ZdorovGuru.com

Beta-caroten

efecte farmacologice

indicaţii

Metodele de aplicare și dozajul

efecte secundare

Prețurile în farmaciile online:

de la 1335 ruble.

Video: Vitamina A (beta-caroten)

Capsulele Beta-caroten

Beta-caroten - un pro-vitamina A, care are antioxidant, adaptogen și imunostimulatoare. Este produs sub formă de tablete, capsule și soluție uleioasă.

Acțiunea farmacologică a beta-caroten

Beta-carotenul este o substanță naturală, compoziția sa, și acționează ca retinol. Acesta captează oxigenul activ și reacție în lanț liber radical se termină, protejează biomembranele de celule și macromolecule de daune, crescând astfel rezistența unui organism la diferite influențe patogene.

Activitatea biologică a 1 mg beta-caroten corespunde la 0,167 mg de retinol.

În conformitate cu instrucțiunile, Beta-carotenul este implicat în procesul de renovare a țesuturilor epiteliale. Vitamina A previne pielea de razele ultraviolete nocive cu acțiune antikseroftalmicheskoe contribuie la normalizarea formării și funcționării țesutului epitelial, crescând rezistența lor la diverse infecții, și îmbunătățește, de asemenea, proprietățile antitumorale ale rezistenței și adaptabilității organismului.

Beta-caroten intareste sistemul imunitar si creste stabilitatea sistemului nervos central, în legătură cu stresul.Deoarece substanța atunci când sunt ingerate este transformată parțial în vitamina A, beta-caroten promovează creșterea și repararea țesutului osos, metabolismul normalizând, conservarea vitamina C, funcțiile de întreținere ale ochilor, pielii și mucoaselor.

Ca un puternic antioxidant beta-caroten eficient in diferite boli, inclusiv sindromul oboselii cronice, boala Alzheimer, infertilitate masculină, psoriazis, fibromialgie.

Indicații Beta-caroten

Beta-caroten în tablete, capsule și pentru a forma o soluție uleioasă este recomandată pentru astfel de boli și condiții:

  • Erozive și ulceroase și bolile inflamatorii ale tractului gastro-intestinal;
  • boli cronice ale bronhiilor și plămânilor;
  • Hypovitaminosis și vitamine deficiențe, inclusiv lipsa de vitamina A;
  • Faringită, psoriazis, amigdalită, arsuri, răni, ulcere trofice, vitiligo, pigmentare locală, fotodermatoză polimorfa (extern);
  • Boli ale viziunii;
  • Imunitatea Coborât.

Beta-carotenul poate fi utilizat pentru prevenirea cancerului și a bolilor cardiovasculare, pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge și de dezvoltare ateroscleroza, pentru a neutraliza influența factorilor negativi ai mediului, prevenirea calculilor urinari și sisteme biliare.

Video: Vitamina A: retinol, sau beta-caroten?

Metode de utilizare Beta-caroten și dozare

Beta-carotenul este sub forma unei soluții uleioase adecvate pentru aplicare topică sau orală. adulți în interiorul și copii peste 12 ani: 1 lingurita pe zi. Conținutul de ulei de beta-caroten adăugată la diferite feluri de mâncare.

Atunci când este aplicat local pe zona afectată, suprapusă impregnate tampoane soluție ulei de beta-caroten, și acoperite cu hârtie de ceară. Multitudinea de proceduri - de 1-2 ori pe zi.Beta caroten în ulei

Dozare și durata tratamentului de beta-caroten sunt numiți și ajustate individual de către medicul curant în tablete și capsule pentru fiecare pacient, în funcție de starea și severitatea bolii. Ca o regulă, să ia o capsulă sau o tabletă o dată pe zi cu alimente.

Efectele secundare ale beta-caroten

În aplicarea beta-caroten, comentarii posibile karotinodermiya (îngălbenirea pielii) și alergic reacții, cum ar fi erupții cutanate, prurit, edem, hiperemie piele urticarie.

Conform feedback-ul de beta-caroten, medicamentul poate provoca, de asemenea, dureri de cap, amețeală, slăbiciune, diplopie, anxietate, dispeptic tulburări, gură uscată, erupții cutanate, dureri la nivelul articulațiilor și oaselor, ulcerații ale membranelor mucoase și a pielii, pierderea poftei de mâncare.

Contraindicații la utilizarea de beta-caroten

Instrucțiunile pentru beta-carotenul a declarat că mijlocul este contraindicat persoanelor cu hipersensibilitate la componentele sale, precum și alcoolism, hipervitaminoza A, ciroză hepatică, hepatită virală, insuficiență renală cronică, hipotiroidism, tulburări de alimentație.

Supradozaj beta-caroten

Într-o analiză a beta-carotenul este raportat că o supradoză de substanță poate fi observată o colorare sclera și îngălbenirea pielii, care dispar cu scăderea dozei sau anularea temporară.

analogi

Compoziția chimică și acțiunea terapeutică a analogilor beta-caroten sunt Tsiklokar, retinolpamitatul, Carolyn, caroten, acetat de retinol.

informaţii suplimentare

Trebuie avut grijă în timpul tratamentului cu medicamentul cu alte complexe de vitamine.

Conform instrucțiunilor, beta-caroten ar trebui să fie depozitate într-un loc răcoros, uscat, întuneric și la îndemâna copiilor.

Eliberat din farmacii in modul OTC.

Durata de depozitare a soluției ulei de beta-caroten în tablete și capsule - 24 luni.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit