ZdorovGuru.com

Gusa - cauze, simptome, diagnostic și tratament

ZOB endemicheskiigușă endemică este o boala in care glanda tiroida este crescut din cauza lipsei de iod. Boala este comun pentru persoanele care locuiesc în zone în care nu există iod. Cel mai adesea gușă endemică apare la copii, în special adolescenți. timp foarte important să se identifice cauza, din cauza a ceea ce a început să crească glandei tiroide și pentru a începe un tratament în timp util. Deoarece aceasta poate fi în continuare complicații, care va conduce la o stare patologică în organele.

Cauzele gușă endemică

Sistemul endocrin joacă un rol important în corpul uman. Din cauza lipsei de iod în glanda tiroidă, începe încălcare, deoarece tesutul de prostata incepe sa creasca. În cazul în care corpul uman nu este primit de iod crește tiroidian, apare gusa.

Având în vedere cauza gușă endemică, există două tipuri de deficit de iod:

1. deficit de iod absolută este considerată a fi o lipsă de iod în alimente și apă.

2. Deficiența relativă de iod este considerat a fi o lipsă de iod, din cauza unor probleme cu tractul gastro-intestinal. În cazul în care această condiție este încălcată în absorbția intestinală de iod, se poate întâmpla, de asemenea, din cauza unui proces patologic congenitală la nivelul glandei tiroide, iar atunci când se iau anumite medicamente.

Factori care, din cauza gusa în curs de dezvoltare

1. Factorii genetici.

2. Când apa potabilă este contaminată cu diferite elemente chimice (nitrați, calciu), din cauza care au probleme cu absorbtia de iod.

3. Din cauza defecte genetice in producerea de hormoni la nivelul glandei tiroide.

4. Datorită unei diete defecte, în cazul în care produsul nu conține elemente care ajuta la absorbtia de iod - molibden, seleniu, mangan și zinc.

5. Din cauza drogurilor, ei nu dau iod pe deplin transportat în glanda tiroidă.

7. mediul social și igienic nesatisfăcătoare.

Simptomele de gușă endemică

Toate semnele depind de starea vine glandei tiroide, care este dimensiunea de cultură și de modul în care o persoană se simte.

Video: eutiroidiene: cauze, simptome, tratament. gusa nodular cu eutiroidie

Deja la începutul bolii, atunci când dimensiunea a glandei tiroide este normal, iar nivelurile normale ale tiroidei, primele simptome ale gusa endemica au un efect:

1. O persoană este foarte obosit, există o slăbiciune generală în organism.

2. În zona inimii poate să apară durere.

3. Dureri de cap.

Aceste semne indică faptul că o persoană are probleme cu sistemul nervos și cardiovascular. Când a crescut gusa, începe să stoarcă următoarele organisme, din cauza acestui fapt, pacientul are un sentiment de compresie în gât, care poate fi mărită prin realizarea om poziție orizontală, și dificultăți de respirație, înghițire greu.

Când comprimat trahee pot apărea în continuare tuse uscată și înecare. Cel mai adesea plasat în fața Gușa gâtului, dar pot exista localizare nu este tipic:



1. Inel cultură localizare când înconjoară trahee.

2. Zatrahealnaya localizare.

3. localizare retrosternala.

4. Limba și locația lingual a culturii.

La copii, simptomele bolii este exprimată mai bine decât la adulți. Amintiți-vă, gușă endemică la copii poate duce la o stare periculoasă de cretinism endemic. Acest lucru duce la probleme ale sistemului nervos central, a întârziat dezvoltarea fizică și intelectuală. De asemenea, se oprește în creștere țesutului osos, în timp ce copiii se confruntă cu surditate, mutism și legat-limbă.

Diagnosticul de gușă endemică

1. Hemograma și analiza urinei.

2. Ecografia glandei tiroide, cu care se poate determina care forma a bolii - nodular sau difuz.

3. Utilizarea de scanare radioizotop poate evalua funcția glandei tiroide.

4. Este important să se determine cât de mult iod este excretat în organism în urină pe zi, în cazul în care boala este prezent, excreția este redusă.

5. Analiza nivelului de hormoni tiroidieni in sange - T3, T4, T5, TSH, tiroglobulină.

Video: difuze gusa toxice. Simtomy, simptome si metode de tratament

6. În cazurile în care cultura este mare, asigurați-vă că pentru a petrece rentenoskopiyu pentru a identifica dacă esofag este comprimat.

7. În cazul în care diagnosticat cu forma nodulara de gușă endemică, biopsie tiroidian este efectuata. Cu acesta puteți afla neoplasmul benignă sau malignă.

Metode de tratare a gușă

Cursul tratamentului depinde de starea în care a glandei tiroide se apropie. Metoda de bază este considerată a fi conservatoare, în care medicamentele aplicate tiroidieni. El este numit în cazul formelor difuze și gușă nodulară. Tratamentul trebuie să fie treptat, la primele utilizate doze mici, și apoi începe să se ridice la dorit. Pentru a monitoriza modul în care urmează tratamentul cu succes, trebuie să luați teste speciale. În cazul în care tratamentul conservator nu a venit, atunci ai nevoie de o intervenție chirurgicală. Este necesar atunci când dimensiunea culturilor este foarte mare, atunci când începe să stoarcă căile respiratorii, nervii, vasele de sange, esofag, și se pot dezvolta în maligne.

Video: Testul de gușă endemică a glandei tiroide

La copii, operațiunea se aplică numai în cazul organismelor stoarse, cea mai mare parte copii efectua rezecția glandei tiroide.

Prevenirea gușă endemică

1. Dieta trebuie să fie în mod necesar de iod, poate fi folosit sare iodată.

2. Asigurați-vă că scopul prevenirii deficitului de iod este necesar să se utilizeze preparate speciale, care conțin numărul necesar de substanțe, mamele care alăptează, femeile însărcinate, adolescenți și copii.

3. Prevenirea individuală este o doze de primire separate de iod pentru persoanele care suferă de boli tiroidiene.

Deci, gușă endemică rezultă din creșterea glandei tiroide, care poate schimba forma gâtului, se dezvoltă din cauza deficienței de iod. Iodul - este un oligoelement vital, care sunt formate cu ajutorul hormonilor săi, care sunt responsabile pentru glanda tiroidă - tiroxina și triiodotironina.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit