ZdorovGuru.com

Fibrom uterin - Simptome, Diagnostic, Tratament

fibromioma MatkiFibromul uterin - tumori benigne care se formeaza in uter. Reprezintă țesutul muscular. În funcție de modul în care se referă la mușchi și țesutul conjunctiv, se pot întâlni o varietate de nume de astfel de tumori - fibrom, miom sau fibroame de multe ori. Unii oameni de știință cred că această tumoare nodurile emerge din mușchii de celule, am furnizat un astfel de termen ca leyofibromioma. Cel mai adesea se dezvolta boala la femeile cu vârsta cuprinsă între 35-55 ani. Aceasta tumora este în creștere rapidă, dar poate să scadă și dispar în timpul menopauzei.

Caracteristici ale fibrom uterin

Tumora este de dimensiuni reduse, este adesea confundat cu un 10 săptămâni de sarcină, aceasta poate fi o lungă perioadă de timp pentru a rămâne în această stare, dar dacă afectează factori, cum ar fi inflamația apendicelor sau uterin, și, în cazuri de chiuretaj uterin, pletora venoasă prelungită poate fibroamelor semnificativ crește.

Tumora variază în dimensiune, localizarea, natura creșterii. Odată cu creșterea fibroamelor începe să apară noi nave, care nu sunt considerate standard de. Tumorile Nodurile apar adesea in varsta de 30 de ani, a fost apoi că un număr mare de afecțiuni ginecologice, fizice și neuroendocrine ale femeilor.

Cauzele fibrom uterin

1. În cazul în care o femeie este sub 30 de ani el nu a dat încă naștere sau nu au luat parte la procesul de lactație.

2. Ca urmare a avortului.

3. Utilizarea prelungită a contracepției.

4. Datorită procesului inflamator cronic sau acut în uter sau apendicelor acestuia.

5. Ca o consecință a stresului grave.

6. După iradiere UV.

7. În cazul în care ovarele sunt formate cystoma și chisturi.

Cel mai adesea, la vârsta de 45 de ani, eliminat complet uterul, deoarece fibrom începe să crească rapid și există riscul ca s-ar putea degenera în maligne.

afectează caracteristicile de menopauza uter caracter patologic, obezitatea, adenomioza, dacă carbohidraților deranjat și metabolismul lipidelor, daca o femeie are endometrioza boala.

Simptomele de fibrom uterin

Simptomatologia continuă în mod diferit, totul depinde de cat de inalt fibroame, în cazul în care acesta este format, ca boala durează, și dacă există alte boli ginecologice.

Video: uterină simptome fibroame si metode de diagnostic și tratament moderne

Cel mai adesea, atunci când tumora este perturbat ciclul menstrual, o femeie poate începe să perturbe hemoragia uterină, persistentă, care sunt caracterul sângeros și ungere. Acest lucru dă naștere la durere, doare cel mai frecvent la nivelul abdomenului inferior, partea inferioara a spatelui, sacrum, poate fi dat în picioare.

Tratamentul fibromului uterin

Boala este tratată în moduri diferite, deoarece tumora poate fi de mai multe specii, și, în funcție de tipul acesteia prin selectarea tratamente adecvate.

Video: fibrom uterin cauze simptome și tratament

Metoda chirurgicală este necesară în astfel de cazuri:

1. În cazul în care un fibrom situat pe submucoasa.

Video: fibrom uterin - simptome și tratament

2. În cazul unei unități de dimensiuni mari, atunci când dimensiunea uterului la 14 săptămâni de sarcină.

3. Dacă sunteți îngrijorat în mod constant cu privire la sângerare în uter, și femeia suferă de anemie.

4. În cazul în care tumora începe să crească rapid.5. În cazul fibroamelor nu sunt alimentate atunci când moare complet.

Video: fibrom uterin. fara chirurgie

6. În cazul în care există, cu excepția fibrom tumori ovariene, endometrioza.

7. În cazul în ureter, rect, vezica urinara, puternic comprimat.

8. Dacă tuburile uterine constatat nod, din cauza căreia infertilitatea unei femei.

9. Este necesară operația când fibromul se află pe colul uterin.

10. În cazul în care un fibrom creste in varsta menopauzei.

Ce fel de operațiune va depinde de cât de vechi femeie. Femeile care sunt sub 40 de ani au nevoie de o miomectomie conservatoare, mai ales bine atunci când medicul elimină nodurile sunt mici, astfel încât acestea nu au crescut în viitor. Dar, cel cu cele mai bune și cele mai moderne tehnici este laparoscopia.

Dacă o femeie are mai mult de 40 de ani, este o intervenție chirurgicală pentru a elimina uterului, deoarece poate fi astfel viata in pericol boli, cum ar fi sarcomul, adenocarcinom.

Oamenii de stiinta medicala au demonstrat ca fibromul uterin apar mai frecvent în aceste cazuri, dacă femeia diagnosticat cu chisturi ovariene, endometrioza, cu menopauza intarziata, obezitate puternic, în cazul în care metabolismul carbohidraților deranjat sau o femeie care suferă de boli hepatice.

Metoda conservativă de tratament se efectuează numai în cazul în care fibroamele sunt mici sau mijlocii pentru dimensiunea astfel încât să puteți încetini dezvoltarea tumorilor, că nu era nevoie pentru a elimina uterului, iar femeia a fost în măsură să mai târziu în transporta viață și de a da naștere unui copil.

Care sunt indicațiile pentru tratamentul conservator al fibrom uterin acolo?

1. În cazul în care pacientul este tânăr.

2. În cazurile în care uterul fibromatos schimbat ușor, în cazul în care dimensiunea sa este de 10 sau 12 de săptămâni de sarcină.

3. Când fibromul crește încet.

4. În cazul în care uterul nu este deformat.

Cu conservatoare se poate normaliza starea femeilor, în special recomanda să dețină pentru femeile care suferă de anemie de natură cronică, au observat procesul inflamator in uter si apendicelor sale, la fel ca în cazul unei aprovizionări arteriale arteriale, natura staza venoasă. Tratamentul conservator este necesar pentru femeile care au probleme cu sistemul nervos.

Pentru a scapa de tulburări sistemice, se recomandă să adere la aceste reguli:

1. Urmați un stil de viață sănătos, pentru a normaliza somn, nutriție completă și echilibrată, pentru a efectua exerciții speciale pentru a renunța la alcool și fumatul, controlul greutatii.

2. Se aduce la viață sexuală normală.

3. Periodic, iau vitamine, oligoelemente utile, mai ales în timpul iernii și primăvara.

Astfel, fibrom uterin mai ușor pentru a preveni, este recomandat femeilor pentru a da naștere la 30 de ani și să fie sigur de a alăpta.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit