ZdorovGuru.com

Granulom dinte

granulom dinte - o inflamație parodontale limitatăgranulom

dinte - o inflamatie a tesuturilor care inconjoara radacina unui dinte de cuplare, ceea ce duce în final la largirea si inlocuirea tesutului dintelui. neoplasme rotunjita de dimensiuni mici, de până la 5 mm, care granulom dinte situat în mod diferit în ceea ce privește originea sa, dar în cele mai multe cazuri, situat în regiunea vârfului rădăcinii. Granulomul lungă perioadă de timp poate rămâne neobservat, în calitate de sursă de infecție și a lovit țesutul osos sănătos al dintelui, iar mai târziu la o exacerbare - să fie o amenințare potențială pentru întregul corp.

Cauzele granulom dinte

Boala are o etiologie infecțioasă și se caracterizează prin formarea unei cavități cu pereți subțiri de țesut conjunctiv la o parodonțiului patogeni inflamatie umplut si celulele moarte. Atunci cand o reactie inflamatorie a sistemului imunitar slăbit progresează, ceea ce duce la creșterea țesutului de granulație, cariilor dentare și a leziunii gingivale. Din cauza neglijenței stomatologi să respecte regulile de antiseptice, determină apariția granuloame pe rădăcina dintelui este adesea o infecție în interiorul canalului radicular și răspândirea sa. Plumb la boala nu se poate umple complet cu un canal de umplere compoziție după îndepărtarea nervului, cu microbii rămase nezaplombirovannoy în cavitatea sa. Granulomul dinte poate apărea atunci când parodontită - inflamația țesuturilor care înconjoară dintele migrat inflamația urechii medii sau infecții ale sinusurilor în contact cu fluxul sanguin, cu leziuni mecanice maxilarului și dinte. Factorii care duc la adverse dezvoltarea granuloame includ:

 • suprarăcire;
 • răceli frecvente;
 • Scăderea imunității;
 • exercițiu armat;
 • stres emoțional;
 • schimbare climatice abrupte.

Apariția tumorilor poate provoca și să fie difuzate carie, ceea ce confirmă încă o dată necesitatea sanations regulate gura.

Simptomele de granulom dinte

Dezvoltarea asimptomatică pe termen lung a rădăcinii granulom permite o lungă perioadă de timp, fără a ajunge la o dimensiune semnificativă, rămân nedetectate și distruge țesutul dintelui. Deseori, prezența sa poate fi confirmată numai în timpul raze X a unui dinte pe cealaltă boală. În timpul perioadelor de granuloame dentare acute pot fi observate:

 • Umflarea, roseata si durere a gingiilor din zona afectată;
 • neoplasme supurație;
 • Întunecare a dintelui;
 • purulentă la locul, se invecineaza cu guma si dinte bolnavi;
 • durere de dinți severă;
 • Flux granuloame înțelegeri cu fistulă în continuare educație.

Odată cu dezvoltarea granulom dentare, complicate odontogene periostită (Flux) poate provoca dureri de cap, limfadenopatie, febră, stare generală proastă.

granulom Complicațiile dinteMetode de diagnosticare si tratarea unui dinte granuloameLa extinderea sa, în etapele ulterioare, fără un tratament adecvat al granulomului poate fi renăscut în dinte chist - tumora chiar mai periculos. Granulom dinte fiind vetrei infecție cronică poate fi, de asemenea factor favorabil pentru:

 • falcă osteomielită (Inflamație a oaselor maxilarului);
 • sinuzita;
 • celulită cavitatea bucală (purulentă leziune);
 • pielonefrita;
 • otrăvirea sângelui general;
 • miocardită infecțioasă;
 • Înfrângerilor rinichii și inima.

Dezvoltarea granuloame poate duce la distrugerea sau pierderea dintilor completa.

Video: Tratamentul granulom

Tratamentul granulomului dentare

După cum sa menționat mai sus, diagnosticarea unui neoplasm, prin utilizarea imaginii radiografice a unui dinte sau Radiografia. Tratamentul granulomului dentar efectuat metodă terapeutică sau operativă. Metoda conservatoare este la tratamentul cu antibiotice administrat printr-un canal deschis pentru a elimina infecția și materialul de umplere suplimentar de umplere. Deoarece substanța de umplere a canalului poate fi folosit hidroxid de calciu (pentru uz temporar) și apoi mijloacele permanente necesare pentru a restabili un țesut dinte sănătos. De asemenea, canalul poate fi umplut o dată suspensia specială având proprietăți galvanice slabe și activitate anti-inflamatorii și antimicrobiene. In tratamentul granuloamelor dentare pot fi efectuate si terapia cu laser, ceea ce duce la evaporarea tumorilor.

Tratamentul chirurgical pentru granulom radacina dintelui este utilizat atunci când apar complicații, guma este tăiat și instalat aproximativ 2-3 zile de la sistemul de drenaj. In aceasta metoda, medicul poate face radectomy dacă coroana lovit este îndepărtată și întreaga porțiune rădăcină adiacentă a coroanei cu restaurarea sa ulterioară, de asemenea, atribuite tratamentului cu antibiotice. Atunci când obstrucția canalelor radacinii, fractură de rădăcină verticală sau daune semnificative, dintele trebuie să fie îndepărtat complet, deoarece nu poate fi restabilită.

Prevenirea granulom dentare este obligatorie o vizită la dentist de două ori pe an și de tratament în timp util și de detectare a parodontitei pulpita.

Video: îndepărtarea granulomului nu este determinat pe razele X, la o implantare cu o singură treaptă sub microscop

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit