ZdorovGuru.com

Cariile: cauze Falie, simptome, tratament

Careia fissurnuiFisurarea carie duce leziune a tesutului dintelui, in timp ce in fisuri localizes. Ce este o fisură? Este un fel de adâncire a suprafeței dintelui, stomatologi sunt numite caneluri. Ca o regulă, suferă de carii fisuri în dinți de mestecat indigene. In stomatologie, șanțurile pot fi deschise, când adâncire în mod clar vizibile și închise, asemănătoare cu forma sticlei. În timpul examinării, medicul vede doar o parte îngustă a fisurii. La dezvoltarea cariilor? Decât este periculos?

Cauzele bolii

igiena precara

Se acumulează în produsele alimentare fisura. Dacă ați mâncat și ați uitat să se spele pe dinți, resturile alimentare din bacterii cariogene incep sa apara. Acestea duc la distrugerea rapidă a dintelui. Prin urmare, stomatologi distinge singura cauza a cariilor fisura - nerespectarea igienei orale. De asemenea, este necesar să se acorde o atenție faptul că, uneori, un pic periuță de dinți cu ea încă nu va primi un dinti curat plin. În această situație, cel mai bine este de a merge la dentist, care cu ajutorul preparatelor speciale, instrumente și tehnologii curata complet suprafata dintelui.

Modificări în compoziția salivei

Unele boli cronice conduc la faptul că schimbă complet saliva, compoziția sa chimică. O astfel de saliva devine principala cauza de distrugere a țesutului dintelui.

hyponutrition

Dacă sunteți pasionat de dulce, mai multe bacterii vor apărea în gură. Cu cât este mai mănâncă carbohidrați simpli, mai multe bacterii devin, ele încep să aloce o cantitate suficientă de acid și distruge complet emailul.

Simptomele cariilor fisura

În prima etapă, nu intotdeauna poti invata despre dezvoltarea unei boli periculoase și grave. această etapă, medicii numesc „pată albă“. Ca o regulă, carii fisura este diagnosticată la depresiuni anatomice și le colorat într-o culoare închisă. Dacă observați la gura acestor simptome, aceasta înseamnă că cariilor au început să lovească structura profundă a smalțului. In cazurile avansate de carii începe izbitoare strat dinte adânc - dentina. În acest stadiu, există astfel de simptome neplăcute:

  • Durere în timpul de mestecat.
  • durere Neplăcut dupa ce a primit hrana rece, dulce, cald sau acru.

Atenție! Durere cu cariile fisura nu apare întotdeauna, aici este necesar să se ia în considerare caracteristicile individuale ale organismului.

Video: Cariile

Metode de bază de diagnostic

consult stomatologic

Medicul vede imediat cariilor în brazde deschise, el este convins de ea, folosind sonda. În cazul unor fisuri medic dentist închis numește examinare suplimentară, deoarece acestea nu sunt evidente vizual.

Radiografie

Cu această metodă de tratament, puteți afla mai multe despre dezvoltarea timpurie a cariilor. El a fost numit pentru a afla cum a început boala.fluorescenta cu laser

Video: cariilor dentare. Pulp, simptome si tratament. Bazele endodonție. stomatologie preventivă

Până în prezent, procedura face posibilă pentru a afla despre toate problemele cu dinții lor. Dar este important să se ia în considerare lipsa unei astfel de metode de diagnostic - nu toate spitalele dentare au echipamentul necesar, iar procedura este costisitoare.

Tratamentul cariilor fisura

Medicul dentist va fi în măsură să decidă cu privire la metoda de tratament doar după diagnostic. Există două variante de tratament:

  • Setarea sigiliului.
  • Folosirea semipretioasa contribuție ceramică, aur.

În timpul umplerii burghiu dentist burghie din tesut cariat, apoi se elimina defectele, folosind materiale de umplere moderne - ionomer de sticla, compozite photocurable.

Care sunt filele de reducere? Acest mikroprotezy dentare, pentru a le face speciale sunt măsurile luate, sunt prezentate într-un laborator de tehnică dentară. După aceea, medicul pregătește dinți pentru instalarea de proteze:

  • Forate toate țesuturile afectate de carii.
  • Dental exprimate eliminat, apoi este creat modelul de gips dinte.
  • Atunci când fila este gata, este fixat pe dinte un ciment special.

Video: Parodontita: cauze, simptome și tratament.

Este demn de remarcat faptul că zolotoplatinovye sau argint-paladiu file strica aspectul estetic. Acestea nu sunt absolut potrivite pentru tineri. Dar ceramica - este cea mai bună soluție la această problemă, deși este mult mai scump.

Ce este mai bine pentru a alege o filă sau un sigiliu?

Toate stomatologi pentru utilizarea de file. Destul de des, cariilor dentare afecteaza de frontieră și de etanșare, astfel încât există un decalaj, ca urmare a dezvoltării cariilor secundare. Când utilizați filele pe care le puteți evita această problemă.

De obicei, filele sunt mai lungi decât de umplere. Vă rugăm să rețineți, inserții ceramice nu sunt doar de înaltă calitate, acestea diferă aspect atractiv. Mai ales ceramica a lungul timpului începe să se estompeze, spre deosebire de sigilii care trebuie schimbate.

Ce este de etanșare Falie preventivă?

În cazul în care medicul dentist vede o fisură adâncă, el folosește un material de etanșare de construcții (materiale de construcții de umplere). Acest tip de tratament este potrivit pentru adulți și copii. El este o înaltă performanță.

Dar cel mai bine este de a preveni dezvoltarea bolii decât să-l trateze. Asigurați-l simplu - perie dinti dupa fiecare masa, si nu uita sa ata dentara.

Uneori, medicul dentist ofera remineralizare dinte. Cu această metodă de tratament poate proteja smaltul de efectele negative ale plăcii bacteriene și a resturilor alimentare. Sub formă de tratare a materialelor utilizate în forma lichida pe baza de hidroxid de calciu, lacuri cu fluor. La domiciliu, puteți încerca excelent gel R.O.C.S. Minerale medicale - cel mai bun remediu pentru tratarea cariilor în stadiul de dezvoltare a acesteia.

Video: Fisura carie tratamentul și prevenirea

Astfel, carii fisura nu ar trebui să ruleze, în caz contrar acesta va distruge complet dintele și nu poate fi recuperată. În cazul bolii trebuie să aibă curajul de a merge la dentist. În stadiile incipiente ale cariilor dentare este tratată rapid și nu doare. Specialistul va recomanda o metodă eficientă și sigură pentru tratamentul, opri distrugerea țesutului dentar. Să acorde o atenție aproape de igienă orală și sănătatea ta!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit