ZdorovGuru.com

Durerea după îndepărtarea dinte înțelepciune

Video: Ce se poate face după extracția dentară

Bol posle udaleniya Zuba mudrostiAți eliminat un dinte înțelepciune, și nu știu ce să fac cu această agonie teribilă? molarilor de minte erupe la om, după toate, de regulă, este deja la o vârstă mai înaintată. Surprinzător, dentiție poate dura de la 2 la 3 ani, în funcție de anatomia maxilarului uman. Despre „suferință“ cu dinți înțelepciune pripadaet cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani. Dar este posibil ca dentiție poate începe la o vârstă mai înaintată.

De ce dinții de minte încă mai trebuie să fie eliminate? Dacă acestea nu sunt necesare în gura omului? Molarii de minte sunt diferite de restul nu numai pentru aspectul său târziu, dar, de asemenea, structura anatomice și unele complicații în dezvoltarea și modelarea (de exemplu, pacienții dezvoltă adesea așa-numitul sindrom al erupției al treilea molar).

molarilor de minte au o structură anatomică similară cu dinții de mestecat, dar singura diferență dintre ele este faptul că acestea au o coroană suficient de largă, cu câteva lovituri, precum și unele rădăcini (cel puțin - 2 sau 3).

Deoarece setul de dinți în cavitatea orală anatomic limitată, molarii de minte, practic, nici un spațiu pentru creștere și funcționarea normală. Cel mai adesea, molarii de minte cresc în gingiilor pot deteriora țesuturile moi ale obraz, muta restul setului de dinți în lateral. Unii molarii de minte nu pot fi tăiate până la sfârșitul anului, deci va trebui să apeleze la dentist pentru a reduce gingiilor.

Scoateți dinții de minte la fel de greu ca să le trateze.

Simptomele de creștere dinți înțelepciune dureroasă

Inițial, creșterea dinților de minte poate fi însoțită de senzații neplăcute de durere, durere severă (mai ales în timpul unei mese) și, de asemenea - la începutul procesului inflamator poate fi probleme cu deschiderea completă a cavității bucale și chiar comunicarea. Dar, în ciuda evidente simptome patologice, pacientul până în ultimul moment nu poate determina locația și sursa de durere. Majoritatea covârșitoare a oamenilor a scrie off senzații neplăcute în racelile început, amigdalita, otita medie, etc.

Video: durere în gât, după o eliminare înțelepciune dinte

  • Inflamația țesuturilor și gingiilor - perikoronarit. Ca urmare, deschiderea format la om, prin „glugă“ dinți de creștere începe să se acumuleze reziduuri alimentare, placa, având ca rezultat inflamația se dezvoltă rapid, și iese din mirosul gurii.
  • Durere in timpul actului sexual, sau de mestecat pischi-
  • Creșterea temperaturii corpului ca rezultat al protsessa- inflamator
  • Karies-
  • Deteriorarea obraji din cauza laturile ascuțite ale înțelepciunii dinți (în astfel de cazuri, dintele nu poate fi scos și șlefuite marginile) -
  • Nealinierea dinților în dentitie, motiv pentru care există o încălcare prikusa-
  • inflamație cronică în jurul molarului de minte, care provoacă apariția unor chisturi (ceea ce înseamnă că dintele este supus îndepărtării imediate).

Dacă rădăcina dintelui înțelepciunii are loc în imediata apropiere a terminatiilor nervoase, pacientul incepe sa amorti maxilarului.

Indicații pentru îndepărtarea dinte înțelepciune

Înțelepciunea dinte va trebui să elimine sentimentul de urgență, în cazul în care dintele doare canal nervos, se mută întregul set de dinți în parte, cu controlul inflamației și infecției.

Daca dintele previne ingestia de alimente, pune presiune pe obraz, dă dureri severe - un dinte înțelepciune pentru a fi eliminate. În prezența halitozei, incapacitatea de a curăța dentitie, în contact cu resturi alimentare în hotă dentare, precum si inflamatie a gingiilor, țesuturile adiacente decid dinte Dezinstalare.

Complicațiile îndepărtarea dinteluiÎn prezența unui proces inflamator puternic în jurul alungare înțelepciunea dinte acumulate, precum și dureri în timp ce deschiderea completă a gurii și dentiția deplasarea într-o direcție sau alta, îndepărtarea unui dinte înțelepciune este complicat considerabil.

Înainte de inițierea procedurii, înlătură necesitatea de a trece prin anestezierea dintelui și țesuturile înconjurătoare. Direct dinte înțelepciunea în sine este îndepărtat cu forcepsul speciale si instrumente pentru decorticarea terminații nervoase.

Odată ce pacientul scos un dinte înțelepciune, el a salvat durere timp de câteva zile. Ca vindecarea ranilor durerea se va diminua. În primele zile este posibilă formarea de edem în zona obrajilor, unde se afla molarului de minte.

Despre penetrarea infecției în timpul îndepărtării unui dinte înțelepciune, și progresia procesului inflamator spun acele semne patologice, cum ar fi: respirație fetidă rău, Profuse sângerare de la găuri de dinte, dureri insuportabile, cu care este imposibil de a lupta pastile de durere, și creșterea temperaturii corpului. În cazul în care cel puțin unul dintre simptomele de mai sus, se recomandă să apeleze urgent la dentist.

Evenimente după dinte

După înțelepciunea dinte este îndepărtată, în rană (bine dentare) dentist timp de 10-15 minute, se lasă tifon pentru a absorbi sange. Ștergeți pacientul elimină propriile lor după timpul specificat.

Nu lăsați niciodată tifon într-o rană deschisă, deoarece acest lucru poate provoca infecții în continuare și inflamația. În locul unei extracții dentare au riscul unui cheag de sânge (dacă trageți tamponul într-un astfel de caz, sângerarea se reia).

După nu este recomandată îndepărtarea molarilor de minte pentru a lua alimente sau o băutură (chiar și apă) timp de 4 ore, deoarece aceasta crește riscul de infecție. De asemenea, este interzis să fumeze, să bea alcool.

Când suturarea rana în gură, nu este recomandat să se deschidă în timpul zilei. Dacă există durere la locul de extracție dentară, puteți face ceva rece, cum ar fi gheata (dinte cald este interzisă). Anulată soluție de apă de gură sodă și alte medicamente. În Ziua 2, puteți începe un decoct de musetel clătire preventivă, urzică, scoarta de stejar.

În cazul în care durerea după îndepărtarea molarilor de minte este foarte puternică, atunci suma forfetară se permite să ia antialgice ca tempalgin, Ketanova sau Pentalgin.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit