine pentru a îndepărta dintele. În cazul în care coroana este complet distrus, dar rădăcina în timp ce staționare și se extinde cel puțin câțiva milimetri deasupra gingiei, ar fi de preferat să păstreze dintele. De asemenea, este important să se ia în considerare faptul că țesutul remanentă a dinților trebuie să fie ferm și sănătos. Dacă dintele rămâne în coroana, dar rădăcina de ea complet afectat de carii, atunci vorbim despre modul de a restabili un dinte, nu este necesar. Fără îndoială, cea mai bună soluție ar fi să-l ștergeți.

În final, a salva dintele sau elimina - pacientul decide. Un medic evaluează un calendar „viață“ realistă a dintelui în caz de recuperare și sfătui pacienții cum să restaureze dintele și în ce fel este mai bine să utilizați. Fiecare caz este individual, și doar un medic dentist, care a petrecut un diagnostic complet poate face un plan adecvat pentru acțiuni suplimentare. Dar sarcina principală este de a înțelege pacientului risc potențial de recuperare a acestor dinți și alegerea potrivită.Cum de a restabili dinții cu ajutorul pini

Cum de a restabili dinții cu ace?

Anterior, pentru a restaura dintii, dentiști activ folosit titan știfturi de ancorare. Pana in prezent, stomatologia moderna a preferat pini din fibră de sticlă. Proprietățile fizice și mecanice care nu mai corespund dintelui. endodontic Pre expandat, după care știftul este cimentează și care acoperă un material compozit special. Avantajul incontestabil al acestei metode este de economisire a timpului. Dentistul efectuează întreaga procedură într-o singură vizită a pacientului.

Cum de a restabili dinții folosind file vnutrikornevyh?

În acest caz, în locul știfturilor utilizate PIN-fabrică Coronamentele realizate în mod individual. Ele sunt exprimate in laboratorul dentar de bază (cobalt-crom) sau metale nobile (aur sau platină), aliaje metalice.

îngrijire dentară adecvată este restabilită

Nu există nici o îndoială că dinții recuperate sunt mai puțin fiabile decât naturale, prin urmare, necesită atitudine mai atentă. Când mănâncă, folosiți întotdeauna un cuțit și furculiță, pentru a evita posibilitatea de a musca tare sau alimente dure. De asemenea, ar trebui să evite utilizarea de semințe, biscuiti, nuci. Dacă pacientul recâștigat un dinte din față, el trebuie să evite fructele dure mușcătoare sau carne tare.

Video: Restaurare de dinți (regenerare)

O altă regulă importantă este igiena orală. Această prevenire fiabilă a apariției cariilor secundare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit