ZdorovGuru.com

Hiperhidroză

Hiperhidroza - transpirație excesivă

Termenul „hiperhidrozei“ în practica medicală este de obicei înțeleasă ca o stare patologică, a cărei caracteristică este creșterea transpirație, independent de orice factori fizici.

Transpiratia este un proces fiziologic natural prin care excreția de substanțe nocive, schimb și produse reziduurile preparatelor medicamentoase. În plus, din cauza transpirație organismul menține temperatura în parametrii constanți și nu se supraîncălzească.

Într-un sănătos crește transpirație umană, de obicei sub influența unor factori externi, cum ar fi ambiant crește temperatura la 25 și subliniază mai mult sau psiho-emoționale. Trebuie remarcat faptul că unii oameni cu excitabilitate excesivă a sistemului nervos incepe sa transpire puternic au chiar pe fondul unei minore de anxietate. Acest lucru se datorează faptului că, în timpul procesului de transpirație sunt responsabile nu numai glandele sudoripare, dar, de asemenea, sistemul nervos uman.

modificări patologice ale transpirației poate fi exprimată ca câștigul său și o scădere, de multe ori sudoare dobândește un miros neplăcut. Deși hiperhidroza nu este un grup de conditii de sanatate sau care pun în pericol viața în pericol, dar este în mare măsură degradează calitatea vieții. Profusely transpirație omul este întotdeauna într-o stare a subliniat, se confruntă, ca și în cazul în care problema lui nu este adus disconfort altora. Din acest proces de transpirație de multe ori doar activat, iar cercul se închide.

Există două tipuri de hiperhidroza: generale și locale.

Frecvente (sau generalizat), hiperhidroză caracterizate prin transpirație abundentă care separă în mod substanțial întreaga suprafață a corpului. Această patologie este adesea se dezvoltă în disfuncția sistemului nervos și endocrin, precum și o serie de boli infecțioase.

Particularitatea locale (local) hiperhidroza este transpirație în anumite zone ale corpului. Cele mai frecvente specii includ hiperhidroză lui subraț, hiperhidroză hiperhidroza picioarelor și palmele. Transpirație poate, de asemenea, să apară în cot și genunchi falduri pe cap si fata.

Hiperhidroza palmele este un fel de boală, care este capabilă să provoace o persoană o mulțime de dificultăți în comunicarea cu ceilalți. De multe ori, doar un singur gândit strângere de mână viitoare capabil de a obține glandele sudoripare începe producerea de sudoare mai activ. Hiperhidroza palmele poate fi atât de severă încât o persoană devine dificil să dețină în mâinile lor obiecte și pentru a efectua anumite tipuri de muncă.Una dintre trăsăturile caracteristice ale opri hiperhidroza - miros. În cazurile în care transpirația este deosebit de intensă, atunci când mersul pe jos poate să apară chiar și strivi specifice. Cauzele picioarelor hiperhidroza poate consta in neglijarea regulilor de igienă personală, purtarea de ciorapi și pantofi atmosferice neobișnuit potrivite, ca răspuns inadecvat al sistemului nervos și a corpului ca întreg la sarcina si de stres. Mai mult, poate induce tulburări endocrine, afecțiuni ale pielii și infecții.

Hiperhidroza subraț adesea observate în zonele cu climat cald, precum și pe fondul tulburărilor psihologice grave. Această condiție, mai ales dacă este însoțită de un miros neplăcut, provoca disconfort nu numai omul însuși, ci și pe alții. Trebuie remarcat faptul că Hiperhidroza subraț se dezvoltă adesea în vascular distonie, precum și la adolescenți în timpul schimbărilor hormonale ale organismului.

Cauzele hiperhidrozei

Mecanismele de dezvoltare a hiperhidroza depind în mare măsură de motivele care au determinat această condiție.

hiperhidroză locale pot fi următoarele tipuri:

 • Idiopatica. Stare caracterizata prin transpirație crescută în palmele zonei, opri sau axile. Transpirație poate fi sărbătorită în oricare dintre aceste domenii, și, în același timp, câteva. Cele mai frecvente cazuri de combinație de palmar și hiperhidroză plantară, dar axilară izolat apare pe ordinea de mai puțin. Primele sale simptome apar, de obicei, cu vârste cuprinse între 15 și 30 de ani intre, si mai frecvent la femei decât la bărbați. Cauze transpirație poate fi crescut numărul de glande sudoripare regionale merokrinnyh de raspuns uman sau a crescut la stimuli externi în timpul cantitate normală de fier;
 • Asociat cu particularitățile dietei umane. Transpiratia este amplificat după ingestia anumitor alimente sau băuturi: cafea, ceai, ciocolată, alimente condimentate, etc. sudoare de separare Exprimat remarcat după doar câteva minute după utilizarea oricăruia dintre aceste produse, cu cea mai mare cantitate de secreție se acumulează, de obicei, în buza superioară și frunții. Acest tip de hiperhidrozei adesea este un sindrom de simptome von Frey, care se dezvoltă după o operație nereușită asupra glandei salivare, și apare ca o complicație a infecțiilor bacteriene sau virale severe ale glandelor salivare. Sindromul von Frey, de asemenea, observate la nou-nascuti, nervului facial, care a fost rănit în urma livrare cu forcepsul;
 • etiologie neidentificată (transpirație excesivă este observat de multe ori în jurul valorii de plăcile psoriazice sau vitiligo).Metode de tratare a hiperhidrozei

Principalele motive pentru dezvoltarea hiperhidrozei generalizate includ:

 • tulburări endocrine (hipertiroidie, diabet, hipoglicemie, sindrom de menopauza, feocromocitom, acromegalie, carcinoid Sindromul);
 • Bolile infecțioase (septicemie, tuberculoza, bruceloză, malarie etc);
 • Boli neoplazice (boala Hodgkin și alte limfom);
 • Tulburări neurologice (boala Parkinson, tabes spinării, sifilis, hemoragic și ischemică accidente vasculare cerebrale, Nou-născut sindromul diencefalică);
 • Bolile cauzate de tulburări genetice (sindromul Riley-Day, fibroza chistica);
 • Factori psihogenă cauzate hiperactivitate sistemul nervos simpatic;
 • Pacienții care iau anumite medicamente;
 • retragerea anumitor substanțe;
 • substanțe organofosforice intoxicații;
 • Ciuperci otrăvire Amanita Muscaria.

tratamentul hiperhidroză

Scopul principal al tratamentului este de a elimina cauzele hiperhidrozei, provoacă dezvoltarea bolii.

In cazurile in care transpiratia este o caracteristică individuală a unui anumit organism administrat la om preparatelor complexe acțiune tonică și să restricționeze temporar consumul de lichide.

În plus, tratamentul hiperhidrozei implică o strictă igienă personală, refuzul de a purta lucruri făcute din materiale sintetice, pantofi strânse, precum și schimbarea regulată a lenjeriei.

De asemenea, pot fi recomandate pentru a reduce transpirația:

 • Intervenția chirurgicală (operație implică palme sympathectomy sau axile chiuretaj);
 • Botox preparate injectabile;
 • Metoda iontoforeza;
 • Aplicarea pastă Teymurova;
 • Metodele tradiționale.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit