ZdorovGuru.com

Cicoare

compoziţia chimică

proprietăţi utile

indicaţii

Contraindicații

medicamente pentru animale de companie din cicoare

cicoareCicoarea - planta cu sedativ, hipoglicemiant, astringent, coleretică, diuretică, antiinflamatorie, antipiretică și acțiune anthelminthic.

compoziţia chimică

Cicoarea (Petrov Batog, cicoare sălbatică, rădăcină de șobolan) aparține bienala genului sau plante perene din familia Asteraceae sau Compositae.

Structura include o inulina rădăcină de cicoare (până la 60%), fructoza (10-20%), intibin glicozid (utilizat în industria farmaceutică), și, de asemenea, taninuri, acizi organici, materiale proteinice, pectine, gume, vitaminele C si grupa B ( B1, B2, B3), Caroten, diverse macro- și microelemente (potasiu, calciu, magneziu, fier, sodiu, și altele).

Componenta cea mai valoroasă în compoziție este tsikornogo inulina rădăcină - o substanță care ajută la îmbunătățirea metabolismului și normalizarea sistemului digestiv.

proprietăţi utile

rădăcină Andivele din Roma antică folosită pentru a îmbunătăți digestia, în Egipt a fost folosit pentru prepararea unui antidot pentru muscaturile de păianjeni și șerpi. Avicenna cu ajutorul tratarea bolilor tractului gastro-intestinal și a ochilor, gută și alte câteva boli.Bulion de rădăcini de cicoare sunt folosite ca mijloc pentru normalizarea pancreasului, ameliorarea apetitului, dezvoltarea microflorei intestinale benefice, intarirea imunitatii. Ea îmbunătățește procesele metabolice în ficat și fluxul sanguin, are acțiune coleretică, promovează dizolvarea calculilor biliari, slăbi procesul inflamator mucoasei stomacului și intestinelor. Plant prescris ca agent terapeutic și profilactic pentru ulcere gastrice și duodenale, disbioză, gastrită, constipație, dispepsie, boli ale ficatului și vezicii biliare, inclusiv hepatită, ciroza, colelitiază.

Cum nu conține cafeină cafea substitut, cicoare este util pentru pacienții cu insomnie, hipertensiune arterială, depresiune, neurastenie și migrena. Planta are un efect calmant asupra sistemului nervos. Datorită compoziției sale de potasiu, cicoare promovează eliminarea colesterolului din sânge „rău“, vasodilatație, creșterea ratei de normalizare și amplitudinea contracțiilor cardiace. Băuturile de la planta este recomandat să ia pacienții cu boală coronariană, tahicardie, ateroscleroza și alte boli ale sistemului cardiovascular. conținut ridicat de fier din cicoare îi permite să aplice cu succes pentru prevenirea și tratamentul ca parte a unui anemie (Anemia).

În medicină, rădăcina plantei este apreciată pentru conținutul său ridicat de inulină polizaharidă cu greutate moleculară mare, ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge, pentru a îmbunătăți digestia și metabolismul. Împreună, aceste proprietăți joacă un rol pozitiv în tratamentul și prevenirea diabetului și a obezității.

Datorită proprietăților antiinflamatorii și bactericide, topică cicoarea utilizată în tratamentul complex al diferitelor boli de piele si ca agent de vindecare rănilor. Ciorbe, extracte si tincturi alcoolice sunt eficiente în tratamentul eczemelor, alergic dermatită, seboree, diateza, neurodermite, varicela, acnee, vitiligo, psoriazis, fierbe si alte boli.

Utilizarea de cicoare are efecte pozitive în cazul unor boli splenice, boli de rinichi inflamatorii, nefrolitiaza. Folosirea regulata a plantei ajuta la curatarea organismului de toxine, toxine, metale grele și substanțe radioactive.

indicaţii

  • Boli ale sistemului digestiv, nervos și cardiovascular;
  • diabet;
  • obezitate;
  • boli renale inflamatorii;
  • anemie;
  • nefrolitiază;
  • Eczemă, dermatită atopică, seboree, diateza, dermatita atopica, varicelă, vitiligo, psoriazis, escoriații (topic concomitent cu alte medicamente).

Contraindicații

medicamente de uz cicoarea sunt contraindicate in prezenta hipersensibilitate la substanța activă a plantei.

Cu precauție, și numai după consultarea cu medicul, cicoare poate fi utilizat la pacienții cu hemoroizi, varice și boli vasculare.

medicamente pentru animale de companie din cicoare

In tratamentul bolilor Splină recomandat să ia infuzie de cicoare, pentru prepararea din care 20 g de rădăcină de plante măcinate se toarnă 1 cană cu apă clocotită și infuzat timp de 1 oră. Luati 1-2 linguri de 3 ori pe zi.

Pentru a reduce greutatea, tratamentul bolilor de ficat, precum si in recuperarea de hepatita virală se recomandă să luați o infuzie preparată din 1 lingura rădăcinile plantelor și 0,5 L de apă. Ia înainte de mese de 3-4 ori pe zi 1/2 sticlă.

Când o aritmie este preparată decoct de rădăcini de cicoare pentru prepararea cărora 1 linguriță de materia primă zdrobite se toarnă 2 căni de apă și se aduce la fierbere, apoi timp de 1-2 ore împingând capacul. lua 1/2 cană de 3 ori pe zi înainte de mese, poate fi cu 1 linguriță de miere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit