ZdorovGuru.com

Cauzele pete albe pe dinti

Fluoroza - una dintre cauzele de pete albe pe dinti

Video: Petele de pe dinti. Cum să scapi de ele

Fiecare dintre noi are o culoare individuală de smalțul dinților, dar dacă pe ea există pete, acesta este un semn de abateri grave probleme dentare care pot duce la pete intunecate razrusheniyu.Dat explicația nu este dificil, dar care sunt pete albe pe dinti ?

pete albe pe dinti apar nu numai pe molarii la adulti, dar, de asemenea, la copii cu lapte. Ele pot avea origine cariat și non-cariat, dobândită și înnăscută - la copiii ale caror mame in timpul sarcinii sufera de toxemiei, boli virale inflamat, sau au boli digestive cronice.

Pentru a începe tratamentul corect al pete albe pe dinti, este necesar să se afle cauza apariției.

Nekarioznye cauze de pete albe pe dinti

Din motive de apariție a cariat pete albe pe smalțul dinților se referă hipoplazie, care se manifestă sub forma de strălucire, striuri, pete, gropi de pe suprafața dintelui. Suprafața leziunii poate fi fie un singur dinte sau mai multe, simetric și asimetric.

Video: pete albe pe dinti. Motivele de apariție [White Stripes pe dinți]

Acest defect se datorează particularităților structurii smalțului, este înnăscută și are loc la făt în timp ce încă în uter, din cauza toxicității mamei sale. De asemenea, se poate dezvolta pe fondul unor boli virale: dacă o femeie gravidă a fost bolnav cu oricare dintre ele în timpul formării și mineralizarea smalțului a copilului. Boala apare adesea la copiii prematuri rahitism. Hipoplazie sunt, de asemenea, copiii susceptibili de nastere alergic boli și tulburări ale metabolismului calciului encefalopatie. îngrijirea incorectă pentru astfel de dinți pot dezvolta carie și patologii severe ale țesuturilor dentare.

Pentru cauze non-cariat de pete albe pe dinti includ fluoroza, care apare atunci când abundau fluor la om. În concentrații mari, fluorura este convertită în otravă, efectul care se manifestă în apariția de pete. Boala poate fi endemica sau profesional. fluoroza endemică este cauzata de un exces de fluor, care se găsește în apa de băut, care suferă de oameni profesioniști care lucrează în companii cu un conținut ridicat de fluor în aer sau care trăiesc în zone în care rata depășit conținutul de fluor în aer.

pete albe pot apărea din cauza nutriție proastă și tulburări de sănătate orală.

Cauzele cariate de pete albe pe dinti

pete intunecate - este cunoscut la degradare. Dar petele albe pe dinti pot apărea, de asemenea, din același motiv, de la începutul bolii carioase se caracterizează prin apariția de pete de cretă. Ele nu sunt pur și simplu porțiunea smalțului demineralizat, adică stratul său de suprafață deteriorată. Ca urmare, smalțul își pierde strălucirea și devine plictisitoare, exterior arată ca un pyatna.Raspolagatsya alb ei pot pe unul sau mai mulți dinți, simetric sau asimetric. Cel mai adesea locul de localizarea lor sunt suprafața laterală și cervicală a coroanei dentare. În absența efectului terapeutic dorit pe locurile leziunii marcate în mod individual creșterea sensibilității dinților afectați, precum și o întunecare treptată a petelor albe.

Video: pete albe pe dinti. Motivele apariției [benzi de pe dinții]

Tratamentul petelor albe pe dintiNumai un medic dentist poate identifica cu exactitate cauza formarea de pete albe pe dinti si deja din acest motiv prescrie un tratament.

În cazul în care pata are originea cariat, pur și simplu vă trateze dinții afectați pentru a preveni aparitia cariilor dentare distruge.Tratamentul petelor albe pe dinti depinde de cauza apariției lor

Când copiii hipoplazie prescris un regim alimentar special, care include o multime de calciu. dinți de lapte cu hipoplazie mai vulnerabil ca smalțul deteriorat inițial, astfel încât medicul poate recomanda dețină măsuri de securitate suplimentare, cum ar fi agent special de acoperire emailat sau de argint. Datorită acestei metode, este posibil să păstrați dinții schimbarea lor fiziologice, apoi molarii cresc, de obicei, sănătoși.

Când corecția puterii fluoroza necesară și îngrijirea dentară pacientul trebuie să elimine, de asemenea, utilizarea de pastă de dinți cu un conținut de fluor și de a elimina anumite alimente (cum ar fi pește, spanac, etc.). În stadiile inițiale ale fluorozei pot fi tratate. Pentru această procedură se realizează prin remineralizare aplicațiile electroforeză și alternativ, folosind soluții de gluconat de calciu și fluor. Dar, pentru a scapa de petele albe „vechi“ pe dinți poate fi numai prin restaurarea estetică.

Pentru remineralizarea smalțului este de multe ori stomatologi prescrie medicamentul „Remodent“, care include un set de componente de origine animală. Înainte de a aplica mijloace suprafața dintelui trebuie să fie bine curățate de plăci și uscate, după care se impun pe ea tampoanele îmbibate în soluție. Dupa procedura, nu poti manca timp de 2 ore. Un ciclu complet de tratament este de 15-20 de aplicatii.

Dacă cauza petelor albe de pe dinții celeilalte, de exemplu, igiena orala defectuoasa si hrana greșită, pot folosi paste de albire care nu conțin fluor, benzi de albire (ca acțiune cosmetic, deoarece acestea acționează numai pe stratul superior al smalțului), bicarbonat de sodiu (curățarea dinți).

Prevenirea aparitia petelor albe

Regula de bază prevenirea unei boli - igiena orală regulată și vizite dentare.

ar trebui să bea apă purificată printr-un filtru pentru a preveni dezvoltarea fluorozei, limita utilizarea de pasta de dinti fluor si clătiri. De asemenea, trebuie să vă asigurați că dieta au participat fructe și legume proaspete, precum și produse lactate. În timpul iernii, se recomandă să ia vitamine și ulei de pește.

La aspectul inițial de pete albe pe dinti trebuie să contacteze medicul dentist, deoarece boala este privează nu numai atractivitatea dintilor, dar, de asemenea, poate duce la distrugerea totală a acestora.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit