ZdorovGuru.com

Vitiligo - cauze, simptome, diagnostic și tratament

Video: Vitiligo - cauze, simptome, mijloace și metode de tratament

vitiligoVitiligo apare atunci când pigmentarea pielii este rupt, apare atunci când pigmentul melanina dispare în unele zone ale pielii. Este important de știut, care este motivul pentru care există vitiligo și cum să-l trateze în mod eficient. Această boală este caracterizată de bărbați și femei. Încă nu este pe deplin explorat modul în care apare boala, este cunoscut faptul că Vitiligo nu este o boală contagioasă. Dar dezvoltarea de vitiligo poate afecta o varietate de factori care trebuie să fie luate în considerare în diagnosticul și tratamentul inițial.

Factorii care afectează aspectul de vitiligo

1. Datorită faptului că rupt echilibrul corpului endocrin, în caz de încălcare a glandei tiroide, gonade, glanda pituitară și funcțiile suprarenale.

2. Din cauza traumei, stresul.

3. proces autoimun.

4. Din cauza bolilor infecțioase.

5. În caz de invazie antihelmitice a corpului.

6. Imposibilitatea de a echilibra de vitamine.

7. Din cauza încălcărilor în metabolismul micronutrienti.

8. În cazul în care există o predispoziție genetică.

Ce tip de vitiligo este, și cum să se dezvolte?

Înainte de a apărea pete, primul loc este foarte râios, boala este treptată și imperceptibilă. Spoturile au o culoare alb-lăptos de piele apar pe diferite zone, mai ales în aer liber - mâinile, fata, piept, gât și picioare. Diametrul acestora ajunge la 0, 5 cm, atunci ei vor începe să crească treptat, se coaguleze și ocupă o suprafață mare.

Boala are un caracter individual, spoturile nu sunt crescute timp de mai mulți ani, apoi începe să crească rapid. Vitiligo poate însoți astfel de boli ca alopecia areata, psoriazis, boli cronice ale tractului gastrointestinal, lichen plan, dacă se reduce funcția hepatică antitoxica, sistemul nervos este perturbat. pacienții Vitiligo au o deficiență în corpul de vitamina B1, B2 și C, ca acidul nucleic și tirozina. Aceasta boala este caracterizata de rase diferite, vârste și sexe.

Simptomele de vitiligo

Boala apare cel mai adesea sub forma cronică a bolii apare brusc, fără nici un motiv, pielea poate apărea pete mici de diferite forme, care sunt limite clare albe și roz sau lăptoasă. Spoturile în cele din urmă începe să crească în dimensiune și fuziona într-o singură.

Înfrânt pot fi unice sau multiple, acestea sunt plasate pe diferite părți ale pielii, cel mai adesea caracteristice zonelor deschise - față, gât, superioare și inferioare. caracteristică Vitiligo este că pielea nu se dezlipi, și există atrofie a pielii afectate.

Vitiligo nu este tipic pentru tălpi, palme, mucoasa. Foci pot fi aranjate simetric, de multe ori apar leziune unilaterală.În cazul în care există pete, modificări ale culorii părului, palide, transpirații pot fi perturbate, pielea este sensibila la stimuli. De multe ori predispuse la fotodermatite aspectul. Deoarece pacienții care vitilgo nu sufera recomandat pentru o lungă perioadă de timp în soare, deoarece pielea bronzata pete albe devin mai pronunțate.

Vitiligo se poate dezvolta într-o formă severă, atunci când înfrângerea de natură universală, pielea este complet depigmentate. În cazul în care boala progreseaza, zonele depigmentate pot apărea în acele locuri în care presele de piele, freacă, astfel încălcat integritatea capacului pielii.

Pacientii cu vitiligo nu au nici un sentiment, ei au un defect apare numai cosmetice în natură, în special atunci. Atunci când petele sunt zone localizate ale corpului, care sunt deschise. Este posibil ca unele dintre punctele dispar în timp de la sine.

Diagnosticul și tratamentul vitiligo

Este ușor de a face un diagnostic, pentru ca vitiligo este diferite simptome specifice. În prezent, nu au dezvoltat încă medicamente specifice pentru a vindeca vitiligo. Dar trebuie să ne amintim că boala se dezvoltă din cauza unei defecțiuni în organism, tratamentul va depinde de debarasarea motivele din cauza cărora a apărut boala. Este o metodă excelentă și photochemotherapy PUVA. De asemenea, cu ajutorul unor medicamente poate creste sensibilitatea pielii la razele ultraviolete - beroksana, Melagenin, ammifurina, psoralen, acestea sunt eliberate sub forma de pastile care trebuie să fie luate pe cale orală, și există multe unguente, soluții speciale de alcool, ceea ce este necesar pentru a freca în aceste buzunare în cazul în care nu a existat depigmentare. Pentru a fi eficiente, aceste medicamente trebuie să fie combinate cu iradiere cu raze ultraviolete a pielii. S-a dovedit că cea mai eficientă radiațiilor UV-lungime de unda. Tratamentul trebuie repetat cursuri de terapie se realizează cu câteva întreruperi, în scopul de a obține rezultate maxime.

Dar, amintiți-vă terapia PUVA contraindicații, este imposibil să se efectueze în timpul sarcinii, boli oncologice, probleme cu sistemele digestiv, cardiovascular și hematopoietice. De asemenea, sub vârsta de 5 ani și după 60 de ani.

Este foarte important să se ia medicamente fotosensibilizant și impactul razelor laser neon pe piele, care este afectat. Terapia cu laser are mai multe avantaje, este mai bine decât metoda de photochemotherapy:

Video: vitiligo. Tratamentul Prichiny.klinika.

1. Performanță înaltă.

2. Reduce timpul tratamentului.

3. Nu există efecte secundare.

Este deosebit de eficientă atunci când include preparate care conțin acid ascorbic și cupru. Un rezultat pozitiv la pacienții apare după ce o persoană ia corticosteroizi.

Pentru terapia complexă de vitiligo sunt imunomodulatori - tinctura de echinacea, immunal.

Popular este o metodă chirurgicală, prin care să vindece vitiligo, această piele donator transplantat, această piele pre-preparată cu metoda PUVA.

Video: cauze Vitiligo și tratament. Vitiligo și TOC. Cum sa scapi de vitiligo

Deci, vitiligo are simptome caracteristice, dar de multe ori boala este ereditară, aceasta se poate datora altor cauze, și boli foarte grave, deoarece cei bolnavi au nevoie de un tratament special, care va curata pielea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit