ZdorovGuru.com

Extracția dentară

Ekzodontiya - procedura de extracție dentară

Video: extracția dentară atraumatice. Dr. Amiyanc. orașul Stavropol. Clinika DA Vinci.

Extracție dentară în zilele de demult și acum

Dinte procedura de extracție în medicină numit ekzodontiya. Omul se aplică încă din cele mai vechi timpuri. Dar câteva secole în urmă, această procedură nu este efectuată cu scopul de a alinarea suferinței oamenilor de la durere de dinți - măcelărie însetat de sânge chinuiți și intimidat victimele lor. Cu trecerea timpului, funcția ekzodontii schimbat treptat, dar procedura nu devine un inofensiv sau mai puțin periculoase.

Video: Eliminarea dinți înțelepciune || Îndepărtarea molarilor de minte

Până când au fost inventate antibiotice și instrumente adecvate, proceduri dentare, inclusiv indepartarea nervului dintelui, ar putea fi fatală. Moartea se produce de multe ori dintr-o varietate de infecții pe care pacientul troienele în timpul funcționării.

Guy de Chauliac - stomatolog medieval, a deschis prima metodă aproape sigură de extracție. Invenția sa - „pelican dentară“ - reprezintă dispozitivul original, prin care pacientul a revenit cu o radacina dintelui. Folosind „pelican“, capabil să efectueze chiar îndepărtarea molarilor de minte - operațiune complicată și laborioasă. Invenția Guy de Chauliac bucurat de un succes până la sfârșitul secolului al XVIII-lea, după care a fost înlocuit cu alte metode, mai avansate, tehnologii și instrumente.

Chiar și astăzi, procedura pentru îndepărtarea dintelui și nervul dintelui rămâne dificil de realizat este nevoie de un specialist calificat. Uneori, după un dinte deteriorat a scos cu forța, o serie de complicatii, de multe ori grave. Prin urmare, operatia stomatologi este recurs la numai în cazurile în care operațiunea de eliminare a dintelui poate salva oamenii de riscul de infectie, inflamatie, si alte complicații similare. In alte cazuri, experții sunt implicați în tratamentul unui dinte, în care, uneori, este necesar pentru a elimina nervul dintelui.

Cauzele principale ale extracției dintelui

Acestea includ: dezvoltarea unei infecții sau leziuni severe la nivelul dintelui carie, boli ale gingiilor, care sa răspândit la țesutul intact al cariei aparat maxilarului, dinte din cauza influențelor externe fizice (ca urmare a unor lupte, accidente).

O alta dintre cauzele extracții dentare - când interferează cu creșterea normală a altor dinți. Și pentru ocazii speciale îndepărtarea molarilor de minte poate fi atribuită, în cazul în care creșterea sa poate perturba simetria feței și mușcătură.

metode de urma extracției

In prezent, se utilizează două metode comune pentru extracția dentară - chirurgicale și simplu. Într-un mod simplu de dinte vizibil este extras sub anestezie locală. Procedura de extracție dentară se realizează cu unelte speciale, cu care dintele este ridicat și tras din cavitate. Ca o regulă, înainte de acest dinte ușor slăbiți. Acest lucru este de a asigura integritatea țesuturilor parodontale a fost rupt extracția dentară și trecut cu ușurință.

Indepartarea chirurgicala a dintelui este folosit, în cazul în care dintele deteriorat are acces (nu este complet taie sau rupte, la o coroană dinte (partea superioară)). Înainte de a începe operația, medicul dentist trebuie să determine metoda optimă de intervenție, iar acest lucru necesită o examinare completă a pacientului. După aceea, medicul face o decizie: de a face o disecție a mandibulei sau a accizelor numai țesuturile moi, rupe sau elimina dintele și, în parte, pe mărturia în cazul în care este imposibil să o elimina complet din cauza posibilelor consecințe grave.

Mai ales îndepărtarea molarilor de minte

Deseori, molarii de minte nu poate erupe în mod normal, ceea ce duce la senzații neplăcute în timpul guma de alimente, la inflamație, durere și umflarea. Prin urmare, dacă nu face eliminarea la timp a unui dinte înțelepciune, complicații se manifestă în mod necesar, care afectează țesuturile sănătoase, cu posibila dezvoltare a proceselor chistice și neoplazice.regulă obligatorie: îndepărtarea unui dinte înțelepciune ar trebui să se angajeze stomatologi calificat care stiu totul despre localizarea rădăcinilor dintelui în adâncimea de gumă și cel mai capabil de a efectua o intervenție chirurgicală mai blândă.Dezvoltarea infecției - unul dintre motivele pentru extracția dentară

Complicațiile după îndepărtarea unui dinte înțelepciune sau alți dinți

Uneori există complicații după extracția dentară. Printre acestea se numără apariția de edem la nivelul țesuturilor moi traumatizați în timpul intervenției chirurgicale. Acestea sunt eliminate prin aplicarea la locul afectate pachete de gheata. Ca urmare, sub influența vaselor reci contractă, umflarea devine mai mică. Dacă acest lucru nu se întâmplă în timpul zilei, utilizați o metodă diferită de tratament - o scurtă, douăzeci de minute, aplicat pe același loc un tampon de încălzire, și apoi face o pauză și reaplicate de căldură.

După gaura de extracție dentară este umplut cu un cheag de sânge. Pentru rana mai repede târât pe, nu ar trebui să fie de trei ore pentru a clătiți gura cu apă, nu trebuie să atingă locul de mâncărime obiecte străine sau limba. În aceeași perioadă, se recomandă să nu luați mâncare fierbinte, ceea ce duce la faptul că gaura este uscat. Ceea ce este, de asemenea, o complicație a extracții dentare.

Precum este încă uscat, în cazul în care cheaguri de sânge nu se formează. Acest lucru se întâmplă în cazurile severe intervenție chirurgicală. Atunci când uscat bine o persoană experiențele durere acută sau plictisitoare pentru câteva zile. În plus, există un gust neplăcut în gură. Trata această complicație, suprapunându pe tampoane bine impregnate unguent special. Monitorizați evoluția tratamentului trebuie să medic-stomatolog.

Pentru a nu provoca sângerare din rănile nu au fost încă complet înăsprit, de două până la trei zile ar trebui să evite periaj și prin exercitarea excesivă.

Există și alte complicații asociate cu dinți de extracție: sângerare prelungită, leziuni ale nervilor, ca urmare a care buzele amorțite, dinți și cavitatea bucală, dificultăți în deschiderea gurii, deteriorarea dinților sau a protezelor dentare adiacente, fractură a maxilarului din cauza presiunii puternice exercitate de către chirurg pe deteriorat porțiune din cavitatea orală.

La dintele greșit complicații de extracție pot fi foarte grave. Unul dintre ei - raspandirea de inflamare a tesutului sanatos, care, la rândul său, duce la noi boli ale dinților, și, eventual, pentru a le elimina.

Complicațiile după îndepărtarea molarilor de minte, a făcut într-un timp util și un bun specialist nu poate fi, că va păstra dinții sănătoși rămași.

În cazul în care o durere de dinți după îndepărtarea de ce să fac?

În primul rând, nu intrați în panică. Durerea după o astfel de procedură - un fenomen normal. În cazul în care durerea este de nesuportat - ajuta la analgezice (cu excepția fondurilor de aspirinosoderzhaschih si diluanti de sange aspirina). Acțiunea unui comprimat durează aproximativ opt ore. Dacă durerea este încă puternică, ar trebui să ia o pastilă.

În cazul în care o durere de dinți după îndepărtarea (sau mai degrabă guma într-un loc unde era) timp de o săptămână, atunci vindecarea vine lent sau necorespunzător. Principalele cauze ale durerii după îndepărtarea poate fi: inflamația țesutului înconjurător sau prin gaura de bine, sau dintele nu complet extras. În acest caz, este necesar de a vizita un medic pentru a determina cauza exacta a durerii după extracția dentară. Nu trebuie să auto-medicate, ca complicații după extracția dentară nu pot fi vindecate prin medicina tradițională.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit