ZdorovGuru.com

Cand se incepe periajul dintilor copilului?

kogda nachinat chistit zubyi rebenkuDespre dinti copii sanatosi si frumosi vis de mulți părinți, dar trebuie să știe cum să aibă grijă în mod corespunzător pentru dinți pentru copii și o dantura copiilor mai curate de a alege. Dinții de lapte apar la copiii sub șase sau opt luni, primele 2 sunt tăiate dinte mai mici, apoi primele două. La 2,5 ani crestate deja toate cele 20 de dinți. Se întâmplă că erupția dinților apare mai târziu, în caz de abateri minore nu trebuie să vă faceți griji prea mult, dar dacă după un an de care nu erup, cel mai bine este de a vedea un specialist, care va efectua o anchetă completă și de a face necesare raze X, pentru a ști dacă există un dinte începuturi în maxilarului.

Cand se incepe periajul dintilor copilului?

Toți părinții răspund la această întrebare, deoarece acestea au erupt deja. La început, se va lua o bucata de tifon, care este necesar pentru a se umezește cu apă fiartă. Atunci perii speciale care se potrivesc peste degetul și copilul încet dinții lor curățat.

În cazul în care copilul devine mai în vârstă, aveți posibilitatea să-i dea periuță de dinți pentru copii, care are un cap mic și peri moi pentru a curăța dinții copiilor singuri. Această procedură trebuie să respecte copilul de două ori pe zi, ca adulți, doar pentru ca acesta să folosească pasta de dinti speciale pentru copii, care corespund unui anumit grup de vârstă. Copiii sub 3 ani ar trebui să se spele pe dinti fara pasta de dinti fluor, deoarece la această vârstă ea poate înghiți.

Toate normele standard de pastă corespunde R.O.C.S. Pat, care este un instrument excelent pentru igiena, a trecut teste speciale si poate recomanda copiilor care sunt predispuse la alergii.

Datorită faptului că copilul are o motilitate imperfectă, de slabă calitate, el perii din dinți, motiv pentru care părinții trebuie să-l ajute, să-l ajute să scape de placa. Această curățare ar trebui să fie un mod regulat, până când copilul nu a învățat să se spele pe dinți. Învățați-vă copilul să-și clătească gura dupa masa. Mai devreme vă învață un copil să se spele pe dinți. Cu cât mai repede este un obicei, și el va face el însuși.

Cauzele cariilor copilarie

Pericolul acestei boli pare să aibă dinți atunci când dintele de lapte începe cu prorezovatsya gingiile. Cariile - nu este numai cauza durerii, care apare la un copil, dar, de asemenea, sursa de infecție în organism.

Video: Când și cum să înceapă spalatul pe dinti copil?!

Cariile - o boală infecțioasă, acesta poate fi transmis de la cel care are grijă de copil - bunica, mama, bona, etc. Bacteriile pot fi transmise prin salivă, care rămâne pe lingura. Pentru că este atât de important să urmeze igiena orală, încercați pentru a proteja copilul de la bacterii.

Dar, cu un motiv important care amenință dinții copii - o bacterie patogene care apar din nerespectarea copil de igienă. Dacă nu este suficient pentru a curăța suprafața dinților din alimente, zahăr, pe suprafața dinților incep sa se inmulteasca bacteriile, hidrati de carbon pentru acestea sunt considerate teren propice. Când zahăr rafinat, bacteriile incep sa secreta acid, și distrug smalțul dinților.

Video: Cum să învețe un copil să se spele pe dinți și când ai nevoie de pasta de dinti? - Dr. Komarovsky

De asemenea, depinde de puterea, în cazul în care copilul este interesat de dulciuri, prăjituri, alimente moi, rafinate, băuturi răcoritoare, smalțul dinților începe să slăbească, apoi a distrus și dinții nu mai sunt de auto-curățare. Prin urmare, cel mai bine este să intre în dieta copiilor legume crude si fructe, acestea ajuta la curatarea gurii.

Înțeles dinți de lapte de îngrijire

Nu cred că în cazul în care dinții de lapte și va cădea în curând, nu trebuie să aibă grijă de ei. Aceasta este o greșeală, pentru că dacă nu avea grijă de dinții de lapte, dintii permanenti vor fi, de asemenea rasfatat, deoarece acestea au un dintii permanenti dreapta. Dacă timpul nu tratează un dinte copil, se poate deteriora începuturile noilor dinți, zac la rădăcini.

În cazul în care dinții de copii sunt sanatosi, bine dezvoltat maxilarul si formeaza o muscatura corecta. Cu dinții de lapte copil învață să vorbească, de mestecat pe deplin alimente, stomacul este sănătos. procesul de mestecare este foarte important, cu ajutorul mușchilor de mestecat și maxilarului se dezvoltă în mod corect, astfel încât perfect în formă de fețe maxilarului inferior. Este de asemenea important pentru orice copil zâmbet frumos, pentru că este atât de important să se efectueze în prealabil prevenirea cariilor dentare, astfel încât să puteți asigura sănătatea dinților.În cazul în care copilul este erupe complet toate dinții de lapte (de până la 3 ani), aveți nevoie pentru a începe în mod regulat, cel puțin de două ori pe an, vizita la dentist. Deci, puteți viziona nu numai cariilor dentare, ci și pentru gingiilor.

Consultați-vă cu medicul dentist cum să aibă cea mai bună îngrijire a gingiilor si a dintilor copilului, unii aleg pastele, pentru că nu se poate folosi unul și același lucru, cel mai bine este de a ridica diferitele componente.

Cum să se spele pe dinti kiddies?

În cazul în care copilul are gura plină de dinți, trebuie să folosească o periuta de dinti. Reguli dinte periaj pentru copii:

1. Curățați primii dinti din fata.

2. Treptat, se deplasează din față, curățați dinții din spate.

3. Asigurați-vă că pentru a merge cu atenție pe suprafața limbii, a fost acolo, care se acumulează o mulțime de bacterii.

4. Pentru ușurința curățarea dinților, este necesar pentru a pune copilul în poală, extinde-l cu fața spre el.

5. dinți de încălțăminte trebuie să fie corecte și nedureros.

6. Periuță de dinți pentru lapte ar trebui să fie mici și moi. Nu uitați să-l schimbe la fiecare trei luni.

Video: La ce vârstă aveți nevoie pentru a curăța dinții copilului? - Dr. Komarovsky

În doi ani, copilul trebuie să învețe să se spele pe dinți, cel mai bun exemplu este părinții pentru el. Când te speli pe dinți, luați copilul cu tine. Țineți peria de-a lungul și de a învăța mișcarea corectă a copilului, astfel încât să se obișnuiască repede, și să fie curățate în mod regulat dinții.

Deci, este foarte important atunci când primii dinti pentru copii pentru a le curăța, în acest fel puteți proteja de degradare. El a avut, de asemenea, obiceiul de a. Principalul lucru pentru a alege periuta de dinti dreapta si pasta de dinti, care ar trebui să corespundă vârstei copilului. În nici un caz nu se poate folosi pasta de dinti pentru adulți.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit