ZdorovGuru.com

Heterocromie Ochi: Cauze, simptome, tratament

geterohromija-GlazToată lumea are culoarea ochilor. Cel mai adesea, acestea sunt verzi, maro, albastru, gri. Dar, ciudat, atunci când vezi o persoană cu o culoare diferită de ochi. Acest fenomen neobișnuit numit oftalmologi heterocromie. Atunci când o patologie? Cât de periculos este? Este important să se înțeleagă că ochii irisului pot fi de diferite pigmentare, totul depinde de cantitatea de melanină. În caz de exces sau deficit de substanțe ochi devin diferite.

Principalele motive

Cel mai adesea se dezvolta boala din cauza unor factori ereditare, pot provoca uneori sindromul prejudiciu, o boală gravă. Oftalmologi aloca aceste motive de bază:

 • Sindromul Waardenburg.
 • Inflamatia într-un singur ochi.
 • Medicamente pentru tratamentul glaucomului.
 • corp străin în ochi.
 • Relația boală.
 • Sângerare.

Cine este heterocromie? Mulți oameni pun întrebarea: chiar este o boală gravă sau o caracteristică a unui organism. Dacă te uiți la viziune heterocromia nu este afectat, pentru că o persoană poate vedea cu ușurință diferite culori, forme.

Statisticile arată că o culoare diferită de ochi este mai frecvent observate la femei. De asemenea, foarte rar heterocromia se dezvoltă ca urmare a procesului patologic în organism. Doar un diagnostic atent va ajuta sa raspunda de ce si modul in care se dezvolta boala.

formele heterocromie

Oftalmologi bazate pe cauzele forme de eliberare heterocromia ale bolii.

formă simplă

În acest caz, problema este doar în aparență, sunt observate alte procese patologice. De obicei, culoarea acestei apare chiar de la naștere, și nu are nici un efect asupra sănătății. Cauza principală a heterocromia poate fi o încălcare sau slăbire a nervilor de col uterin simpatic. Destul de des un simptom însoțită de deplasarea globului ocular, a pupilei, o schimbare a culorii pielii, secolul ptoza. În unele situații, problema cu nervul simpatic conduce la faptul că, pe de o parte redusă sau chiar terminată transpirație, apoi diagnosticarea sindromului Horner.

Video: glaucom ochi: cauze, simptome si tratament site WWW PROGLAZA RU

Schimbarea culorii irisului poate fi o consecință a sindromului Fuchs, când se observă leziuni membranei ochiului vasculare cronice. De obicei, o boala care afecteaza un ochi, se dezvolta la o vârstă fragedă. Diagnosticați sindrom Fuchs este foarte dificil, există astfel de simptome:

 • Problemele de vedere (scădere bruscă).
 • lentilă noros.
 • Nu distrofie în iris.
 • Apar forme mici albe.
 • scade treptat viziune.

Video: Umflarea macula ochilor retinei - cauze, simptome și tratamentForma dobândită

Heterocromie poate fi o consecinta a ochiului traume, tumori, leziuni mecanice, inflamații. De asemenea, patologia se dezvoltă cu utilizarea incorectă a anumitor medicamente.

Video: ochi cheratită corneei cauze, simptome și tratament

Gradul de culoare distinge aceste tipuri de heterocromie:

 • vizualizare completă. Cornea într-o culoare diferită, iar irisul se disting prin culorile lor. De exemplu, o culoare ochi căprui, iar celălalt - albastru.
 • Parțială (sectorizată) Tip. Ochiul are două culori diferite la iris pot vedea mai multe nuante. De exemplu, irisul în sine este verde, dar în ea există o pată de culoare gri sau albastru. Această formă a bolii apare cel mai adesea, ca urmare a lipsei de melanina, astfel încât irisul este colorat nu la sfârșitul anului. Uneori heterocromia sectorial poate trece cu timpul. Un copil poate fi nascut cu ochii gri-albastru, dar apoi se schimbă într-o culoare mai închisă.
 • vedere Central Aceasta apare cel mai des. Unii oameni nici măcar nu știu despre boli, cum ar fi heterocromie, astfel încât doar fericit că acestea sunt neobișnuite. heterocromie Central conferă rafinament, aceasta nu duce la un sentiment de disconfort.

Principalele metode de tratament

Ați început să observați că copilul are doi ochi sunt culori diferite? Nevoie urgent pentru a vizita un oftalmolog pentru a vedea dacă există boli grave. În acest caz, în mod necesar examinarea se desfășoară pentru ochi, pentru a evita, de exemplu, glaucom pigmentar. Dacă totul merge bine, copilul nu va avea nevoie de tratament.

Când heterocromia însoțește boala, numit de urgență un curs de terapie:

 • chirurgie cu laser.
 • Utilizarea de steroizi.
 • chirurgie vitrectomie (în cazul opacității). Cu pierderea progresiva vizuale, agravarea cataractei, fără o intervenție chirurgicală nu se poate face

Trebuie remarcat faptul că schimbarea nu poate fi congenitală culoarea ochilor. Numai în cazul dobândirii bolii poate restaura iris, de exemplu, atunci când un corp străin pătrunde în ochi. Acest proces inflamator este necesar pentru a fi numit antibiotice, medicamente anti-inflamatorii.

Știați că?

În cele mai vechi timpuri, oamenii au diferite culori ochi atribuite spiritelor rele. Ei au fost numiți copiii lui „vrăjitoare“, „diavolul.“ Acesti copii au fost toate frică. Se credea că o persoană cu o culoare diferită de ochi se pot angaja în vrăjitorie, magie neagră deține. Dacă sa întâmplat ceva, totul rulată la omul cu alți ochi. De asemenea, se crede că fata cu culoarea ochilor este viața sălbatică în tinerețe, dar când el întâlnește dragostea sa, imediat devine o soție credincioasă și o mamă bună. Astăzi, rare, care cred în superstiții, așa că omul a început să trăiască cu heterocromie este mult mai liniștită.

Cercetările moderne oftalmologie explică faptul că supranaturalul nu este nimic aici, e doar o anomalie. Heterocromie are loc nu numai la om, ci și la animale (câini, pisici). Desigur, diferite ochi perceput neobișnuit, și o persoană trebuie să se adapteze la societate. Nu este nevoie să te superi, dimpotrivă, să fie fericit că nu-i plăcea totul. Cei care trăiesc cu alți ochi are avantaje față de celălalt bărbat se scufundă imediat în suflet. Desigur, nu este ușor să te obișnuiești imediat, dar în timp, prieten, iubit unul este mândru că următorul este o astfel de persoană interesantă. Aflați cum să găsiți cele mai pozitive în orice situație!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit