ZdorovGuru.com

Fibrom

O mică creștere pe corp - principalul simptom al fibroamelor

Fibroamele - tumori benigne compuse din țesut conjunctiv. În mod avantajos, fibrom formate pe membranele mucoase și țesuturile moi. Există următoarele forme ale bolii:

 • Fibromul uterin - cel mai frecvent tip de fibrom la femei. tumora de multe ori se ataseaza de muschi si a altor tesuturi, formand fibroame. Riscul de a dezvolta aceasta boala apare dupa varsta de 40 de ani.
 • fibrom pielii - tumora țesutului adipos subcutanat sau dermei. Culoarea educației este aceeași ca și cea a pielii normale. La copii, aceasta este cea mai mare parte ușoară, dar la adulți și vârstnici - greu. Tratamentul fibromului pielii poate fi doar chirurgical.
 • San fibrom - sigiliu în piept, în forma unei sfere, de obicei, nu provoacă dureri în timpul palpare. De obicei, înainte de fibrom menstruație san este o femeie senzație de plenitudine în piept.

dermatofibrom

Fibroamele sunt de două tipuri: moale și tare.

Hard fibromului - este educația, proeminente deasupra culoarea normală a suprafeței pielii în formă de o consistență densă a corpului sau rozalie. În fibrom suprafață netedă solidă cu o bază largă. Se întâmplă uneori ca un fibrom firma are un picior îngust. Această formă de fibrom pielii se produce în mod egal în ambele femei și bărbați. Mărimea medie a face sale până 0,5-1,5 cm.

fibrom Soft cel mai adesea multiple, spre deosebire de un solid. Locul localizare - falduri inghinal, axile, partea din față a gâtului, pieptului, pielea se pliază sub sani. Când forma ușoară a pielii de pe fibroame pleoapelor poate fi confundat cu secolul ksanteplazmoy. Cele mai frecvente fibroame moi apar la femei. Dimensiunea medie -. 0,3-1 cm variază de culoare de culoare convențional la maro închis.

fibrom uterin

fibrom uterin - cea mai frecventă tumoră a organelor genitale feminine, ceea ce reprezintă un grad, în dezvoltarea țesutului peretelui uterin muscular.

Fibromul uterin sunt adesea asimptomatice, dar în unele femei, mărimea sau localizarea tumorii poate provoca dureri severe și chiar sângerare. nodurile fibromatoase pot fi de dimensiuni diferite - de la mic la destul de impresionant (20-30 cm). În unele cazuri, creșterea puternică a tumorii in uter duce la creșterea sa de până la cinci luni dimensiunea sarcinii.

Cauzele fibrom

Cauza exacta a fibroamelor nu este clar. Unii oameni de știință cred că principala cauză a bolii este o predispoziție genetică. Aceasta este, în cazul în care cartela de familie a fost deja un astfel de diagnostic, s-ar putea tine sau copiii tăi reapar cu ușurință. O alta cauza frecventa a fibroamelor este considerat un efect post-traumatic.

Cauza fibrom uterin este, de asemenea, considerat un val hormonal la femei. Dezvoltarea fibroamelor stimula hormoni, obezitatea, aportul de control al nașterii și chiar utilizarea de alimente grase prea mult.Fibromul mucoasei orale

simptome de fibromSimptomul de bază și cel mai frecvent este aparitia fibroamelor intr-o anumita zona a corpului unei acumulare mici, care pot fi fie moale sau tare. Educația poate fi asimptomatic, dar poate provoca, de asemenea, iritații severe, mâncărime, și durere la atingere.

Deoarece fibrom - o formațiune convexă, apariția sa în des atinge solul (fata, maini, picioare, etc.) Poate provoca sangerari abundente și iritații.

Unul dintre simptomele de fibrom plantară este o durere puternică atunci când în picioare sau mersul pe jos. În acest caz, dacă durerea persistă timp de câteva zile, aceasta ar trebui să rezolve problema de a elimina fibroame. Din păcate, fibrom plantară este supusă recăderi frecvente, astfel încât după o intervenție chirurgicală trebuie să fie analizate in mod regulat.

Video: fibrom. Descrierea bolii

tratamentul fibromului

Astăzi, există mai multe moduri de a trata fibrom pielii. Aici sunt trei metode de bază:

 • Cu ajutorul laserului erbiu. În acest caz, anestezie locala se face, tumora este tăiat și comprimat cu forcepsul in apropiere de baza sa cu un laser.
 • excizie chirurgicala. Ca și în primul caz, este un anestezic local, există o îndepărtare de fibroame și apoi locul cauterizarea peroxid de hidrogen sau verde strălucitor.
 • Pentru tratamentul fibromului plantar utiliza dispozitiv ortopedic special care faciliteaza mersul pe jos și minimizează durerea pacientului.

Metoda de tratament a fibrom uterin depinde de creșterea femeii, vârsta și sănătatea sa. Aproximativ 20% dintre fibrom uterin sunt formate la femeile de vârstă fertilă, ceea ce este important pentru păstrarea uterului și fertilitatea. În acest caz, tratamentul fibrom destinate să limiteze creșterea tumorii. În acest scop, să fie numit contraceptive. Uneori trebuie să renunțe la eliminarea fibroamelor din cauza diabetului zaharat, hipertensiune arterială, infecții cronice, și probleme cu coagularea sângelui. În acest caz, medicul numește, de obicei, medicamente care suprima productia de estrogen in corpul unei femei. Aceasta, desigur, duce la apariția simptomelor menopauzei: scăderea libidoului, uscăciune vaginală.

fibrom pielii: Video. Negi. bătături

Apropo, sarcina si fibroamele sunt destul de compatibile. Totul depinde de localizarea tumorii și dimensiunea acesteia, dar în cele mai multe cazuri, femeia reuseste sa mentina o sarcina. De multe ori, fibrom in timpul sarcinii este detectat pentru prima dată.

Chirurgie pentru a elimina fibromul uterin se efectuează în următoarele cazuri:

 • sângerare excesivă, ceea ce duce la dezvoltarea anemie;
 • fibrom uterin interfera cu alte organe;
 • fibrom continuă să crească chiar și după menopauză;
 • Boala provoacă infertilitate;
 • tumora este în creștere rapidă;
 • dimensiunea tumorii egală cu 16 săptămâni de gestație.

Chirurgie pentru a elimina fibroame nu implică în mod necesar îndepărtarea completă a uterului. Histerectomia (indepartarea uterului) este atribuit numai în cazuri extreme: o dimensiune foarte mare tumora, sangerari prea grele, precum si in varsta de 45 de ani peste.

O alternativă pentru a deschide o intervenție chirurgicală este laparoscopie, deoarece vă permite să salvați funcția de reproducere a unei femei. O altă formă de tratament fibrom - embolizare (operație ocluzie vasculară hrănire fibrom). Acest tip de interventie chirurgicala se poate opri cu succes creșterea fibromului, fără a recurge la o intervenție chirurgicală.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit