ZdorovGuru.com

Ptoza colului uterin, simptome, tratament

Video: Omiterea a uterului, vaginului. tratament

Opuschenie sheyki Matki simptomyi lecheniePtoza colului uterin în ginecologie este considerată patologie destul de severă. Cu acest fenomen la femei uter se mută în vagin și factorii negativi care însoțesc, organismul poate cădea complet. acest fenomen este de obicei determinată ca prolapsul de organe pelvine în practica mondială.

Cel mai adesea uterul cade femeile au pasit de 50 de ani, piatră de hotar. Dar este posibil ca prolaps de col uterin este diagnosticat la pacienții tineri (mai jos ne vom uita la factorii care le afectează).

Cauzele prolapsului uterin

Anatomic, o femeie sănătoasă (starea fără patologii) - uterul este fixat ferm în pelvis. Fixation se datorează mușchi puternici și un număr mare de ligamente. În cazul în care, datorită unor factori negativi integritatea țesutului muscular este deteriorat, uterul incepe sa se treptat (în unele cazuri - destul de brusc) - să coboare în vagin.

Dacă vorbim despre cauzele prolaps uterin, este aceasta:

 • Deteriorările mecanice la organele pelvine (de exemplu, ca urmare a unui prejudiciu grav într-o femeie poate rupe muschii si ligamentele care sustin uterul) -
 • Leziuni ale uterului si a vaginului care apar la femei în timpul nașterii activitate- severă
 • Aplicație (inexact) în forcepsul complicate activitate- generice
 • Eliminarea fat mare prin intermediul nadavlivaniya-
 • Consecințele operațiilor asupra uterului, trompelor uterine sau yaichnikah-
 • discontinuități foarte adanc si puternic vagin si uter la rodah-
 • Boli ale organelor pelviene (infecțioase sau inflamatorii) -
 • Tulburări ale nervos central sistematic rezultate
 • Afecțiuni congenitale și boli ale taza- mici
 • nagruzki- fizice grele
 • Obezitatea și ca o consecință - creșterea presiunii intra-abdominale.
 • Cum să înțeleagă că uterul a căzut?

  Simptomele de prolaps uterin este destul de greu să nu observe. O femeie din primele zile observa simptomele neplacute ale vaginului si uterului.

  Există mai multe etape de bază (grade), prolaps uterin. Dacă vorbim despre primul grad, colul uterin este redus la aproximativ nivelul vaginului. Incordare sau în timpul actului sexual de col uterin nu merge dincolo de vagin. Acest lucru înseamnă că vedeți vizual uterul nu se poate.

  În a doua etapă a prolaps de col uterin la femei apare prolaps uterin partiala. Dacă o femeie va face eforturi și natuzhitsya, atunci regina va merge dincolo de fanta genitală.

  Omiterea a uterului de gradul 3 se caracterizează printr-o pierdere parțială - adică, puteți vedea din colul uterin fantă genitale și o mică parte din ea. etapa extremă și severă este al patrulea, în cazul în care uterul cade complet.

  Ce poate deranja femeia?

  Prolaps uterin la femei manifestă durere glisând neplăcut în partea inferioară a abdomenului. Mai mult decât atât, având în vedere disconfortul în regiunea lombară și sacrum. Femeia îngrijorat cu privire la urinare frecventă, și constipație. Pacientul poate simti ca vaginul ea este un corp străin, care îl împiedică să se deplasează în jurul valorii. Cantitatea de secreție vaginală este semnificativ crescută - mucus devine mai mare, poate apărea impurități sanguine.  În acest caz, pacientul este deranjat ciclu menstrual. În cazul în care vine perioada, atunci cantitatea de sange suficient de abundente care amenință dezvoltarea anemiei. De col uterin Prolapsul actul sexual este practic imposibilă, deoarece femeia este în mod constant în durere.

  Dacă timpul nu oferă îngrijire medicală, urinarea atunci femeia este perturbată, există riscul de stări de boli infecțioase, în special - este cistita, pielonefrita.

  Cum de a trata prolapsul uterin?

  Din păcate, în cazul în care patologia este în stadiu avansat, fara chirurgie este pur și simplu imposibil. Pentru a reveni uterului la locația anatomică, va efectua operația necesară. Dupa operatie, femeia va avea nevoie pentru a mentine muschii pelvieni tonifiat. Se recomandă să se facă exerciții, pentru masaj, pentru a consolida muschii abdominali.

  Video: prolaps uterin, ce să fac? TRATAMENT, FOTOGRAFII, EXPLOATARE

  Direct la uter înapoi la starea normală, prin scurtarea operația se va face ligamente. De asemenea, există posibilitatea ca ligamentului coase împreună. În cazul în care este imposibil să se efectueze, atunci uterul este fixat pe pereții bazinului.

  Chiar și după operația este posibil ca ligamentele pot fi întinse. Ca urmare, este nevoie de repetate de intervenție chirurgicală.

  Unele clinici au efectuat deja operația pentru a restabili poziția anatomică a uterului folosind materiale aloplastice. După efectuarea unor astfel de interventii chirurgicale de risc de prolaps recurent al uterului este redus la zero.

  Am nevoie pentru a elimina uter complet?

  Indicațiile pentru histerectomie totală (o operație numită „histerectomie“) sunt: ​​infecții, inflamații severe ale uterului. Dar acest lucru se face în cazuri extreme. Medicii in cele mai multe cazuri insista asupra menținerii uterului, deoarece poate să apară după îndepărtarea prolapsul de organe, precum și a altor organe interne ale pelvisului.

  Ce se poate face dupa operatie?

  Dupa operatie, femeia va avea nevoie pentru a restabili corpul tau independent. Pentru prima dată interzis să se ridice mai mult de 2-3 kg de greutate. Nu este recomandat să efectueze exerciții pe termen lung, ceea ce poate duce la o intindere a ligamentelor vaginului și uterului. În cazul în care locul de muncă pentru femei profesionist au fost asociate anterior cu efort fizic intens, apoi, din păcate, înapoi la locul de muncă pacientul nu mai este capabil sa. După efectuarea operațiunilor pe uterul unei femei este prezentată doar muncă ușoară.

  Prevenirea prolaps de col uterin

  Pentru a preveni prolaps de col uterin, o femeie trebuie obligatoriu să aibă grijă de sănătatea și stilul lor de viață. Tânărul pacient, care va da naștere, este necesar să se studieze cu atenție cu tehnica si tactica de livrare, pentru a evita Trauma la naștere. Activitatea fizică este necesară pentru a limita, dar mușchii abdominali trebuie contrarie - de a consolida.

  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit