ZdorovGuru.com

Fibrom uterin dimensiune pentru operații

histeromyomele

histeromyomele

Aproape fiecare femeie pe tot parcursul vieții ei se confruntă cu ceea ce - sau boli ginecologice sau probleme care au forțat să se adreseze la medic ginecolog. mare greșeală făcută de multe femei, se consideră că ei caută ajutor de la un medic doar atunci când ceva - o preocupare, precum și multe boli ginecologice, inclusiv severe, pot fi asimptomatice și numai atunci când ia pe o scenă mai gravă, se fac simțite. Prin urmare, este foarte important să se monitorizeze sănătatea lor și sunt supuse inspecțiilor periodice programate sau neprogramate la ginecolog.

Unul dintre puținele, dar în același timp, boli ginecologice comune considerate fibrom uterin, care, conform statisticilor găsite în 30-45% dintre femeile cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani. In ultimul timp, boala este mult mai mic și poate fi diagnosticată la fete 18 la 25 de ani. La auzul diagnosticului, „fibrom uterin“, femeile inseamna - „cancer“, dar acest lucru nu este adevărat, cu toate că în 70% din cazuri, medicii recomanda sa efectueze o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea tumorii. Contează ce dimensiunea tumorii în fibrom uterin, medicul prescrie un tratament și decide dacă este sau nu pentru a șterge educația și modul în care acestea sunt periculoase pentru sănătatea femeilor. Unele femei pot trăi mulți ani cu boala, conștient de prezența lui, dar altii au simptome tipice care înrăutățesc calitatea vieții. Prin urmare, tratamentul bolii si individ depinde de mulți factori.

Cum este fibrom uterin?

Histeromyomele - o tumoră benignă, care se referă la o formațiune hormono-dependent de miometru. În ginecologie această patologie poate fi găsit termenul „Ramură“, „fibrom“, „fibrom“, care se dezvoltă ca urmare a încălcării zonelor hipotalamo-hipofizo în cazul în care există creșterea producției de estrogeni. Dimensiunea tumorii cu fibrom poate varia de la mici la mari entități. In practica medicala, medicii au apărut cazuri în care un uter noduri miom a ajuns la 3 kg. Desigur, în astfel de cazuri de fibrom uterin - dimensiunea necesară pentru funcționarea îndepărtarea nu numai tumorii, ci și a uterului.

Video: Tratamentul fibrom uterin. Metodele de tratament de fibrom uterin. CELT

Dimensiunea fibrom uterinDimensiunea fibrom uterin

Dezvoltarea fibrom celulelor musculare netede ale uterului in sine. Riscul pentru dezvoltarea educației sunt femei de vârstă reproductivă, atunci când ovarele sunt produc în mod activ hormonul feminin - estrogen. De asemenea, un risc crescut de a dezvolta boala este inainte de pubertate sau dupa menopauza, cand productia de estrogen scade. In timpul sarcinii, creșterea tumorii poate fi accelerată, iar fibroamele postmenopauză nodulara nu dispar rar pe cont propriu. Dimensiunile histeromyomele pentru operațiunea poate fi diferit de la mici la tumori imense de mai mult de 3 - 4 kg.

Video: Eliminarea fibrom uterin

fibrom uterin nu este un diagnostic teribil. Unele femei trăiesc cu ea toată viața mea, dar se întâmplă cazuri că boala este în măsură să ofere o mulțime de probleme, și de multe ori devine o cauza de infertilitate.

Cauzele fibrom uterin

Cauza principală a fibroamelor uterine este considerată a fi fisiunea spontană a celulelor, care pot apărea ca urmare a unor schimbări în corpul unei femei:

 • avort
 • tulburări ginecologice: endometrioza, adenomioz-
 • disbalans- hormonale
 • patologia cardio - vasculare sistem-
 • anemie varierii etiologii-
 • nasledstvennost-
 • tulburări metabolice protsessov-
 • ozhirenie-
 • viață sexuală neregulată
 • promiscuu, schimbarea frecventă a partenerilor sexuali.

De multe ori cauzele fibroamelor nu sunt clare, dar, cu toate acestea, boala care trebuie tratată, în caz contrar noduli pot crește în dimensiune și pot cauza o serie de simptome.

Semnele clinice ale miomul uterinSemnele clinice ale miomul uterin

Simptomele de fibrom uterin

Fibromul uterin sunt aproape întotdeauna este asimptomatic, dar atunci când nodulilor ajunge la o dimensiune mare sau localizate în stratul muscular al uterului, atunci femeia poate prezenta următoarele simptome:

 • menstruatsii- lungă și dureroasă
 • menstruație grele krovi- coagulată
 • recurente sau dureri de spate persistente, tazu-
 • stoarcere senzație în tazu-
 • disconfort sau durere in timpul akta- sexuale
 • mocheispuskanie- frecvente
 • zapory- frecvente
 • ozhirenie-
 • constipație și ozhirenie-
 • creșterea dimensiunii stomacului.

Este important de remarcat faptul că toate aceste simptome pot fi prezente și alte boli ginecologice, deci un diagnostic precis, pentru a determina dimensiunea tumorii și prescrie tratamentul potrivit poate doar medic după rezultatele examinării. În principal pentru diagnosticul - „fibrom uterin“ Medicul suficient pentru a organiza un examen ginecologic, ecografie pelvină și cavitatea abdominală. Dacă este necesar, medicul prescrie o tomografie computerizata (CT) sau imagistica prin rezonanta magnetica nucleara (RMN). Rezultatele sondajului vor ajuta medicul dumneavoastră o imagine completă a bolii și a prescrie un tratament.Fibromul uterin pe ecografie pelvinaFibromul uterin pe ecografie pelvina

Metodele de tratament fibrom uterin

Tratamentul fibromului uterin depinde de mai mulți factori: prezența sau absența simptomelor, vârsta pacientului, comorbiditățile dimensiune formării. În cazul în care dimensiunea tumorii nu este mare, nu există nici un simptom sau doar ușor deranjat, atunci medicul poate prescrie medicamente și inspecții periodice. Acest lucru va ajuta să monitorizeze creșterea tumorii și cursul bolii.

Tratamentul medicamentos al fibrom uterinTratamentul medicamentos al fibrom uterin

Tratamentul medicamentos este folosit pentru a opri cresterea tumorilor, dar nu este în stare să scape complet de ea. În unele cazuri, tumora poate să dispară pe cont propriu, dar numai după 50 de ani, producția de estrogen atunci când scade semnificativ. Terapia de bază de droguri este considerată medicamente hormonale a căror acțiune este îndreptată la reducerea producției de estrogeni. Astfel de medicamente pot fi prescrise numai de către medicul curant după diagnostic. În cazul în care cancerul uterin este mare sau dacă simptomele persistă, atunci medicul prescrie o intervenție chirurgicală. În prezent, există mai multe modalități de tratament chirurgical al fibroamelor:

Video: Laparoscopia uterului (fibrom mari) - Lecție: clip de suprapunere pe artera uterină, miomectomie, de cusut.

 1. miomectomie conservatoare sau laparoscopie.
 2. embolizarea arterelor uterine (EMA).
 3. Histerectomia.

Eliminarea fibrom uterin

În cazul în care medicul recomandă o intervenție chirurgicală, dar în același timp, o femeie nu perturbe formarea simptomelor sau dimensiuni sunt mici, atunci costul este încă o consultare cu unul sau mai mulți medici.

După o intervenție chirurgicală pentru a elimina fibroame, nu rareori apar recidive atunci când noduri noi sunt formate pe colul uterin. În astfel de cazuri, medicii recomanda de multe ori să efectueze o histerectomie (histerectomie totala).

Principalele indicații pentru o intervenție chirurgicală pentru fibrom uterin

Tratamentul fibromului depinde de mulți factori, dar în cazul în care tumora timp de mai mulți ani nu crește în dimensiune, iar femeia nu este de planificare o sarcină, atunci medicii prescriu aproape întotdeauna medicamente care pot încetini sau opri dezvoltarea educației. În cazul în care boala este diagnosticată la femeile tinere care sunt de planificare o sarcina, atunci ei recomanda interventia chirurgicala. Modul cel mai blând pentru tinerele fete este considerată miomectomie, în care se elimină numai educația și nu este deteriorat uter. Această operațiune permite viitorul femeilor de a concepe, transporta și de a da naștere unui copil sănătos. În cazul în care tumora noduli prea mare, atunci este necesar pentru a elimina complet uterului cu apendici. După îndepărtarea uterului femeii nu poate da naștere la un copil, dar poate trăi o sexualitate plină de viață.

procesele tumorale în miomul uterinprocesele tumorale în miomul uterin

Printre ginecologii există mai multe indicii majore, care necesită o intervenție chirurgicală:

Video: Fibromul uterin laparoscopie (miomectomie, eliminarea fibroamelor)

 1. Risc ridicat de suspiciune tumorii zlokachestvennuyu-
 2. fibromului activă postmenopauze- creștere
 3. Dimensiunea mare a tumorii
 4. Besplodie-
 5. Încălcarea trub- uterină
 6. durere persistentă sau recurentă în organismele mici taza-
 7. Anemia in fundal de fibrom uterin - pentru krovotecheniy- abundente
 8. tulburări de urinare.

Conduita o intervenție chirurgicală pentru a elimina fibroame ar trebui să fie decisă de către medicul curant și pacient însăși. Este cunoscut faptul că fibrom uterin nu sunt capabili de a regenera într-o tumoare malignă, dar încă boala se referă la boli ginecologice grave, care este tratat numai sub supraveghere medicală. Nu merită să neglijeze sănătatea lor, pentru că mai devreme boala este diagnosticată, cu atât mai bine sansa de tratament de succes. 1 inspecție de rutină la fiecare șase luni, va ajuta la prevenirea progresia bolii și a opri la prima suspiciune!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit