ZdorovGuru.com

Cum să păstrați dinții puternici și sănătoși

dinti puternici - un indicator al stării de sănătate a întregului corp

dinti puternici și bine întreținute sunt o indicație a stării de sănătate a întregului organism. Nu e de mirare arabi susțin că „moartea vine prin gura,“ și Galen - celebrul savant roman - a spus că starea de sănătate orală determină starea de sănătate a persoanei. În cazul în care gura se dezvolta orice boală sau infecție perturbat în principal focare format a tractului gastro-intestinal, și după aceea suferința, precum și alte sisteme și organe. Acest lucru se datorează faptului că înainte de a ajunge în stomac, mâncarea este bine din dinți. După îndepărtarea dinților sau din cauza bolii lor la om poate fi dificil de mestecat cu o normala. În consecință, sarcina crescută asupra sistemului digestiv, care este forțat să digere bucăți mari de alimente prea.

În cazul în care dinții sunt sănătoși, ei trebuie să mestece o presiune de 120 kg / cm2. În cazul în care dinții sunt bolnavi sau au implanturi orale umane sunt instalate în mod necorespunzător, cifra scade la 10 kg / cm2. Prin urmare, din dintii lor trebuie să aibă grijă cu atenție și, cel mai important, în mod sistematic.

Diferite persoane au dinți pot fi destul de diferite de forma, structura și dimensiunea. În fiecare caz, starea inițială a dinților este cauzată de ereditate. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor de la naștere sunt titulari ai unei dentiție sănătoasă. Dar nu toată lumea poate dispune în mod corespunzător de acest dar al naturii nu este suficient de îngrijire de înaltă calitate și având grijă de ea. Odată cu trecerea timpului sub influența obiceiurilor proaste și nerespectarea măsurilor preventive pentru menținerea dinților în poziție bună pentru a dezvolta tot felul de boli dentare. Și, cu toate că ei nu poartă o amenințare directă la adresa vieții umane, dar destul poate submina sănătatea lui.

Oamenii de stiinta au cunoscut mult timp relația dintre bolile dentare și boli ale inimii si vaselor de sange, sistemul digestiv, anemie, leucemie, boli ginecologice, ateroscleroza, cheratită, artrită, boli de piele, tulburări de somn (cum ar fi insomnia) nevroze, tulburări psihice, etc. Boli ale diferitelor organe la rândul lor, pot provoca site-ul de infecție în cavitatea orală.

Video: Cum de a face dintii puternici și sănătoși

Nutriție ca un factor care vă permite să păstrați dinții puternici și sănătoși

Primul lucru pe care trebuie să acorde o atenție pentru a menține dintii puternici si sanatosi - este dieta proprie. Pentru a menține dinții în stare bună, acesta include un număr suficient de alimente bogate în vitaminele C și D, precum si calciu, fosfor și fluor.

Video: gingii sanatoase - dinti puternici !!!

Principala sursă de calciu pentru om sunt toate tipurile de produse lactate, pește, legume, nuci, seminte (susan, migdale), precum și legumele verzi (pătrunjel, busuioc, varză creață). biodisponibilitatea calciului poate imbunatati produsele lactate si proteine ​​animale.

Fosforul intră în organism împreună cu pește și alte fructe de mare.

Video: dinti puternici organism puternic

Preferabil persoana fluor devine apa potabila (in conditii normale cu apa din corp primeste 80% din material, cu alimente - doar 20%). Un număr mare de fluor conținut în apa din fântâni arteziene sau surse subterane. Apa luată din surse deschise, nu se poate face pentru nevoile zilnice de fluor, precum pasta de dinti cu fluor. În general, produsele alimentare fluor este conținută în cantități foarte mici. Excepțiile sunt ceai verde și pește marin. De asemenea, trebuie amintit că materialul în exces reprezintă, de asemenea, o amenințare pentru sănătate. În special, aceasta provoacă fluoroza, care este însoțită de pierderea țesutului dintelui. Prin urmare, este necesar să se ia preparatelor cu fluor, cu mare grijă.

Pentru a mentine dintii puternici si sanatosi, este important să se elimine din dieta dăunătoare pentru dinți și băuturi. Printre acestea se numără:

  • băuturi care conțin acid fosforic;
  • dulciuri;
  • Alimentele bogate in amidon.


Impact negativ asupra dinților și, de asemenea, are un obicei de gustări pe mai multe ori în timpul zilei. Prin urmare, dieta zilnică ar trebui să fie echilibrată și ar trebui să includă substanțele alimentare necesare pentru menținerea sănătății dinților și a întregului organism.

Video: Pasta de dinti. Zkonomny. Periajul dintilor. Zambet frumos.

Respectarea regulilor de igienă personală ca un factor care vă permite să păstrați dinții puternici și sănătoși

Igiena orala - bail dinti sanatosi si robustePentru a păstra sănătatea dinților, acestea trebuie să fie curățate de două ori pe zi: dimineața, după mese și seara înainte de culcare (acest lucru se datorează faptului că proprietățile de protecție ale salivei sunt reduse pe timp de noapte). În timpul curățării fălcile trebuie să fie deschise. Procedura începe cu rândul de sus, în timp ce țineți pensula la un unghi de 45 de grade față de suprafața dintelui. La stația, care constă din 2-3 dinți face aproximativ 10 tușe în direcția de la baza dintelui tăișului. Ținând pensula perpendicular pe muchia de tăiere, curățați suprafața posterioară a rândului dinților din față, apoi trece la suprafețele de mestecat ale molarilor. În mod similar rândul de jos a dinților periei. În concluzie, este necesar să se facă masaj gingiilor. În acest scop, având fălcile închise opera mișcare circulară în timp ce periere apucând atât dinții și gingiile.

În plus față de dinții și obrajii și limba curate, deoarece acestea vor să destul de un număr mare de microbi.

Periuță de a schimba nu mai puțin de o dată la două sau trei luni. Atunci când este selectată, se acordă preferință cu o perie moale și o perie cu peri medii dure din fibre sintetice (nylon). Ele sunt mult mai multe perii igienice cu păr natural. Înainte de a începe procedura de periaj dintilor se spele pe mâini, clătite gura și peria este spălată. Aceste măsuri pot reduce riscul de infecție în cavitatea orală.

Pasta de dinti trebuie sa fie schimbate periodic, ca dinții să se obișnuiască cu aceeași compoziție a componentelor și nu răspund la acțiunea lor.

După fiecare recepție a reziduurilor sale alimentare trebuie să fie îndepărtate cu ajutorul dentare apă ata și gât de clătire (această procedură este util mai ales după ce mănâncă mâncarea dulce sau acru). Scoateți placa moale de dinti si ajuta pentru a absorbi toxinele guma de mestecat. Cu toate acestea, nu este necesar să mestece mai mult de 15 minute.

De asemenea, recomandat irigator oral, prin utilizarea unui jet de apă pentru a îndepărta resturile de mâncare dintre dinți, precum și a intervalelor dintre dinți și gingii. În plus, jet irigator permite pulsatorii gume de masaj de apă. Din acest motiv, au îmbunătățit semnificativ circulația sângelui.

examinări preventive și tratament precoce dentare

Chiar și dinții sănătoși necesită inspecții periodice de specialitate. Optim să vină la dentist nu mai puțin de două ori pe an. În timpul acestei vizite, medicul poate elimina o piatra de pe suprafața dinților, dinții acoperiți cu o compoziție de protecție specială pentru a le înălbi.

nutriție echilibrată, igienă orală, prevenirea și tratamentul bolilor dinților, precum și menținerea unui stil de viață sănătos - acestea sunt principalele componente care permit o vârstă mare pentru a mentine dinti puternici si sanatosi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit