ZdorovGuru.com

De ce doare o aluniță, este periculos?

pochemu bolit-rodinkaDe foarte multe ori există întrebări despre alunițe, birthmarks. De ce apar? Cât de periculos? Ce să faci când alunite începe să doară? În medicină, alunita se numește „mol“. Ca o regulă, aspectul său este declanșat de o predispoziție genetică. Unii nev are loc la o vârstă mai înaintată, dar nu-l percep imediat ca un defect. Îngrijorarea este necesară numai dacă un mol sau spot pruriginoasă puternic, doare.

Ce este melanina?

Norma este atunci când o aluniță diferită de culoarea pielii, numai astfel pot creste parul, ea folosește transpirația și glandele sebacee. Culoarea se schimbă în funcție de cantitatea de melanină. Substanța afectează culoarea părului, ochilor, pielii. Observați că pielea este întunecat, atunci crește cantitatea de melanină.

În cazul tulburărilor de tirozină de aminoacizi a dezvolta boala vitiligo, atunci când unele zone ale pielii decolorate. situație rară - un om născut fără melanina pigment. Apoi, este considerat un albinos. În acest caz, ochii roșii pacientului, deoarece prin irisul navele translucide. În albinoși nu au alunite.

Cauzele birthmarks

Nevi pot apărea în diferite celule ale pielii, din acest motiv, sunt de culoare nevilor diferite. Putem distinge următoarele tipuri principale de moli:

 • Brown.
 • Negru.
 • Albastru.

Atenție! Dacă doare negru semn din naștere, există un pericol care poate dezvolta melanom.

Aspectul birthmarks vasculare este pete albăstrui și roșii. Cel mai adesea apar pe fata, trunchi. Acest tip de alunițe duce la defecte cosmetice.

Uneori glandele sebacee schimba la nivelul scalpului, capătă o culoare galbenă, ele sunt practic invizibile, ele rareori duce la patologii grave.

Video: Alunițele pe corp - din fericire sau nu?

Uneori Nevii sunt cauzate de factori genetici. Unele alunite o persoană are, imediat după naștere, iar unele apar mult mai târziu.

Din cauza a ceea ce poate răni o alunita?

Ar trebui să înțeleagă că receptorii de durere sunt peste tot pielea. Stimularea termică și tactile la terminațiile nervoase care duc la dureri severe. Datorită faptului că există o aluniță pe piele, ea începe să se rănească, ca parte integrantă din acesta. Putem distinge astfel de stimuli de bază:

Video: Simptomele unui mol (nevus): durere, mâncărime, inflamație, scalarea, indurație

 • Joasă și înaltă temperatură.
 • Deteriorarea după impact, puncție, tăiate.
 • Diferite tipuri de arsuri.


In toate cazurile de mai sus, durerea în sine nu este o aluniță, dar toată pielea. Este periculos atunci când există durere la locul de apariție a birthmarks. Cel mai adesea perturba papiloame mari, negi pe picioare, că în fiecare zi în contact cu hainele, și poate fi deteriorat grav. În această situație, cel mai bine este să se consulte un dermatolog sau oncolog. Vei primi o examinare specială și tratament.

Inflamarea alunițe și durere severă

Nevoia urgentă de a lua măsuri în cazul inflamației, deoarece de multe ori duce la faptul că ei încep să crească celulele canceroase. Astfel se formează o tumoare malignă.

să acorde o atenție la timp, atunci când o aluniță este de culoare roșie, se umflă și se poate observa despre depigmentare (piele palida). Acest lucru se întâmplă atunci când spasmele, care este o reacție de apărare împotriva cancerului. Dacă aveți mai mult și mai inflamat birthmark, vă rugăm să contactați direct la medic oncolog.

Aspectul de mâncărime într-un mol

Dacă începe să mancarime dramatic mol, în orice caz, nu-l atinge. Nu este nevoie pentru a îndepărta unghia, diferite instrumente de manichiură, scobitori, așa cum fac mulți. Du-te la un dermatolog, care va numi agenti pentru a facilita simptomele.

Video: alunite de pe corpul uman și importanța lor. Birthmark - un pericol, și că mijloacele

nu pot sta mancarime, vreau să zero? Înainte de spital se poate zgâria cu ușurință o aluniță, nu unghia și degetul. Poate un pic de presiune pe mol, astfel încât să scapi de mâncărime severă.

Mulți mâncărime începe să se aplice un bandaj imbibat in otet, alcool. Este interzis să facă. Toate pot duce la inflamație severă.

Video: Care este pericolul alunite pe corp? Este posibil pentru a elimina alunițele?

Tu skovyrnuli mol și sângerat? Mai întâi trata rana cu peroxid de hidrogen, apoi prizhgite deja alcool. Dacă nu-l face în timp, va crește sângerarea.

Prevenirea cancerului de piele

Din păcate, medicii au de multe ori de a face cu melanom - cancer de piele, astfel încât acestea au dezvoltat o strategie specială pentru prevenirea:

 • Alunițele congenitale și petele trebuie să monitorizeze cu atenție creșterea, toate schimbările care se întâmplă cu ei.
 • Persoanele în vârstă ar trebui să fie deosebit de atenți pentru a trata toate mole lor. În cazul creșterii, iar durerea poate schimba nivelul celular si este peste tumorii.
 • Când alunita este mare și este situat într-o zonă care se freacă în mod constant împotriva îmbrăcăminte, încălțăminte, cel mai bine este îndepărtată folosind o intervenție chirurgicală.
 • Dacă schimbați culoarea unui mol, treci urgent de inspecție, circulația probabil perturbat și poate începe procesele ireversibile.
 • locuri periculoase, grupate în același situs anatomic. Dacă ați numărat mai mult de 6 Nevii în același loc, acestea ar trebui să fie eliminate imediat cu o operație, sau în viitor, se poate dezvolta cancer.

Astfel, multe nevilor motive serioase de îngrijorare. Într-adevăr, atunci când acestea nu sunt perturbate, o persoană care nu le observa, unele chiar rupe. Acest lucru este greșit! Nu este necesar pentru a permite de arsură, mâncărime, sângerare, peeling, durere, este mai bine să fie supuse unei inspecții periodice la medic oncolog. Deci, puteți preveni dezvoltarea cancerului. Nu încercați acasă pentru a scăpa de alunițe, cauterizarea-le. Practica arată că eul duce la complicații grave. Întotdeauna amintiți-vă despre pericolul cancerului. Orice formarea pe piele trebuie să observe și să trateze medicul, în cazul în care nu doresc să scurteze viața.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit