ZdorovGuru.com

Stomatologie terapeutică: simptome, tratament si prevenirea cariilor dentare

Video: prevenirea cariilor dentare: sigilarea fisurilor

stomatologie preventivăPoate unul dintre boala dentara este cea mai frecventa cariilor dentare. Această înmuiere și demineralizarea distrugerea tesutului dur, și formarea în continuare a cariilor in dentina.

Cariile apare ca urmare a unui complex de factori adverse care contribuie la apariția, dezvoltarea și propagarea bacteriilor cariogene.

Produsele lor metabolice (acid organic) modifica valoarea pH-ului a echilibrului acido-alcalin pe suprafața dinților pentru plăci pentru a forma vatra demineralizare fermentarea carbohidraților datorate.

Tratamentul dentar al cariilor dentare implică îndepărtarea porțiunilor de foraj smalțului și dentinei afectate de bacterii patogene, și în restabilirea formei anatomice materialului de umplere a dintelui.

Ea determină gradul de abordare cariilor la tratament.

la fața locului cariate (inchis, negru, alb), ceea ce indică o pierdere de smalț cantități mari de calciu. Această porțiune devine emailuri opace. Pentru temperatura dinte stimuli nu răspunde. Această formă de carie nu necesită umpluturi, tratamentul se realizează prin saturarea smalțul dentar afectat, și fluorură de calciu (remineralizare).

Cariile superficiali se caracterizează prin apariția defectelor carioase în stratul smalțului, se înmoaie și devine aspră. Atunci când acțiunea temperaturii sau chimice (cald / rece, dulce, acru, sărat) o durere de moment. Forma cariei de suprafață este tratată prin etanșare tradițională.

Cariile Mijlociu este considerata cea mai comuna forma de carii. In acest caz, patologie se extinde dincolo de stratul de smalț, formarea defect incepe carii (carii) datorită violarea integrității compusului smalț-dentină. etanșare tratată.

Video: Tratamentul canalului radicular cu cariilor dentare

Preveni dezvoltarea cariilor, dezvoltarea și complicația va ajuta la respectarea unei serii de acțiuni simple: dreptul de igiena orală regulată, consumul de cantități adecvate de proteine, vitamine și oligoelemente, restricția de alimente glucide, în special dulciuri. Și, desigur, pentru a vizita la dentist de două ori pe an, cel puțin.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit