ZdorovGuru.com

Fibrom uterin multiple - cauze, simptome, tratament

Video: fibrom uterin, 1 parte. Simptome și tratament cu medicamente

Mnozhestvennaya mioma Matki - prichinyi simptomyi lechenietumora uterina, acumularea unui număr caracterizat mare de noduli de diverse forme și dimensiuni, definite in ginecologie ca fibromul uterin multiple.

Statistici!

fibrom uterin multiple - un fenomen foarte frecvente, se gaseste in 85% din cazuri clinice. Aceasta este o cifră foarte mare, având în vedere progresul medicinei și dezvoltarea de metode de tratament de fibrom uterin.

fibrom uterin - ce este?

Dacă uterul femeii conține un număr mare de tumori mici (20 mm dimensiune), atunci medicul ginecolog va stabili diagnosticul de „fibroame multiple mici.“ Dacă auzi diagnosticul „fibroame medii multiple, acest lucru înseamnă că, în uter este o anumita cantitate de dimensiuni tumorale de 20 mm, și mai multe noduri (2-3 bucati), a căror dimensiune este de 60 mm.

Condiția cea mai gravă și critică a pacientului este considerată a fi formarea unor mari fibroame multiple ale uterului - prezența tumorii pelvine mărimea unui mare număr de mai mult de 60 mm fiecare.

fibrom uterin - o tumoare, dar benigne. Până în prezent, după cum sa menționat mai sus, aceasta este cea mai frecventă patologie a organelor pelviene la femei.

Grupul de risc include nu numai femeile cu vârste cuprinse între 40 de ani (această statistică a fost acum 10 ani), dar, de asemenea, fete tinere care nu au dat încă naștere. Dacă timpul nu detectează sau elimina fibroame din uter, amenință tulburări hormonale femeie, infertilitate (incurabile) și complicații în zona genitală a femeilor.

Comentariu ginecolog:

„Cea mai mare greșeală a femeilor noastre este că ei vin la recepție la ginecolog, numai atunci când“ pripechet“. Doar 5 din 100 de femei care vizitează ginecolog de două ori pe an pentru prevenirea. Restul pacienților deja vin cu, uneori chiar boli și stări critice grave. Nepăsarea și neglijența în sănătatea femeilor sale a - care este cel mai important motiv al tuturor bolilor ginecologice ".

Cauzele fibroame multiple

Apariția fibrom uterin se datorează în principal defecțiuni grave hormonale în organism. Cele mai multe dintre procesele de sfera sexuală feminină este reglementată de progesteron. În cazul în care corpul pacientului a redus drastic producția hormonului, aceasta duce la boli. Inițial, deranjat ciclu menstrual, dezvoltat apoi stratul mucos patologia uterului (endometrioza), după umflare, inflamație și ca rezultat - infertilitate.Comentariu ginecolog:

„Cei mai mulți pacienți, atunci când se confruntă cu un diagnostic de“ fibrom uterin multiple, „cred că suficient pentru a le elimina chirurgical și sănătatea lor după un anumit timp revine la normal. Dar acest lucru este înșelătoare! Dacă o femeie este în paralel nu va lua medicamente hormonale care stimulează producția de progesteron, fibrom uterin poate apărea la fiecare șase luni. Tratamentul fibromului ar trebui să fie cuprinzătoare și în nici un alt mod. "

Alte motive pentru formarea de fibrom uterin multiple

In alta, formarea nu mai putin grave si grele cauzeaza fibrom uterin, sunt factori cum ar fi:

  • procese infectioase ale organelor pelviene, care nu au fost eliminate vovremya- (cured)
  • Tulburări ale glandei tiroide - este cunoscută a fi glanda tiroidă produce o cantitate enormă de hormoni care controleaza nu numai viata organismului, dar, de asemenea, funcția de reproducere femei-
  • stil de viață nesănătos, care este exprimat în stres cronic constant, a crescut de stres fizic și mental. În cazul în care locul de muncă a femeilor este legată de sarcina pe care ea nu poate sta din cauza naturii organismului, aceasta stare va fi în mod necesar arătat boli grave.
  • Viața sexuală - în cazul unei femei pe o perioadă lungă de timp nu a fost sex, corpul său este un eșec hormonal (așa cum sa menționat mai sus, eșecul hormonal conduce la formarea diverselor procese inflamatorii și infecțioase, în special la apariția fibroamelor uterine multiple) . De asemenea, în cazul în care o femeie se schimbă frecvent parteneri sexuali și care nu utilizează metode contraceptive, de multe ori duce la procese infecțioase ale organelor pelviene.
  • Ereditatea - în cazul în care mama sau bunica ta a avut mai multe fibrom uterin, este posibil ca diagnosticul va fi repetat în cazul dumneavoastră clinice.

Cum de a trata fibroame?

Tratamentul fibromului uterin se realizează în mai multe etape. Primul lucru de făcut - este folosind medicamente ajuta pentru a reduce dimensiunea de fibrom uterin. Pentru a face acest lucru, pacientul este prescris un număr de agenți hormonali, tratament obligatoriu. Datorită acțiunii de hormoni din organism de sex feminin, o menopauza asa-numita farmacologice, în timpul căreia majoritatea componentelor din uter, nu numai a redus semnificativ în dimensiuni, dar toate vor dispărea. Tratamentul este prescris un curs de 6 luni. În cazul în care pacientul nu a dat încă naștere, cursul tratamentului - 3 luni.

În a doua etapă, după 6 luni de terapie cu hormoni, pacientul a suferit o intervenție chirurgicală, adică îndepărtarea nodurilor.

Până în prezent, ginecologie modernă, mai blând decât acum 10 de ani. Anterior, chiar și cei mai tineri pacienti a fost eliminat complet uter, ceea ce însemna incapacitatea de a avea un copil și să trăiască o viață plină. Astăzi, organul de reproducere la pacient rămân.

Video: Tratamentul fibrom uterin ...

sarcina sanatoasa si plina de fibrom uterin multiple - nu sunt compatibile. Deja în primele săptămâni de sarcină, se produce avort spontan unei femei.

În planificarea beremennostb includ în mod necesar îndepărtarea completă a unei tumori a uterului.

În orice caz, nu este recomandat pentru tratamentul fibrom uterin metodele traditionale. Astfel, puteți doar agrava situația și să conducă la faptul că uterul va trebui să fie eliminate complet.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit