ZdorovGuru.com

Dinții defect în formă de pană

Video: Restaurarea zuba.Klinovidny defekt.Anira dental.Novosibirsk.2140252

defect Tapered smalțul dinților

Defectul în formă de pană este un non-leziuni carioase ale țesuturilor dentare dure. Caracterizat prin formarea formei de pană smalț defect (de unde și numele) în gâtul dintelui.

Cel mai adesea, potrivit statisticilor, comune în persoanele de vârstă mijlocie și vârstnici.

Cauzele în formă de pană dinți defect

Destul de ciudat, există încă etiologia acestei boli nu a fost studiată și, prin urmare, motive întemeiate pentru dezvoltarea unui defect în formă de pană nu este cunoscută. Cu toate acestea, pentru o lungă perioadă de timp, există mai multe teorii ale bolii, dintre care trei sunt cele mai populare:

1. Teoria mecanică explică formarea defectului pe grumajii dinților sub influența factorilor mecanici, cum ar fi pudra incorectă sau chiar deloc, dinti periaj, folosirea degresare. Cu toate acestea, eșecul acestei teorii constă în faptul că defectele în formă de pană nu sunt toți cei care se presupune că aparține unui grup de risc. În același timp, ele pot aparea la persoanele care, de exemplu, nu se spala pe dinti. În plus, patologia dinților a fost găsit în unele animale.

2. Teoria chimică explică apariția defectelor de demineralizarea dinților pană de acizi care formează în zona cervicală a dinților în timpul fermentării reziduurilor alimentare. Un fapt bine-cunoscut faptul că acizii promovează eliminarea calciului din țesuturi ale dinților, deci probabil acest lucru ar putea fi cauza bolii.

3. Teoria fizico-mecanice sugerează că defectul în formă de pană este formată din cauza malocluzie, la fel ca în acest caz, sarcina este distribuită inegal de mestecat.

Nu este ultima valoare, potrivit experților, jucat de starea generală a organismului, în special boala tiroidei, și altele. De exemplu, atunci când examinează un grup de pacienți cu tulburări gastro-intestinale Wedge gasit defect la 23,6%.

Simptome clin dinți defectDupă cum sa menționat mai sus, principalul simptom - este formarea de defecte pe dinții în formă de V. Suprafața lor este netedă și strălucitoare, în timp ce smalțul este, în general, nu sa schimbat în culori. Pigmentarea apare numai atunci când un defect a fost afecteaza deja nu numai smalțul, dar straturile profunde ale dintelui - dentina, de exemplu.Al treilea tip de defecte în formă de V

Video: Cum de a stabili un defect în dinți în formă de pană "32 Practica"

Stomatologii sunt patru tipuri de defecte în formă de V:

  • Primul defect de tip nu a observat vizual, pacienții se plâng doar pe sensibilitatea dintilor;
  • Al doilea tip: vizibil la exterior alb adâncimea smalț leziune de aproximativ 0,1-0,2 mm și o lungime de 3-3,5 mm. sensibilitate crescută a dinților;
  • Al treilea tip: defecte cuneate cresc la 3,5-4 mm în lungime și până la 0,2-0,3 mm grosime. În acest caz, culoarea defectului devine de culoare gălbuie;
  • Al patrulea tip: pierderea profunda de smalț, dentină (5 mm sau mai mult).

Practic, toți pacienții vin cu plângeri cu privire la aspectul dintilor lor. Dar durerea, în cele mai multe cazuri, nu, acest lucru se datorează faptului că dezvoltarea în paralel a unui defect are loc o creștere a dentinei secundare.

In cazuri rare, o hipersensibilitate dinte.

Tratament dinți pană defect

General tratament wedge defect cuprinde administrarea la ingestia de vitamine și minerale, în scopul de a elimina hiperestezie (îmbunătățit sensibilitatea dinților) și întărirea structurii dintelui.

Video: Tratamentul defect dinte pană

Tratamentul local cu defecte sub formă de pană mică adâncime (până la 2 mm), se umple cu dinți. În cazuri mai grave, prefera un metal sau coroane metalo-ceramice.

În cabinetul stomatologic nu este de prisos să-și petreacă;

  • remineralizeaza cursuri de terapie, de exemplu, Tratamentul dentar cu preparatele de calciu pentru a se satura de calciu smalțul demineralizat;
  • fluorizarea dinților, adică proceduri pentru a consolida smalțul dinților, făcându-l mai puțin sensibili la acizi și deteriorări mecanice.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit