ZdorovGuru.com

Fibrom uterin nodular - cauze, simptome, tratament

Uzlovaia mioma Matki - prichinyi simptomyi lechenieAtunci cand femeile sunt diagnosticate - fibrom uterin nodular, se pare că totul - viața în această etapă, sa oprit, și cu un astfel de diagnostic nu este în valoare visează despre planificarea copilului. Sunt lucruri asa? Ce fac femeile diagnosticate cu „fibrom uterin ganglionilor?“ Care sunt cauzele nod fibroame? Pentru unele simptome puteți vedea că aveți este această patologie? In acest articol vom discuta despre metodele de tratament al nodului fibrom uterin.

Ginecologi spun că, în orice caz, nu disperați, dacă o pune acest lucru greu pe diagnosticul de curgere. La urma urmei, de a folosi metode moderne de tratament, este posibil să se cu succes suficient pentru a scăpa de această problemă și pentru a preveni posibilele consecințe ale butucului de fibrom uterin.

Care sunt fibrom uterin?

Fibroame sau al doilea nume leiomiom (fibroame) ale uterului - este considerat a fi o tumoră benignă care se dezvoltă în mușchii uterului. În funcție de debitul acesteia în organism, boala poate fi clasificată ca difuz sau nodular (este vorba de el va fi discutat în acest articol).

Cele mai frecvente este forma nodulară a uterului, ceea ce duce la consecințe grave la femei.

Nodurile fibroame (tumori) pot fi dispuse în uterul unei femei (în stratul muscular) și sub învelișul exterior al uterului. In cazurile severe, fibrom uterin nodale clinice în creștere rapidă - numărul de noduri crește, starea pacientului agravează.

Clasificarea fibrom uterin

In functie de exact unde localizate fibrom uterin, pentru a clasifica: submucoasei tumora subseros si fibroamele intramurale.

În cazul în care tumora sa creasca sub membrana exterioara a uterului, atunci pacientul este diagnosticat - fibrom subseros uterin nodular. Cand diagnosticul tumorii este localizat nodul miomitozny în uter și atașată la aceasta tulpina subțire. Se crede că mai mult această etapă, situația clinică mai periculos pacient - poate fi răsucit picior. Tumorile Torsion duce la moartea rapidă a țesuturilor uterine (începe necroza) și, ulterior, în curs de dezvoltare peritonită. În cazul în care tumora este situat pe picior larg, tumora benigna ceva este în creștere rapidă, ceea ce duce la deplasarea din apropiere, a organelor interne.

De ce fibroamele provoca complicatii?

De regulă, pacientul se referă la ginecolog cu un fibrom destul de mare, și tot pentru că a fost inițial în creștere în uter nu produce nici un simptom dureroase și neplăcute.

Odată cu trecerea unui anumit interval de timp, atunci când nodurile fibroame cresc astfel încât organele din apropiere compresa, simptomele apar sub forma unor tulburări patologice ale rinichilor, probleme urinare. Cu localizarea directă a unei tumori benigne lângă peretele din spate al uterului si in jurul rectului, pacientul dezvolta hemoroizi, constipatie, boli inflamatorii ale infecției rect și intestine.

În cazul în care tumora răsucind picioarelor, pacientul poate deveni atât de rău că trebuie să recurgă la asistență medicală de urgență.

fibrom uterin intramural - SimptomeCand diagnosticul - intramural fibroamele uterine - determina tumorii in stratul muscular al uterului, care este adânc în țesuturi. Este această formă de inflamație este mai frecvent, dar în același timp, această patologie duce la consecințe grave, în formă de neregularități menstruale, dureri ascuțite-pumnal ca și în abdomen, precum și la infertilitate în continuare. Sub influența fibrom uterin intramurale poate dezvolta anemie deficit de fier.

Cauzele fibrom uterin nodular

Dacă vorbim despre cauzele reale ale fibrom uterin nodulare, au identificat un număr de:

 • tulburări hormonale la femei - astfel de eșecuri pot fi cauzate de consumul necontrolat de medicamente contraceptive, avortul medicamentos.
 • inflamator Netratate timp și boli infecțioase ale organelor pelvine, și se dezvoltă în cronică severă în timp.
 • Riscul de fibrom uterin nodale a crescut la naștere recent la femei.
 • Slaba circulație în organele pelvine, ceea ce duce la stagnare patologică. fibrom uterin nodular formate la femei cu vârsta cuprinsă între 25 de ani și peste.
 • chiuretaj chirurgicale ca urmare a proceselor inflamatorii și infecțioase severe în uter.
 • Lipsa de activitate fizica sau stilul de viață sedentar.
 • Genetica.
 • Diabetul zaharat.
 • Încălcarea lucrărilor glandei tiroide.
 • Excesul de greutate, obezitatea 2, 3 grade.

Simptomatologia de fibrom uterin

De unde știi că o femeie a format un fibrom uterin nodale? Pentru unii este simptomele de această condiție poate fi determinată?

Enumerăm caracteristicile cele mai de bază ale fibrom uterin nodular:

 • Menstruații abundente, lung, în care o femeie poate sta cheaguri de sânge. stare fiziologică caracterizată prin creșterea slăbiciune. Mai mult, menstruație grele înlocuit la neregulate.
 • Scurtarea respirației.
 • Violarea activitatii cardiovasculare.
 • încercări nereușite de planificare a sarcinii, infertilitate.

Tratamentul fibrom uterin nodulare

După cum puteți înțelege, tratamentul fibrom uterin nodulare efectuate numai sub supravegherea medicului ginecolog curant.

Terapia de destinație, de obicei, depinde de vârsta pacientului, prezența copiilor, sarcini suplimentare planuri de dimensiuni fiziologice fibrom uterin nodular.

Pentru a începe, medicul va prescrie vă normaliza mod obișnuit de viață, care include o alimentatie adecvata, odihna, imbunatatit starea neuro-emoțională.

Tratamentul direct al fibrom uterin efectuate atat medical si prin interventie chirurgicala.

Metoda chirurgicală trebuie să fie ales ținând cont de planificarea viitoare a sarcinii. Este important să se mențină integritatea uterului, astfel încât femeia ar putea deveni gravidă și au propriile lor. Tumora îndepărtat prin laparoscopie, coagulare cu laser sau prin histeroscopie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit