ZdorovGuru.com

Hirsutismul - cauze, simptome și tratament

girsytizmHirsutismul apare atunci când corpul și fața femeii par par de prisos, care sunt specifice bărbaților. De multe ori primele fire de păr apar pe buza superioară, bărbie, abdomen, spate, piept. De asemenea, deranjat ciclu menstrual la hirsutism, acest lucru duce la hemoragii uterine, anemie si infertilitate. Boala este ușoară nu are nevoie să fie tratate. Dacă hirsutismul este pronunțat, este necesar să-și petreacă o lungă perioadă de tratament de la șase luni la un an.

De asemenea, este foarte important să se elimine motivele pentru care, deoarece pot dezvolta hirsutismul - din cauza unei tumori la glandele suprarenale, ovare, cu polichistice, sindromul Cushing pituitară, cresterea parului se opreste atunci când boala va fi vindecată.

Numai cu ajutorul unor metode cosmetice poti scapa de excesul de păr. Hirsutismul afecteaza pana la 10% din femei, se poate folosi o varietate de metode mecanice. Dar trebuie să ne amintim că această boală este caracterizată de grosier, miez de păr pigmentat, acestea au o sensibilitate crescută la hormoni sexuali masculini - androgeni - jurul mamelonului, spate, piept, față, abdomen, coapse.

Amintiți-vă că hirsutismul - nu este o problemă cosmetică, ci o problemă patologică internă serioasă, care trebuie să fie respectate endocrinolog si ginecolog. Hirsutismul de la hipertricoză caracterizată prin faptul că părul crește numai în zonele dependente androgin.

Cauzele hirsutism

Din cauza parului hirsutism este subtire, moale, non-pigmentat, dobândesc vellus, ele pot fi extinse, strânse și pigmentat. O cauză comună este un hiperandrogenă, apare din cauza unei predispoziții genetice, efectele adverse ale medicamentelor, cu exces de androgeni.

Atunci când există hyperandrogenism:

1. Dacă ați deranjat funcția ovarelor, în cazuri de polichistic, tumori in ovare din cauza naturii anovulatie cronica, cu amenoree hipotalamice. Atunci când acest lucru se produce infertilitate, deranjat ciclu menstrual si hipertrofie ovariană.

3. Din cauza sindromului Cushing, atunci când există probleme cu funcția hipofizară. O astfel de hirsutismul apare din cauza faptului că glanda pituitara este afectată, atunci există probleme cu secreția de androgeni suprarenale incepe sa creasca si cortizol.

4. hirsutismul origine genetică apare din cromozomi, care pot trăi timp de mai multe generații într-un rând, sau o caracteristică a unui anumit grup etnic. Cel mai adesea acest lucru se întâmplă la femeile de origine caucaziană, este rar la asiatici.

Video: Boli

5. Trebuie amintit faptul că unele medicamente pot avea, de asemenea, efecte secundare. Acestea includ steroizi anabolizanți, corticosteroizi, diazoxid, acetazolamida, interferon, androgeni, streptomicina, progestin.

6. În cazul în care nu există nici un motiv special, din cauza care a apărut hirsutism, se spune că este un sindrom idiopatica, din cauza care există un exces de androgeni. În acest caz, pielea sensibilă la androgeni. hirsutismul idiopatic nu exprimate manifestate, în timp ce există mici variații în hormoni, boala nu afectează funcția de reproducere și ciclul menstrual.

Cauza hirsutism este o vârstă de sex feminin și fiziologie, și poate provoca insuficiență în androgeni, estrogeni, cel mai adesea caracterizate de stat în timpul menopauzei si sarcina. Foarte des, din cauza ovarelor polichistice.

tipuri de hirsutism

1. hirsutism caracter neyroendkrinnogo - suprarenală, cancerul ovarian, pituitară.

2. hirsutism natură exogenă, apare ca urmare a medicației.

3. hirsutism natură dermatologică se produce din cauza predispoziție genetică.

Simptomele de hirsutism

Principalul simptom - parul la femei apar în acele locuri, care sunt caracteristice pentru bărbați - pe piept, spate, coapse, fese, piept si abdomen.

De asemenea, jeg de păr a pielii îmbunătățită. La femei, perturbat ciclul menstrual si infertilitate.

Dacă nu este tratată la timp a bolii la femei pot fi complicatii - ogrubevaet voce pe temple femeie își pierde o parte semnificativă a părului, piept este redus, creșterea musculare, grăsime depanat pe corp ca un om. poate crește, de asemenea, clitorisul, labiile incep sa se diminueze, nu produce lubrifiere vaginala.

Ce complicatii pot aparea din cauza hirsutismului?

Disturbed functiei menstruale, infertilitate, hemoragii uterine, anemie. Hirsutismul cu ovare polichistice poate dezvolta diabet zaharat.

Diagnosticul de hirsutismAsigurați-vă că pentru a lua în considerare în diagnosticul medicului:

1. Pe masura ce boala se dezvolta - cresc treptat parul de pe corp sau imediat în cazul în care greutatea crește dacă menstruația regulat.

2. Ce fel de medicament ia o femeie.

3. Explică toate ciclului menstrual.

Pentru a determina care este motivul pentru care a dezvoltat hirsutismul, este necesar să se organizeze o serie de teste speciale pentru a detecta nivelurile de hormoni în sânge:

1. testosteroni poate fi crescută atunci când se utilizează contraceptive.

2. androstendion, creste in boli ale ovarelor.

3. Cortizolul, care este caracteristică sindromului Cushing.

4. Nivelul gonadotropină sare din cauza sindromului de ovar polichistic.

Pentru a afla tocmai din cauza a ceea ce a apărut hirsutism, este necesar să se efectueze cu ultrasunete a ovarelor, glandelor suprarenale, RMN, CT, chiar si un RMN cerebral.

tratamentul hirsutismului

grad ușor nu este necesară în special trata. Dar, amintiți-vă că hirsutismul este însoțită de alte boli. Pentru că timpul este atât de important pentru a reduce factorii care declanșează dezvoltarea acestei boli. De asemenea, este recomandat să se excludă din carbohidrati dietetice. Pentru metodele de tratament cosmetic hirsutismului includ:

Video: Menopauza Femei

1. picking.

2. bioepilatia.

3. Shave.

4. Clarificarea.

5. Îndepărtarea părului.

6. cremă specială pentru depilare.

Metoda este eficientă foto-epilare, îndepărtarea părului cu laser, distruge complet foliculului de par si nu creste par nou.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit