ZdorovGuru.com

Diabetul gestational

Diabetul gestational - o creștere bruscă a zahărului din sânge

Diabetul gestational este o boala la femeile gravide și se exprimă în tulburări ale metabolismului glucidic, o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge și apariția corpilor cetonici în urină.

Cauze si simptome de diabet gestational

Diabetul gestational in timpul sarcinii apare la 4-5% dintre femei și pot apărea pe fondul nivelului de diabet zaharat. In aceasta boala nivelurile de glucoză din sânge sunt în mod constant ridicate și de multe ori nu sunt monitorizate.

În prezent, în medicină există mai multe tipuri de diabet zaharat gestational. Printre acestea se numără:

  • tip 1 distrugerea autoimună a celulelor pancreatice, care reduce procesul de insulină și crește glicemia (grup de risc - femeile tinere sub 35 de ani);
  • de tip 2, fără o lipsă completă a conținutului de insulină, dar cu o scădere puternică a sensibilității țesuturilor periferice (grup de risc - și femeile supraponderale după vârsta de 35 de ani).

Simptomele de diabet gestațional tip întâi sunt sete constantă, uscăciune în cavitatea orală, o scădere bruscă a greutății corporale, amețeală si oboseala, urinare frecventă. În acest tip de boli necesită administrarea rapidă o doză de insulină pentru a preveni stări comatoase.

Diabetul gestational al doilea tip este adesea ereditară și apare la persoanele cu obezitate. Pentru prevenirea acestuia recomanda o dieta speciala, exercitii fizice, precum și restricțiile privind utilizarea zahărului. Simptomele de diabet gestațional de al doilea tip sunt tulburări endocrine, cefalee și amețeli, tulburări ale metabolismului glucidic, sete, insomnie și apatie.

Diabetul gestational in timpul sarcinii pot fi asociate cu tulburări genetice, boli infectioase, luand medicamente, efectele toxice ale substanțelor chimice, boli ale pancreasului. În timpul sarcinii, cauza diabetului zaharat este adesea redusă sensibilitatea celulelor la insulină. Pentru cele mai multe femei, nivelurile de zahăr din sânge postpartum înapoi la normal.

Factorii majori de risc pentru diabet gestational sunt predispozitie genetica, obezitatea, varsta, dupa 30 de ani, glicozurie, creșterea rapidă în greutate în timpul sarcinii.

diagnosticarea bolii

Femeile trebuie să aibă loc teste de diagnostic constante în prezența primelor semne ale bolii, sau când la risc.



diabet gestational in timpul sarcinii pot fi detectate prin screening, sânge și urină, precum și un test special pentru toleranță la glucoză. Un test de diagnostic pentru a determina capacitatea organismului de a metaboliza soluție dulce și absorbția glucozei.

Dieta pentru diabet zaharat gestational

Pentru prevenirea și tratamentul diabetului zaharat gestational este necesar să se respecte un regim alimentar special, modificarea dietei si pierderea in greutate. In timpul sarcinii ofera o dieta speciala, care contine dezvoltarea fetale caloric necesar.Dieta pentru diabet gestational - principala metoda de tratare a unei boli

Video: diabet gestational. Factorii de risc și riscul de diabet gestational

Dieta pentru diabet gestational ar trebui să includă alimente cu conținut scăzut în carbohidrați. Este necesar să se elimine complet din dieta produse de patiserie, băuturi răcoritoare, condimente, alimente grase și unele fructe, inclusiv smochine, banane, struguri și cireșe. Alimentele care contin carbohidrati usor de absorbit, determină o creștere a zahărului din sânge.

Dieta trebuie să fie strict și constau din porțiuni mici, regulate de alimente cu un conținut ridicat de vitamine și minerale. Este necesar să se monitorizeze în mod constant greutatea corporală și pentru a evita creșterea în greutate bruscă.

Pentru a evita crize de foame sau greață atunci când diabetul gestational trebuie sa manance un biscuit si sarati biscuiti, cereale și sos de mere.

In timpul dietei cu diabet gestational nu poate mânca alimente fast food și comoditate, pe măsură ce cresc glicemic index. În cantități mari, se pot consuma alimente cu alimente bogate in fibre, inclusiv cereale, paste, fructe și legume, pâine de secară. În ziua ar trebui să bea multe lichide.

Video: Ce este diabetul gestațional

La rezultate dietetice scăzute și o creștere constantă a insulinei de zahăr din sânge prescris. Terapia eficientă insulină trebuie efectuată în conformitate cu medicul curant, și un aspect important al tratamentului este utilizarea unui complex de vitamine si minerale.

Meniul dietetice cu diabet gestațional, se recomandă asocierea cu plimbări în aer curat, masaj și exercitarea simplu.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit