ZdorovGuru.com

Traumatisme dentare

Fracture - prejudiciu dinte

prejudiciu dinte - o violare a integrității sale anatomice și țesuturile înconjurătoare, ceea ce duce la o modificare a poziției dintelui în dentiția.

Clasificarea leziunilor dentare

Toate leziunile dentare sunt împărțite în acute și cronice.

1. acută includ leziuni dentare ca urmare de a fi lovit sau a scăzut, daune, precum și orice alte activități non-recurente sau ocazionale. De regulă, ele sunt cauza distrugerii și pierderea dinților din față la copii.

leziuni acute ale dinților sunt:

  • rănire dinte;
  • luxație dinte;
  • fisura dinte;
  • Fractura dintelui;
  • germeni de dinte Trauma;
  • prejudiciu combinate.

Învinețire dintelui are loc printr-o acțiune mecanică pe suprafața (fără a încălca integritatea dintelui). Este posibila hemoragie în pasta care rezultă dintr-o ruptură a fasciculului neurovascular și mobilitatea minoră dinte și durere în timpul mușca. Un pacient cu un traumatism dinte poate simti durere dureri constante.

Dislocare dinte (misplacement traumatic, intruziune) este decalat în raport cu gaura dintelui, care se produce ca urmare a ruperii sau întindeți și ale pereților parodontale ale godeurile unei radacina dintelui. Dislocarea poate fi însoțită de o schimbare a poziției dintelui: latura apropiată dinților sau cavitatea bucală, cufundat în os sau pentru a activa în jurul axei sale longitudinale. La copii, o luxație de leziuni dintilor in cele mai multe cazuri sunt situate la incisivilor maxilari în locul de cazare și însoțite de senzații de durere ascuțite, care necesită tratament de urgență. Există trei tipuri de dislocare: complete, afectate, incomplet.

fisura dinte are loc fără întreruperea parte deteriorată a dintelui. Adâncimea unei astfel de traume pot fi diferite: situate pe suprafața smalțului sau pentru a ajunge la pulpa. Durerea poate varia de la abia vizibile la severe. pot apărea pe fondul unui tratament sau administrare necorespunzătoare în cavitatea dentara fisura dinte este greșit codul PIN de dimensiune. Atunci când o fisură ajunge la radacina dintelui, se recomandă îndepărtarea imediată.

dinte fracturat se caracterizeaza prin durere severă atunci când alimente de mestecat, greșit prin închiderea maxilarului, încălcarea aparatului vocal și deteriorarea dinte vizibile. Fracturile sunt de trei tipuri: fractura rădăcină, sau o fractură a coroanei rupt, fractură a gâtului dintelui. Break off a coroanei nu este însoțită de durere, și se caracterizează printr-un defect vizibil numai, dar fractura coroana însoțită de durere severă, în special la schimbarea condițiilor de temperatură (de exemplu, la primirea unui aliment fierbinte sau rece).

germeni de Trauma dinte este cel mai adesea cauzată de tratarea incorectă a dinților primari la copii sau luxație afectate.

Video: In interiorul dintelui de albire și acasă pentru albirea dinților. Albirea dintilor.2. trauma dinte cronică legată de activitățile profesionale ale persoanei sau viciile sale. Cel mai adesea apar în practică și de cercetare, cu un conținut ridicat de alcalii, acizi. Caracterizat prin formarea defectelor și o neclaritate a marginii de tăiere a dintelui.

prejudiciu cronice observate pe dinti pentru o lungă perioadă de timp și din cauza subțierea, scindarea și alte leziuni grave datorate expunerii prelungite a smalțului la ea. În cele din urmă, leziuni cronice ale dintilor duce la distrugerea lor.Eliminarea daunelor - obiectivul principal al tratamentului prejudiciului dinte

Video: Shcho Robit, vibila dinte Yakscho ditina?

Tratamentul leziunilor dentare

Scopul principal al leziunilor dentare la copii și adulți este de a elimina prejudiciul care servește cauza durerii. În unele cazuri, suficient de măcinare este mică și lăcuirea coroanei dentare, iar în altele - necesită o restaurare completă a formelor dentare sau depulpatsiya (indepartarea pulpei) pentru prevenirea inflamației.

In tratamentul leziunilor este necesară dintele deteriorat pentru a asigura pacea. Din dieta pacientului trebuie evitate toate alimentele solide. Este interzis să mestece pe partea afectată. Uneori, tratamentul leziunilor de dinți primari la copii, pentru a transfera sarcina principală în dintele amplasat în fața deteriorat, se macină ușor marginea. Pe molarilor o astfel de procedură nu este efectuată. În cazul deteriorării ireversibile pulpei pentru a exclude cazurile dinte depulpiruyut inflamație.

La dislocarea completă a nevoii de tratament imediat. Mai târzie fi reatașat dintele dislocat (revenit în gaura), cu atât mai probabil resorbția rădăcină. Când se tratează o dislocare completă a criteriului principal este timpul de funcționare la incomplet și afectate - statutul rădăcinii țesutului osos și a celulozei.

Pentru tratamentul fisurilor dentare se realizează lepuit departe movile opuse dintelui cu scopul de a elimina deteriorat mușcă. Datorită o astfel de manipulare reduce sarcina pe dintele pacientului, evitându-se astfel deteriorarea pulpei și propagarea fisurilor la rădăcină.

În cazul fracturii coroanei fără a atinge porțiunea pulpa dintelui deteriorat este redusă prin sigilare. În cazul în care pasta de hârtie a fost deteriorat, acesta este îndepărtat pentru a preveni dezvoltarea inflamației.

trauma dinte cronic eliminat tratament cosmetic: chipsuri smântână, eliminarea defectelor prin măcinare. Pentru tratamentul leziunilor grave, mai presus de toate, de a elimina factorul traumatic, prevenind probabilitatea de a lovi gingiilor și a țesuturilor moi ale dintelui.

Tratamentul leziunilor dentare la copii și adulți pot dura de la câteva zile la câteva luni. Dacă este necesar, cursul poate fi prelungit cu unul până la doi ani, în funcție de gravitatea dintelui și perioada de tratament la medic după o accidentare.

profilaxie

Pentru prevenirea leziunilor dentare recomanda zilnic utilizarea produselor alimentare și să mențină o gingii sanatoase si dinti de sănătate, prudență atunci când se angajează în sporturile de contact, utilizați dintii doar pentru alimente de mestecat, nu uita de igienă orală regulate, precum și de cel puțin de 2 ori pe an pentru a vizita la dentist.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit