ZdorovGuru.com

Codonopsis (plantare, de reproducere, de îngrijire) - o descriere a proprietăți utile, aplicare

kodonopsisCodonopsis lanțetă se referă la plantele buclat medii pe termen lung, Campanulaceae familie. Caracterizat de tulpini goale, care sunt uneori păros, ajunge la o lungime de până la 200 de centimetri. Kodonopsii are un sistem radicular puternic, este dezvoltat, rădăcina care șeful este redkoobraznym. Frunzele de plante sunt adesea mari, rombice, shirokolantsetovidnymi poate fi scurt, întreaga, lungimi acoperirea dezbrăcată până la 8 centimetri. flori codonopsis sunt solitare, terminale, corolă campanulate diferă.

Descriere codonopsis

Florile sunt în mare parte albastru-verde sau galben de culoare, are o margine mov.

Fructul este o cutie obconical, conține semințe mici pot fi de croazieră și plictisitoare. Bloom începe în mijlocul verii la începutul lunii august. Distribuit în China de Nord, Orientul Îndepărtat, Coreea, Japonia. Îi place să crească în tufișuri lângă pante, râuri.

Puteți selecta astfel de soiuri de codonopsis:

1. Klematisovidny codonopsis se referă la planta buclat medie pe termen lung a lăstari târâtor, familia Campanulaceae. Tulpina este dreaptă și lichidare pot ajunge la lungimi de până la 70 de centimetri. Caracterizat de frunze mici, ele sunt ovat, întreaga, în linii mari, forma. Flori de plante sunt solitare, moleșit, mare, de multe ori albastru-verde, sunt colectate în partea de sus a clopotului. Fructele reprezintă o cutie cu semințe netede. Distribuit codonopsis klematisovidny în Asia Centrală. În scopuri medicinale acest tip nu se utilizează, este cel mai des folosit ca plantă ornamentală, ele decorate cu iazuri artificiale.

2. codonopsis melkovolosisty se referă la plantele buclat medii pe termen lung, are o rădăcină puternică și groasă. Frunzele sunt pețiolate, alterne, opuse și lunguieț. Florile sunt de obicei galben violet.

Rădăcina ar trebui să fie colectate mai târziu în toamna, iarba atunci când începe să înflorească. Planta este bogat în cumarine, mucilagiu, zaharoză, uleiuri esențiale și flavonoide. Coreenii chinezi și să se pregătească decocturi bazate pe rădăcină, deoarece acestea au un efect de stimulare și tonic, acestea sunt una cu cele mai bune mijloace de fixare.

Proprietăți utile codonopsis

Medicina tradițională este apreciată parte subterană a plantei - rădăcină, care este redkoobraznym parte supraterana - semințe, flori, frunze. Rădăcinile sunt încurajate să colecteze în toamnă, semințele atunci când acestea sunt coapte. Florile și frunzele sunt cele mai bune pentru a recolta atunci când primele mugurii și Bloom codonopsis doar începe.

Structura include o rădăcină codonopsis substanțe organice, cum ar fi sucroza, steroizi, cumarina, compus aromatic, ulei esential, minerale, fosfolipide, heterociclic, polizaharide, triterpenoide.parte codonopsis overground are aceeași compoziție, dar în plus, conține vitamine, pigmenți și taninii

Perfuziile și decoctions codonopsis pe bază posedă antitusivă, bronhodilatatoare și efectele antihipertensive. Dacă utilizați în mod regulat infuzia de plante pe bază, puteți proteja organismul de efectele diferitelor factori nefavorabile, astfel încât persoana devine rezistent si rezistent la situatii de stres.

codonopsis Aplicație

Din cele supraterane și subterane părți din bulion sunt preparate, este utilizat pentru tratarea bolilor respiratorii - pneumonie, traheită, bronșită. De asemenea, vindecătorii tradiționali consultă utilizarea sa în procesele degenerative cronice, nefrită, hipertensiune, diabet, în cazul în care a crescut semnificativ tensiunea arteriala, reumatism, tumori maligne in uter. Tincturi medicinale pe bază de codonopsis ajuta la depășirea umflarea, a scăpa de inflamatie in sistemul renal pentru a face față cu inflamația cronică intestinală, precum și cu ajutorul ei pot vindeca diferite tipuri de anemie.

Pentru a pregăti necesitatea codonopsis pe bază de bulion pentru a dura până la 10 grame de rădăcină tocată mărunt se toarnă un pahar de apă clocotită, se fierbe totul până la opt minute, timp de două ore. Apoi se strecoara si bea 50 ml de trei ori pe zi. Acest bulion se recomanda utilizarea pentru tratamentul diabetului zaharat, anemie, boli ale tractului respirator, impotența masculină.

Bună ajutor și o rețetă pentru prepararea acesteia va avea nevoie de până la 15 grame de rădăcină tocată mărunt se toarnă un pahar de apă clocotită, o jumătate de oră într-o baie de apă să se răcească. Se adaugă în bulionul un pahar cu apă, se amestecă.

Pentru a pregăti infuzia bazată pe codonopsis, trebuie să luați 20 de grame de planta, un pahar de apă clocotită, se lasă la fiecare 15 minute, se răcește timp de o oră. Se iau 50 ml, de trei ori pe zi.

Bună ajutor și codonopsis pe bază de tinctură, pentru prepararea acesteia trebuie să prindă rădăcini, fin-l taie, completați în alcool de 70%, pentru a insista două săptămâni într-un loc întunecos, tulpina și să bea până la 40 de picaturi de trei ori pe zi.

Contraindicații la utilizarea codonopsis

Planta este interzisă în timpul sarcinii, perioada de lactație. Mai ales cu atenție și este necesar să se bea pentru bolile cardiovasculare - tahicardie, de asemenea, în cazul în care o persoană are diferite reacții alergice.

Astfel codonopsis - acest tip de instalație, prin care pentru a crește numărul de celule sanguine, creșterea hemoglobinei, dar reduce numărul de leucocite. De asemenea, medicamente pe baza tensiunii arteriale codonopsis ajuta la normalizarea, ajută o persoană pentru a retrăi de stres. Cu infuzii, tincturi tratarea nefritei și arterioscleroza. codonopsis rădăcină ajută la recuperarea după ce a suferit o boală gravă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit