ZdorovGuru.com

Fibrom ovarian

Procesul inflamator - unul dintre motivele pentru fibrom ovarian

fibrom ovar numit conjunctiv, tumori ovariene hormonally inactive având o etiologie benignă. Aceasta este o patologie destul de comună, care este printre tumorile ovariene benigne apar în fiecare caz a zecea, în curs de dezvoltare cele mai multe ori în vârstă mijlocie (40-60 de ani). Simptomele apar de obicei, atunci cand tumora creste la o dimensiune semnificativă, și de a dezvolta diverse complicații. Pentru utilizare în diagnostic examinările ginecologice standard și clarificarea diagnosticului este posibilă după o biopsie a țesutului tumoral. Pentru tratamentul fibrom ovarian se efectuează de obicei pentru a elimina tumorii.

Forma fibromului ovarian

fibromul ovarian este rotunjit sau formă lunguiață într-o tijă mobilă cu nodular sau suprafață netedă, care poate ajunge la 10-12 cm dimensiune Consistența este diferita si depinde de mai mulți factori, și anume la .:

 • Stock pseudofield - bine-elastic;
 • edem pronuntat - ușoară;
 • Depunerile de săruri de calciu - solide.

Ovarian fibrom este format din fascicule de tesut conjunctiv întrepătrunse (celule fusiforme) și de culoare alb-gri. tesutul tumoral este adesea umflat și poate conține chisturi. Fibrom conține o cantitate minoră de vase de sânge, dar existența pe termen lung în centrul său se poate forma cu focare hemoragiile ischemie, necroză și modificări degenerative având o tentă brun-roșie.

Există două forme de fibrom ovarian:

 • In care delimitatã tumora are o capsulă distinctă, care o separă de țesutul ovarian;
 • Difuz, în care ovar este complet uimit.

De obicei, fibromul ovarian crește încet, dar pe fondul modificărilor degenerative în creșterea sa poate fi accelerat considerabil. Cu o cantitate mică de umflare nu afectează în mod semnificativ functiei ovariene. Ciclul menstrual în cele mai multe cazuri, nu este rupt, iar tumora nu este un obstacol pentru atac și desfășurarea unei sarcini.

Printre complicațiile majore ale fibromului necroză izolate ovarian, picioare de torsiune purulente tumora, hemoragie, probabilitatea de malignitate.

Cauze si simptome de fibrom ovariene

Cauzele exacte ale fibroamele ovariene nu sunt instalate. Principalii factori de risc includ:

Video: Eliminarea fibroame. operațiuni video.

 • fundal premorbide Nefavorabile cu tulburări endocrine, de exemplu, perturbarea menstruale și a funcției de reproducere;
 • Imunitatea Lowered;
 • Procesul inflamator în fanere și ovare (ooforitei, adnexitises).

În unele cazuri, fibromul ovarian nu se dezvolta pe cont propriu și în legătură cu alte patologii care au aceiași factori etiologici (chist ovarian sau miom a uterului). Odată cu dezvoltarea fibroamelor cu alte semne clinice ale bolii sunt determinate de totalitatea lor.

Simptomele fibromul ovarian nu apar de obicei la mărimea tumorii mici (mai puțin de 3 cm). In procesul de crestere a tumorii poate duce la semne de sindrom Meigs (anemie, ascita, pleurezie), Și se manifestă sub formă de durere, balonare, dificultăți de respirație, slăbiciune, tahicardie, oboseală.Ascita se referă la cele mai comune simptome ale fibrom ovarian. Se dezvoltă în alocarea tumorii transudat în abdomen. Astsiticheskayazhidkost adjudecate din cavitatea peritoneală în pleurale prin fantă cu diafragmă, în cazul în care se acumulează. Pe fondul transformării maligne a tumorilor poate dezvolta poliserozită și cașexie. Severitatea bolii este determinată în mare măsură de compresia lichidului organelor adiacente. De asemenea, atunci când picioarele de torsiune a tumorii si alte complicatii (hemoragie la fond și necroza) pot aparea exprimat simptome abdominale de iritație.

Diagnosticul de fibrom ovarian

Diagnosticul este complicată de faptul că fibromul ovarian este de obicei destul de lung asimptomatice. Destul de des este descoperită întâmplător în cercetare sau o interventie chirurgicala pentru alte boli.

Video: Rezultatul cu fibrom, fibrom uterin folosind produse GEA - Natalia Klyukina.

Diagnosticul stabilit fibrom ovarian, pe baza manifestărilor clinice, după examinarea ginecolog și să treacă un număr de studii:

 • Diagnosticare laborator, inclusiv markeri tumorali CA-125, hemoleucograma;
 • Metode instrumentale - RMN, ecografie si CT scanare a organelor pelvine;
 • Examinarea histologică a țesutului tumoral îndepărtat.

Ginecologul în timpul studiilor de obicei nedureroase, și determină dacă latura formării în mișcare sau din spate a uterului, având o suprafață plană sau cu noduri și o densă, iar în unele cazuri textura pietros.Indepartarea chirurgicala - este singurul tratament eficient pentru fibrom ovarian

Ultrasunete RDC dezvăluie, de asemenea, formarea rotunjite sau ovale, cu contururi netede și o structură ecou pozitiv omogenă limpede. În cazul în care navele nu RDC vizualizat, vorbește despre fibrom ovarian avasculare.

Conform specificitatea și sensibilitatea RMN și CT sunt echivalente cu ultrasunete. De asemenea, este posibil să se efectueze diagnosticul puncție cavitatea abdominală și proba punctie pleurala citologic tumori obținute. Factorul determinant in diagnosticul fibroamelor este un examen histologic al țesutului tumoral îndepărtat.

Prognosticul, prevenirea și tratamentul fibrom ovarian

Tratamentul fibrom ovarian folosind droguri este ineficient, însă după diagnostic este obligatorie îndepărtarea eeoperativnoe. Natura accesului și volumul intervenției chirurgicale sunt individuale și depind de mai mulți factori: vârsta, starea generală, dimensiunea tumorii, starea uterului unui alt ovar, prezența comorbidităților.

De obicei, o femeie tanara ovariană cu dimensiunea redusă a îndepărtării fibromului este realizată prin laparoscopie, care vă permite să păstrați funcțiile menstruale și generative. femeile în vârstă, în premenopauză recomandabil pentru a elimina tumora împreună cu apendice, iar în cazul leziunilor bilaterale ovariene, dacă este posibil să lăsați o porțiune a unuia dintre ele.

modalități specifice de dezvoltare a prevenirii fibromul ovarian nu există. În scopul de a diagnostica la timp patologie și pentru a evita complicațiile, se recomandă să viziteze regulat un medic ginecolog (cel puțin o dată pe an) și pentru a efectua cu ultrasunete a organelor pelvine.

Video: Tratamentul bolilor care afectează femeile moduri populare

Conform statisticilor, probabilitatea de malignitate a fibromului ovarian este de 1%, iar prognosticul favorabil global. În cazul în care îndepărtarea tumorii a avut loc la o femeie de vârstă reproductivă, medicii sunt sfătuiți să-și planifice sarcina la sfârșitul unui ciclu de tratament de reabilitare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit