ZdorovGuru.com

Fibrom uterin mai mare, cum de a trata?

Mioma Matki bolshih razmerov kak lechitDin păcate, viața modernă pune o femeie puternică și marca suficient de gravă nu numai asupra vieții ei, dar, de asemenea, cu privire la activitatea sistemului de reproducere, care este vagin, uter, ovare, trompele uterine. Sub influența diferiților factori, femeia poate manifesta atat tumori benigne si maligne in uter. Conform statisticilor medicale nu foarte roz, până în prezent, fiecare femeie cincea care sufera de tumori in uter (adica, fibrom uterin).

Fibromul uterin - periculos sau nu?

În cazul în care fibrom de dimensiuni mici a uterului, este destul de ușor de tratat terapia hormonală, adică, este o tabletă care conține o doză mai mare de hormoni. Trebuie remarcat faptul că fibromul este o colecție de noduri de diferite forme, densitatea și structura, localizată în uterul femeii. Uterul, la rândul său, este principalul organ de reproducere, care este responsabil pentru femeia însărcinată și ea însăși - a ciclului menstrual.

Ce se întâmplă dacă o tumoare în uter mare?

După cum puteți vedea din surse de internet sau aud de la ginecologi, fibrom uterin este considerata o tumora benigna, care în orice moment ar putea transforma într-un malign.

Ce se întâmplă dacă ginecolog diagnosticat: „uterin fibroame multiple mai mare?“. În acest caz, trebuie să decidă nu numai îndepărtarea completă a nodurilor de pe uter, de exemplu, tumori benigne, dar este posibil - și pe eliminarea completă a uterului. Efecte dupa histerectomie - femeia nu mai este în măsură să rămână gravide, funcția lor de reproducere este acum completă.

De ce fibrom uterin apar?

În cazul în care face acest fibrom uterin? De ce apare fără nici un motiv, nici un motiv, și apoi viața femeii cu susul în jos?

Video: Elena Malysheva. Tratamentul fibrom uterin

După cum sa menționat mai sus, fibromul uterin este considerat tumori benigne ale uterului. Aceasta tumora este o celulă care sub influența factorilor negativi au început să degenereze și atașați la pereții uterului.

Medicii spun că este în secolul 21, fibrom uterin apar foarte des. Principalele motive pentru care acest fenomen poate fi - declin rapid în sistemul imunitar și de apărare al organismului (aceasta, de asemenea, trebuie să aibă motivele lor), precum și - femeile care trăiesc în zone cu un mediu nefavorabil.

Dar cea mai frecventa cauza este de fond hormonal. În special, atunci când corpul unei femei se observă deficit de hormon progesteron si excesul de estrogen. Astfel de valuri de hormoni la o femeie de plumb din sânge la schimbări serioase în structura celulelor uterului.

Declanseaza formarea fibrom uterin

Factorii care influențează formarea fibroamelor uterine sunt următoarele:

 • Absența sarcinii la femeile de vârstă reproductivă pe o perioadă lungă de timp;
 • Abandon de tratament hormonal cu alte boli ale organelor pelviene sau întreruperea bruscă a tratamentului hormonal la libera sa alegere;
 • Boli ale sistemului endocrin;
 • Defecțiune a pituitare (regiunea creierului care controleaza hormonal);
 • Funcția defectuoasa a glandelor suprarenale și a ovarelor, care, la rândul lor, produc hormoni necesare pentru funcționarea organismului feminin;
 • Inflamarea organelor pelviene;
 • Avortul - chirurgicale, medicamente;
 • Zgârierea din motive medicale;
 • Prelungit purtarea dispozitivului intrauterin;
 • Carrying chirurgie grele asupra uterului;
 • Obezitatea 1, 2, 3 grade;
 • viața unei femei în stres constant.

Poate fibrom dispar pe cont propriu?Ginecologii spun că fibrom uterin poate dizolva femeia singură. După cum sa menționat mai sus, fibroame apar pe fondul nivelurilor de hormoni instabile din corpul unei femei. Prin urmare, data viitoare hormonale supratensiunile, care poate fi menopauza, sarcina, alăptarea, naștere - fibrom pot disparea pe cont propriu.

Video: Tratamentul fibrom uterin nu se tem și nu doare.

Ce nod miom este considerat mare?

Ceea ce este considerat a fi un mare fibrom și este supus intervenției chirurgicale imediate? Dimensiunile uterului cu prezența în ea a unei tumori benigne este determinată de o investigație cu două mâini.

nod mare în uter este considerată ca atare, în cazul în care dimensiunea uterului corespunde la 14 săptămâni de sarcină (aceasta este o comparație figurativ, deoarece este cunoscut faptul că în timpul sarcinii uterului la femei crește în fiecare săptămână).

În cazul în care medicul ginecolog va defini nivelul de partea de jos a uterului, acesta va detecta partea de jos, la nivelul femeilor buric.

În cazul în care diagnosticul - un mare fibrom uterin confirmat, pacientul a pus urgent pe masa de operație și să efectueze îndepărtarea chirurgicală a tumorilor. Rămîi aici, în orice caz, este imposibil, deoarece acest lucru poate provoca o funcționare defectuoasă a organelor interne ale pacientului.

Consecințele unui fibrom uterin mare

Dacă o femeie a găsit o tumoare mare in uter, apoi cu o probabilitate de 100% din simptomele în cauză, cum ar fi:

 • Violarea urinare, durere atunci când merge la toaletă;
 • leziuni severe la rinichi, urmate de dezvoltarea bolii - hidronefroză;
 • Încălcarea fluxul de urină;
 • Durere la nivelul abdomenului inferior si rinichi;
 • tulburări menstruale;
 • încercări nereușite de a deveni gravidă;
 • Sânge în secrețiile.

Cea mai mare tumora a eliminat vreodată în uterul unei femei, a fost dimensiunea fibroame 5 kilograme si masurare 40 cm.

Video: fibrom uterin. Tratamentul chirurgical.

Creșterea fibrom provoca ...

Fibroame uterine unei femei poate creste rapid, ca urmare a modificărilor în endometru din cauza avorturi frecvente (atat medicale si chirurgicale). De asemenea, în cazul în care femeia este sub 30 de ani, a dat naștere unui copil, celulele uter incepe sa se schimbe foarte repede spre formarea unei tumori. Orice procese inflamatorii pot induce cresterea tumorii.

Chirurgie pentru a elimina fibroame pot fi realizate menținând în același timp corpul. Dupa operatie, femeia va trebui să obligatoriu cu hormoni.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit