ZdorovGuru.com

Operația pentru îndepărtarea uterului

Chirurgie pentru a elimina uter - un adevărat test pentru femei

Chirurgie pentru a elimina uter - un adevărat test pentru femei 

tulburări ginecologice - o problemă comună în rândul femeilor, care nu rezolvă întotdeauna tratamentul conservator, mai ales în acele cazuri în care este vorba de procesele de cancer in uter sau a altor organe pelvine. În astfel de cazuri, singurul mod corect de a scăpa de boală este o intervenție chirurgicală pentru a elimina uterului, care este considerat unul dintre cele mai comune în ginecologie operativă.

Chirurgie pentru a elimina uter - un adevărat test pentru femei, deoarece nu numai că aduce disconfort fizic, dar, de asemenea, psihologic, cauzând depresie emoțională, un sentiment de inferioritate. Mulți cred că viața după o intervenție chirurgicală pentru a elimina uterului nu va fi completă din punct de vedere sexual, dar fiecare femeie ar trebui să înțeleagă că această operațiune se va opri progresia patologică a bolii, economisind astfel vieți. Pentru a arăta operația pentru a elimina uterului, ce tipuri de chirurgie foloseste ginecologie moderne, cum să pregătească și ce prognosticul după excizia chirurgicală a uterului? Astfel de întrebări sunt suficiente pentru femeile relevante, după 40 de ani, care sunt expuse riscului de a dezvolta boli care necesită o intervenție chirurgicală.

Video: Operația pentru cancerul de col uterin. histerectomie

Indicații pentru o intervenție chirurgicală pentru a elimina uterului

Operativ ginecologie pentru a elimina uterului este numit - o histerectomie, care este numit în cazurile în care terapia medicală nu au produs rezultate pozitive, sau în cazul în care o femeie este prea târziu pentru a solicita asistență medicală. În unele țări europene, o histerectomie este realizată, chiar și pentru femeile care au o predispoziție genetică la dezvoltarea cancerului de uter sau la cererea femeii, care nu intenționează să aibă copii, dar se teme pentru a obține boli ginecologice grave bolnavi. Pentru femeile din țara noastră funcției de reproducere este foarte importanta, de aceea este extrem de rar pentru a găsi o femeie care vrea să efectueze fără îndepărtarea indicație medicală a organelor de reproducere.

Video: Operațiunea de a elimina fibrom uterin

Fibromul uterin - indicația pentru o intervenție chirurgicalăFibromul uterin - indicația pentru o intervenție chirurgicală

Histerectomia poate fi prescris de către medic pentru următoarele tulburări sau boli ale sistemului reproductiv și urinar:

 • Tumorile maligne ale uterului și a apendicelor sale.
 • fibrom uterin.
 • Endometrioza.
 • Adenomioza.
 • Fibroamele la menopauza.
 • prolapsului uterin prolaps.
 • noduri multiple sau unice în uter.
 • Necroza noduri fibromatoase.
 • schimbare de sex.
 • un prejudiciu de corp uterin.

Îndepărtarea uterului sunt prescrise în cazuri extreme, deoarece punerea sa în aplicare este complet privează femeile de funcția de reproducere. Această procedură se efectuează atunci când fibroamelor și alte boli grave. Chirurgie pentru a elimina fibrom uterin efectuate cu nodurile active ale miasmatice de creștere, dimensiunea mare a tumorii și alte condiții severe, când este imposibil să efectueze miomectomii și embolizare. Îndepărtarea uterului cu fibroame - consecințele nu sunt întotdeauna mulțumiți de o femeie, deoarece operațiunile sunt efectuate nu numai rezecția uterului în proces, dar, de asemenea, fanere sale, trompe uterine, iar in 40% din cazuri, ovarele sunt eliminate.

Video: O operație de îndepărtare a uterului, folosind foarfece bipolare

histerectomie: tipuri de operațiuni

Chirurgie pentru a elimina uterului este realizată în trei moduri diferite, fiecare dintre care depinde de gradul de boală și a prejudiciului a uterului și a apendicelor sale.

 • Subtotal histerectomie - realizată cu păstrarea cervicală.
 • Extirpării - indeparteaza colului uterin si uterul in sine. În prezent, este una dintre cele mai comune operații, care permite timp pentru a opri proliferarea nodurilor miomaticheskih.
 • Histerectomia radicală - uter îndepărtat, trompe uterine si ovare.

Selectarea operațiunii depinde de diagnostic, gradul bolii, vârsta femeii și a altor caracteristici ale corpului feminin.

Selectarea unei operații pentru scoaterea uterului rămâne cu medicul curantSelectarea unei operații pentru scoaterea uterului rămâne cu medicul curant

Metodele moderne de intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea uterului

Chirurgie pentru a elimina fibrom uterin sau alte patologii severe pot fi executate în mai multe moduri: laparoscopică, laparotomie sau accesul vaginal (vaginal). Fiecare dintre tipurile de tranzacții efectuate prin intermediul unor echipamente speciale, care permite eliminarea procesului patologic în organele pelvine.

histerectomie laparotomie. In timpul operatiei, chirurgul face incizia peretelui abdominal de 10 cm., Și apoi stabilește uterul și o furnizează prin incizie. Dezavantajele acestei metode de operare reprezintă o perioadă post-operatorie de lungă durată.

histerectomia vaginala. În timpul funcționării se intersectează ligamentele care dețin uterul și vasele de sânge și a trompelor uterine. Apoi, o îndepărtare a uterului prin vagin. Durata operației este de 1 - 2 ore fără cicatrice mare, de asemenea, pierderi minime de sange, de recuperare mai rapida dupa o interventie chirurgicala - ceea ce face operarea în condiții de siguranță suficient. Această procedură se efectuează la o pierdere a organelor genitale interne, mărimea uterului mici, endometrioza.

chirurgie laparoscopică pentru a elimina uteruluichirurgie laparoscopică pentru a elimina uteruluihisterectomia laparoscopică. Cele mai multe proceduri pentru îndepărtarea bladeless a uterului, deoarece are o perioadă scurtă postoperatorie, risc minim de complicații. Histeromyomele efectuat indepartarea - operarea benzi cu o tăietură în 2 cm 3 în care trocarul (10 mm-8 mm și 5 mm). De asemenea, introduce un laparoscop (camera video), care permite medicului sa monitorizeze pentru a inspecta organele pelvine interne și să efectueze manipulările necesare pentru a elimina tumorile și nodurile. Scoaterea uterului sau a altor organe se produce prin peretele superior al vaginului. histerectomia laparoscopică este foarte popular în multe țări din întreaga lume.

Pregătirea pentru o intervenție chirurgicală

Operația pentru a elimina uterului nu necesită o pregătire semnificativă de femei. Dar, în fața ei deține o femeie trebuie să se supună unei serii de examene:

 • Analiza clinică a urinei și krovi-
 • analize biochimice krovi-
 • ECG
 • Analiza PCR (frotiului din vagin) -
 • radiografie legkih-
 • ecografie pelvină.

consultați un medic înainte de o intervenție chirurgicală pentru a elimina uteruluiconsultați un medic înainte de o intervenție chirurgicală pentru a elimina uterului

Video: histerectomia Laparoscopia opereaza Styrov

Rezultatele de laborator și studii instrumentale va permite medicului să aleagă metoda cea mai optimă de intervenție chirurgicală. In unele cazuri, pregătirea fibroame de dimensiuni mari pentru operațiunea constă primirea terapiei hormonale timp de 3 luni. Acceptarea acestor medicamente va ajuta la stabilizarea nodurile de creștere, a opri progresia bolii. Înainte de operație, o femeie are nevoie de timp de 3 zile pe o dieta - un tabel №1, de asemenea, recomandat pentru curățarea clisme. În ziua intervenției chirurgicale și nu mănâncă nici un lichid.

Efecte dupa histerectomie

După îndepărtarea uterului la femei are loc un număr mare de modificări, care sunt afișate atât pe aspectul, starea psihologică, precum și asupra sănătății sexuale și de sănătate generală. Îndepărtarea uterului - consecințele sunt evidente, deoarece după excizia, o femeie nu va fi capabil de a avea un copil.

În 30% dintre femei după operația indicată urinare frecventă atât ziua cât și noaptea. În unele există o incontinența urinară plină, ceea ce face ca utilizarea constantă a tampoane speciale. Aproape jumătate dintre femei au avut suferit histerectomii suferă de vaginoza bacteriană, drojdie infecție. Motivul pentru aceasta este o încălcare a microflorei vaginale.depresie psiho-emoțională - o consecință a eliminării uteruluidepresie psiho-emoțională - o consecință a eliminării uterului

Efectul negativ asupra vieții de funcționare și de sex, pentru că după punerea sa în aplicare reduce în mod semnificativ producția de estrogen și testosteron. Femeile nu simt dorinta sexuala, este uscăciune vaginală, disconfort în timpul actului sexual, reducand posibilitatea orgasmului. Motivul pentru scăderea libidoului este că, după operație, la incizie format tesutul cicatricial, care distruge plexul nervoase ale utero-vaginal. O consecință comună este o creștere a neregularităților de masă corporală în cardio - sistemului vascular.

tulburări psihologice nu sunt mai puțin frecvente în rândul femeilor care au un uter îndepărtat. Mulți oameni se simt un sentiment de inferioritate, refuza viata sexuala, a simțit un număr de complexe. Adesea, după această operație este de multe ori dezbinat familii, dar fiecare om ca femeia însăși trebuie să înțeleagă că comportamentul în timp util a operațiunii oferă o oportunitate de a salva o viață. În cazul în care operațiunea a fost efectuată fără îndepărtarea ovarelor, atunci femeia nu se va simți inferioritate în viața sexuală, secreția de hormoni nu va fi rupt, libidoul nu va fi afectată. Numai ca menopauza nu va fi capabil de a concepe și de a da naștere unui copil.

Complicațiile dupa histerectomie

Chirurgie pentru a elimina uterului - este o procedură gravă care nu poate data de 100% prognoza pentru o recuperare completă. Dezvoltarea de complicații după o intervenție chirurgicală depinde de mulți factori: extinderea bolii, diagnosticul, si de la medic profesional - un chirurg si corpul femeii. Perioada postoperatorie a fost de lungă durată și necesită o atenție deosebită pentru sănătatea lor. Prezența complicațiilor după îndepărtarea uterului poate indica următoarele simptome:

 • krovotechenie- puternic
 • Alocarea zapaha- neplăcut
 • dureri în abdomen și poyasnitsy- de jos
 • supurație shvov- postoperatorie
 • încălcarea urinare.

Durere severă în zona pelviană - o complicatie de chirurgie pentru a elimina uteruluiDurere severă în zona pelviană - o complicatie de chirurgie pentru a elimina uterului

Apariția acestor simptome necesită tratament imediat la medic. În unele cazuri, un tratament conservator, în timp ce altele cu complicații - reoperation.

Sfaturi utile pentru femei dupa histerectomie

După o intervenție chirurgicală, o perioadă foarte importantă de reabilitare și reconstrucție, astfel încât fiecare pacient primește sfaturile necesare de la un medic, care va preveni dezvoltarea de complicații, recupera mai repede după o intervenție chirurgicală. Următoarele sfaturi trebuie să fie prezent printre recomandările utile:

 • Sexul dupa o interventie chirurgicala pentru a elimina uterului este posibil să nu mai devreme de 2 luni. În acest proces, o femeie nu trebuie să se simtă durere sau disconfort.
 • Nu lasa probleme cu urinarea ajutor de exerciții Kegel.
 • Asigurați-vă că să se consulte cu medicul dumneavoastră despre a lua medicamente pentru a preveni osteoporoza si ateroscleroza.
 • Strict necesar să se urmeze o dieta.
 • Suficient timp să-și petreacă în aer liber.

Sprijinirea iubit-o - o etapă importantă de recuperare după o intervenție chirurgicală pentru a elimina uteruluiSprijinirea iubit-o - o etapă importantă de recuperare după o intervenție chirurgicală pentru a elimina uterului

În cazul în care o femeie se simte dupa o interventie chirurgicala depresie psiho-emoțională și nu este în puterea de a face față problemei, ea are nevoie de reabilitare psihologică, o conversație cu un psiholog, și cel mai important - sprijinul și dragostea de prieteni apropiați.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit