ZdorovGuru.com

Sulfat de cupru

Structură și compoziție

efecte farmacologice

indicaţii

Soluție de sulfat de cupru - antiseptic

sulfatul de cupru este un agent astringent si antiseptic utilizat pe scară largă pentru prevenirea și tratamentul bolilor infecțioase.

Compoziția și sub formă de sulfați de cupru

Vand sulfat de cupru poate fi în două formulări:

  • Pulbere cristalină de la 100 g;
  • Granule homeopate pentru 5, 10 sau 20 g.

De asemenea, sulfatul de cupru este conținută în diverse preparate complexe și multivitamin dozare: Kvadevit, Oligovit, Glutamevit, Complivit etc.

Video: să crească cristale de sulfat de cupru la domiciliu! (Chimie)Deoarece medicamentul a devenit popular în agricultură, ca mijloc de putrezire și buruieni, este adesea posibil să se cumpere sulfat de cupru în magazine economice sau chimice. sulfat de cupru este vândut în farmacii veterinare ca un mijloc pentru tratamentul bolilor cauzate de paraziți unicelulare care trăiesc în corpul peștelui, precum și pentru tratamentul bolilor fungice la animale.

efecte farmacologice

La exterior, sulfatul de cupru este o pudră cristalină, solubilă în apă, pentru a forma sulfat de cupru - albastru pentahidrat.

Video: Funny reacții chimice. Sulfat de cupru + hidroxid de sodiu gidrokid = cupru

Utilizarea de sulfați de cupru antiseptic, cauterizing, vomitiv, eritropoietic, astringent și acțiune necrozantă. Cantități mici de sulfat de cupru acționează ca un catalizator, accelerează sinteza hemoglobinei, deci este adesea utilizat în combinație cu preparate de fier pentru tratamentul anemiilor.

Indicații sulfați de cupru

Conform instrucțiunilor de sulfat de cupru este indicat pentru tratamentul anemiei, vaginita, piodermite, eczeme, arsuri, furuncule, infectii ale plagilor, rani septice, conjunctivită, uretrita, vitiligo (In combinatie cu alte medicamente), stomatită, durere de gât, otravire organofosforici.

Dozare și cupru sulfați, regimul de dozare

Oligovit - preparare de vitamine care conține sulfat de cupruÎn mod avantajos pentru tratamentul diferitelor boli se aplică soluția sulfati de cupru. Astfel, conjunctivită aplică o soluție de 0,25%, sub formă de picături pentru ochi. Medicamentul a insuflat o pereche de picaturi in fiecare ochi. Când vaginite și uretrite utilizate sulfați de cupru 0,25-1% soluție. Când arde fosfor - soluție de 5%. Când acest lucru se aplică la locurile afectate tampon îmbibat cu o soluție de sulfați de cupru. Tratamentul trebuie să continue până la vindecare.

Video: Prepararea de sulfat de cupru (II)

Când intoxicații cu fosfor a fost spălat stomac soluție 0,1% de sulfat de cupru. Pentru tratamentul vitiligo folosind o soluție de 0,5-1% - 5-15 picaturi de trei ori pe zi, în mod direct în timpul meselor. De obicei, soluția este utilizată în combinație cu agenți de protecție solară, corticosteroizi.

Ca emetice folosind soluție de 1% din medicament, care este utilizat de 15-50 ml oral la fiecare zece minute până la debutul efectului emetic.

Contraindicații

sulfat de cupru este contraindicat în caz de intoleranță numai individuale.

efecte secundare

Potrivit comentarii, sulfat de cupru, în unele cazuri, pot provoca alergic reacții, cum ar fi erupții cutanate, prurit cauzat de intoleranță individuală.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit