ZdorovGuru.com

Nev

Video: Elena Malysheva. Ce este nevul?

Intradermic nevi - palipula elasticăNevus (birthmark, birthmark) - formarea pielii benigne constând din congestie pe o suprafață limitată nevotsitov - celule care conțin o cantitate substanțială de melanina pigment.

tipuri de nevi

Nevi sunt împărțite în două grupe principale: dobândite și congenitale, fiecare dintre acestea includ un număr mare de diferite tipuri de alunițe și pete pigmentate. defecte dobândite ale pielii poate avea loc pe tot parcursul vieții sub influența oricăror factori adverse (radiații ultraviolete adesea în exces). Nevii congenitale apar în primele zile de viață sau în primul an, ei stau adesea destul de o dimensiune mai mare, și crește proporțional cu creșterea copilului. Nevii congenitale sunt formate din cauza unor încălcări ale dezvoltării fetale, în care, din motive necunoscute, unele melanoblast sunt situate în derm, fără a se atinge epiderma. Luați în considerare unele dintre cele mai comune tipuri de nevi.

nevii intradermice

Acest tip de birthmark se manifestă în majoritatea cazurilor, în 11-15 de ani sau mai târziu în viață. Intradermică nevus, la începutul formării este un elastic palipulu diferite nuanțe de culoare maro sau negru, cu un diametru mediu de 2-4 mm. De-a lungul timpului, un mol poate crește în dimensiune și de a dobândi o formă boltită, se separă de suprafața pielii, stick la el folosind un subțire picioare.

Tumora intradermic este atât de singular și plural, în acest din urmă caz ​​un prejudiciu frecvente. Acesta este localizat în principal, pe gat, fata, sub sani, in axilare si pliurilor inghinale, cu atât mai puțin pe corp. Acesta poate fi transformat în nev papillomatous. Pe suprafața alunițe brazda formate, umflături și fisuri în care acumularea de bacterii patogene și celulele moarte, provocând apariția infecțiilor. În unele cazuri (aproximativ 15%), se observă în regenerarea melanomului intradermice nev.

nev melanocitar displazice

nevi sunt de tip foarte frecvente de alunițe si sunt precursori potential melanomul, poate fi congenitală sau dobândită (displazic). tip congenitală de defect pielii apare la aproximativ 1% din nou-născuți. Ele pot fi exprimate sub formă de papulară mici, nodular sau pătat, de culoare maro sau albastru-negru. Situat nev melanocitar este, de obicei, în partea de jos a trunchiului, piept, antebraț, extremităților proximale.

Video: 111011 mkz de Inimi LV, Ilina E E Displatichesky nevul, ca un precursor al melanomului Way er

nevi displazici, sau cum este numit birthmark atipic apare cu frecvență egală la bărbați și femei, și are un risc ridicat de transformare într-o tumoare malignă. Pentru prima dată un mol apare în cele mai multe cazuri, în timpul pubertății, cu formarea ulterioară de noi celule pe tot parcursul vieții.Caracteristicile acestui tip de nev melanocitare includ:

  • mari dimensiuni mai mari de 0,5 cm în diametru;
  • limite încețoșate formă neregulată;
  • Structura duala - cu ridicata deasupra pielii porțiunii centrale;
  • hiperemie FIELD la baza mol;
  • Variază de culoare de la roz la maro închis sau negru.

nevul displazic, de obicei, este forma de plural, localizată pe partea din spate, piept, scalp, fese - in zone ascunse de lumina soarelui. iradiere UV nu este un factori negativi care afectează nevul de formare. Cu toate acestea, expunerea excesivă la soare favorizează regenerarea alunițe benigne in melanom. De asemenea, determină transformarea nev displazic în grad de cancer care primesc imunosupresori.

nev papillomatous

Papillomatous nev - birthmark nodular neregulateAcest tip de formare este un nev benigne, ceea ce reprezintă o aluniță proeminente deasupra pielii, având o suprafață aspră, inegale, uneori acoperite cu par. nevi papillomatous poate fi fie dobândită sau înnăscută, unice sau multiple, și capabil de a atinge dimensiuni foarte mari. Acest tip de nevilor rar transformat într-o formă malignă. Colorat nev papillomatous este maro deschis sau maro și, uneori, nu diferă de culoarea pielii sanatoase. Acesta poate fi format în diferite zone ale pielii, dar apare cel mai frecvent la nivelul gâtului sau scalpului.

Video: Vestitori de cancer. nev

tratamentul nev

In prezent, tratamente pentru nevi, este de a elimina alunițele, includ:

  • Crioterapie. Purtat congelare și formarea celulelor perturbare, sub influența azotului lichid;
  • Electrocoagulare. Metoda se bazează pe un țesut cauterizare nev folosind inalta frecventa curentului electric. Procedura se efectuează sub anestezie generală, pentru că este foarte dureros, dar, de asemenea, aproape fără vărsare de sânge;
  • Radiochirurgie. Celulele sunt distruse prin punctul de expunere, această metodă nu lasă nici o urmă, după o intervenție chirurgicală, dar nu poate fi utilizat în cazuri de suspiciune de malignitate;
  • Laser. chirurgie mai putin traumatizante pentru a elimina un nev, se efectuează fără anestezie și are un efect local asupra materialului, care permite de a nu lasa cicatrici.

De asemenea, utilizat chirurgie nevi, în care operația este realizată cu ajutorul unui bisturiu sau anestezie anestezie generala. excizia chirurgicală a tumorilor totală este necesară atunci când riscurile existente în degenerarea melanom nev, uneori, aceasta este singura metodă acceptabilă.

Pentru a preveni transferul nevul în tumori maligne este necesară pentru a evita expunerea prelungită la soare, și în mod continuu a monitoriza posibilele modificări ale pete pe piele.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit