ZdorovGuru.com

Melasma - cauze, simptome și tratament

melazmaMelasma apare atunci când pigmentarea pielii este rupt, este benignă, pielea umflată și ușor hiperpigmentate, de cele mai multe ori localizate pe fata. Melasma apare din cauza efectelor negative ale razelor ultraviolete excesive în timpul sarcinii din cauza primirea de hormoni, factori ereditari. În tratamentul melasmei este foarte important în primul rând pentru a elimina toți factorii care pot afecta negativ pielea, este deosebit de important să aibă grijă în mod corespunzător pentru aceasta, utilizați mijloacele care vor interfera cu producerea de melanina, pentru că se poate folosi o varietate de tehnici de înfrumusețare.

Cauzele melasma

Melasma poate afecta pielea femeii in timpul sarcinii. pete întunecate încep să apară pe fața femeii gravide. Prin hiperpigmentare pot fi eliminate după livrare. Melasma este, de asemenea, tipic pentru femei înainte de menopauză, când numirea terapiei progesteron. Datorită faptului că crește nivelul de hormoni care încep să se formeze pete intens pigmentate dupa ce pielea incepe sa afecteze ultraviolete.

La fel de important este factorul genetic, de asemenea, pigmentare anormală a pielii se datorează:

1. supraabundenta razelor ultraviolete, atunci când oamenii nu folosesc protecție solară.

2. Atunci când se iau anumite medicamente, acestea pot crește sensibilitatea la, hiperpigmentarea activat de lumină, astfel de medicamente includ hormoni, antibiotice.

3. Din cauza utilizării anumitor produse cosmetice. Melasma este o reacție alergică la produsele cosmetice.

4. Defectarea sistemului endocrin.

Melanina este un pigment special, care protejează daunele pielii cauzate de lumina ultravioleta. Norma este, în cazul în care melanina este complet produs în timpul de bronzare. În caz de melasma, o piele care nu reacționează la iradiere de soare, ea începe să producă o mulțime de melanină, din cauza acestei există pigmentare.

Simptomele melasmei

Principalul simptom al bolii este o întunecare a pielii, în unele zone, în timp ce nu există nici o senzație de mâncărime și durere.

Tipuri de melasma:

1. Epidermal melasma când devin pete pigmentare maro închis, clar delimitate. Atunci când iluminarea slabă poate fi dramatic văzută pe piele, care le înconjoară. Acest tip de ușor de tratat.

2. dermică melasma atunci când pete pe piele sunt usoare neclare de culoare,, galben deschis. În ele nu există nici o schimbare din cauza radiațiilor ultraviolete. Dificil de tratat.

3. melasma mixte atunci când pielea apar și pete luminoase și întunecate. Boala este tratată, dar pete negre sunt îndepărtate inegal, deoarece o zonă a pielii poate fi sensibil, celălalt nu.

Melasma este clasificat și în funcție de petele pigmentare, unde localizate:

1. mandibular când pete sunt situate în partea de jos a maxilarului.

2. central-frontal atunci când apar pete pe frunte, bărbie, buza superioară și nas.

3. Vopseaua melasma apare pe obraji și nas.Melasma poate fi care trece atunci când dispare imediat după eliminarea câtul enervant persistente atunci când boala trece ușor, dar petele nu dispar.

Diagnosticul melasmei

Dermatolog inspecta pe deplin pielea și sondajele pacientului. Se folosește cu lemnul de construcții lampă - lumină neagră. Pentru a clarifica diagnosticul, acesta poate fi atribuit la o biopsie a pielii. Melasma este foarte important să se distingă de alte boli, cum ar fi: - kserodoma pigment, hiperpigmentarea secundar, melasma Riehl, nevul, limfomul piele.

tratamentul melasma

Este important să se elimine factorul de timp, ceea ce a condus la o hiperpigmentare a pielii:

1. Nu luați medicamente medicamente care cresc sensibilitatea pielii la razele ultraviolete.

2. Respinge cosmetice agresive, care curata pielea.

3. Fii precaut pentru a utiliza produse cosmetice, care include retinoizii.

4. cât mai puțin posibil în soare sau într-un pat de bronzat.

5. Utilizarea de protecție solară.

În tratamentul melasmei utilizează o varietate de medicamente, care pot fi utilizate pentru a ușura pielea si elimina pigmentare, pentru a suspenda producția de melanină, prevenind astfel noi pete care apar.

Skinoren este foarte bun instrument, se bazează pe acidul azelaic. Ar trebui să fie utilizat de două ori pe zi, un curs de tratament nu este mai mică de 3 luni.

Pentru a scapa de hiperpigmentarea pielii, folosind mijloace care includ acid glicolic, corticosteroizi topici, hidrochinonă, acid kojic.

De asemenea, eficiente sunt metodele de cosmetologie:

1. Un peeling chimic, peeling prin această procedură, care include substanțe potente - acid lactic, acid salicilic și acid glicolic sunt ajustate pete negre. După această procedură, este necesar să se ia un curs de reabilitare, pentru a restabili funcționalitatea pielii.

2. Peelingul cu laser, folosindu-l poate afecta foarte bine zonele pigmentate, in timp ce celulele sanatoase nu sunt afectate. Datorită coaja cu laser începe să se rupă pielea hiperpigmentate, apoi recuperează o piele sanatoasa. Această tehnică este adecvată pentru formele melasma dermice si epidermice.

3. efect Fotolifting asupra pielii prin impulsuri luminoase care incep sa patrunda adanc si absorbite de celulele responsabile de melanină.

Deci, melasma nu este o boală de piele, este, probabil, un mic defect care apare din cauza încălcării pigmentare, a scăpa de ea foarte dificil. Asta nu te deranjează, trebuie să luați în mod constant de îngrijire a pielii, asigurați-vă că nu a fost prea uscat, proteja de soare, folosiți echipamente speciale de protecție, creme, spray-uri, de vară poartă pălării Panama, ochelari de soare. Este mai ușor să se evite apariția melasmei decât să-l trateze. În cazurile avansate cel mai bine este să se consulte un dermatolog sau cosmetician.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit