ZdorovGuru.com

Thoroughwax (iarbă) - descriere, proprietăți medicinale, utilizarea

voloduwkaPuteți întâlni până la mai multe specii de thoroughwax. Planta face parte din umbrela de familie, clasa bipartit. Un fel de ușor de recunoscut de un anumit inflorescențe. Florile sunt mici - pot fi galben, alb și albastru, forma corecta, bisexual, colectate în umbrele, care pot fi complexe și simplu, o ceașcă abia vizibil. Acest tip de thoroughwax răspândit în toată țara. În iarbă conține o mulțime de proprietăți utile, recolta rădăcină recomanda toamna, partea aeriană ar trebui să îndeplinească, la începutul verii, la sfârșitul lunii august.

Proprietăți utile thoroughwax

iarbă uscată conține mai multe componente utile - alcaloizi, caroten, saponine, acid ascorbic. De asemenea, contine taninuri, flavonoide si fitosteroli. Thoroughwax antiseptic, coleretic și proprietăți, folosindu-l poate reduce temperatura cicatrizant, are un efect tonic.

thoroughwax Aplicație

Medicina tradițională cu acest tip de instalație se face thoroughwax perfuzie, acesta poate fi folosit atunci, în cazul în care îngrijorat cu privire la defalcare, febră. Planta are un laxativ, vindecarea rănilor, anti-inflamator, efect coleretic folosind permite creșterea secreției ficatului și pancreasului. Atunci când sunt tratate cu preparatele thoroughwax hepatita, colecistita, se poate observa, deoarece crește cantitatea de bilă. Atunci când compoziția sa este modificată, aceasta se reflecta asupra acizilor de creștere și pigmenți.

Cu ajutorul frunzelor și flori thoroughwax pot vindeca ranile, infuzia este bine curățat cu erupții purulente, va scuti de mancarime care apare pe piele. Root thoroughwax este un remediu eficient pentru malarie.

Pentru a pregăti infuzia bazată pe thoroughwax sale au nevoie de o lingura de ierburi tocate marunt, un pahar de apă clocotită, se lasă totul de până la 7 ore, bea o jumătate de oră înainte de masă.

Proprietăți medicinale și aplicarea diferitelor tipuri de thoroughwax

1. Crescent thoroughwax diferite numeroase drepte tulpini la baza, ele sunt ramificate. În partea de jos acestea sunt mult mai late și mai lungi decât în ​​partea de sus și de mijloc. Ei au yaytsvevidno-eliptice și în linii mari-obovate. În mijlocul de flori de vară pot apărea pentru a avea un petale de culoare galben deschis, ele sunt plasate pe low-picioare. thoroughwax fructe sunt alungite, nervuri înguste cu aripi diferite. Cultivarea speciilor de plante pe teritoriul Belarus, Ucraina, Rusia, Caucaz. Ii place pante uscate, pășuni cretă. Pentru scopuri terapeutice, folosind tulpina, radacina si frunzele plantei. Structura include o cumarină rădăcină, compuși fenolici, carbohidrați, adonitol. Frunzele conțin fenol carbonic acizi, terpenoide, steroizi, quercetin. Medicina oficială apreciază rădăcină thoroughwax semilună, este folosit în boli febrile. Infuzie bulion și are o acțiune coleretic, folosind bilă sale alocate mult mai bine cu valori crescute ale acizilor biliari, colesterolul și bilirubina. Pregătirile pe baza acestui tip de thoroughwax recomandat în boala ulceroasă a stomacului, intestinului, gastrită cronică natura. Datorită faptului că planta conține cantități mari de flavonoide, vitamina P, poate reduce inflamația și durerea. De asemenea, folosind Grass trata boli oculare, leziuni ale pielii gnoynikovye. Crescent thoroughwax utilizat pentru a trata intercostală nevralgiei, hepatita, neurastenie. Iarbă Bupleurum falcatum ajuta la ameliorarea răceli, gripă, deoarece este un remediu excelent pentru febra. Plante de emulsie, preparate pe apă este cea cu cele mai bune componente pentru injectare.2. thoroughwax chineză este utilizat pentru a trata multe boli, planta poate ajunge la o înălțime de până la 90 cm, înflorire începe la începutul verii, după ce fructele sunt gata. Aplică acest gen din Siberia, Asia, Orientul Îndepărtat și Siberia. Planta include taninuri, flavonolii. thoroughwax chineză, de asemenea, bogat in fitosteroli, vitamina C, caroten, alcaloizi, uleiuri esențiale, saykosponiny. Aceasta specie este cea cu cel mai bun anti-inflamator, folosindu-l poate crește rezistența la substanțe toxice hepatice. Datorită flavonoide poate subtieze bilă, deci este un remediu bun pentru cancer pancreatic. De asemenea, produsele bazate pe chineză thoroughwax cresc aciditatea din stomac, se poate schimba compoziția bilei. Planta are proprietati diuretice, astfel că poate fi cu cura gripa de ajutor, pentru ameliorarea inflamației sistemului urinar. Bulion cu chineză thoroughwax ajuta la vindecarea rănilor, iarba este utilizat pentru boli alergice si ginecologice. Grass blagotvarno afecteaza sistemul cardiovascular, folosindu-l poate scapa de dureri de cap, de asemenea, vindeca ciroza. Prin urmare, thoroughwax chineză este o componentă majoră a multor medicamente.

3. Kozeletselistnaya thoroughwax diferă singur, puține tulpini pe aceasta o cantitate suficientă de sucursale situate deasupra. Planta are alternativă, întreaga, vaginal, frunze alungite, care au un Nervurile arcuită. Florile sunt roșu-maroniu la culoare, sunt colectate în umbrele. Fructele au două achene. Acesta crește în Orientul Îndepărtat, Altai. Ea trăiește pe pajiști, pante stâncoase de stepă, de stejar și păduri de pin, roci. Grass este cel cu cele mai bune mijloace de fixare. Acesta are un efect anti-tumoral, de aceea se recomandă utilizarea în inimă, rinichi si boli de inima. Utilizarea de pulbere pe bază de plante bine vindeca răni, inflamații ale pielii eliminat, Whitlow pot fi tratate. În Mongolia, infuzia bazată pe fructe și flori sunt folosite pentru a trata boli de stomac, intestine, vindecători considerat acest lucru înseamnă un antihelmintic bun.

4. thoroughwax Martyanova diferite frumoase flori galbene, această specie nu este folosită în scopuri medicinale.

5. rotundifolia thoroughwax este una dintre cele mai bune cu lactogenă, astringent. Planta face parte din „Pekrovina“, care trata vezica biliara si ficat. Infuzie de iarbă utilizat în artralgii.

6. Mnogozhilchataya thoroughwax ajută la normalizarea stării capilare, întărește funcția de protecție a corpului. Bazat pe un decoct de rădăcină este utilizat atunci când a cailor aeriene superioare este inflamat poate regla ciclul menstrual.

Contraindicații thoroughwax

Planta trebuie utilizat cu extremă precauție, în cazul în mucoasa inflamată a stomacului, duodenului și flatulență, amețeli. Preparate de thoroughwax contraindicat în purulenta, dermatoze pruriginoase, boli oculare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit