ZdorovGuru.com

Ivy (întreținere, multiplicare) - descrierea proprietăți utile, aplicare

pluwIvy familia Araliaceae, se găsește în sudul Europei, Asia, preferă să crească în păduri de foioase. Diferite plante târâtoare formă, se referă la minte Evergreen este ramificare lăstari. rădăcini aeriene sunt plasate pe ramuri. Planta atinge o lungime de 30 de metri. Frunzele plantei sunt dlinnochereshkovye sunt dispuse alternativ, trei, patru sau cinci lobi.

Descriere Ivy

Forma de bază foi, verde închis cu dungi de lumină. placă de oțel are o suprafață lucioasă și frunze lucioase. Florile de plante imperceptibile, mici, galben sau verde. Florile sunt văzute stamine. fructe Ivy sunt rotunde și mici. Există aproximativ 100 de tipuri diferite de iederă, toate acestea au diferențe în dimensiune, formă și umbră.

Sunt populare cu frunze pestriț, puteți găsi de asemenea, o varietate interesantă de a forma foii sub formă de stele, ele au o margine ondulată, frunzele au pete galbene pe partea de sus acoperite cu frunze verzi au un chenar alb.

Ivy îi place să crească în munți, prefera un climat subtropical, prin urmare, este cel mai frecvent în Asia, Europa și Africa. Se dezvoltă bine în zone umbrite, păduri, pante stâncoase. Ivy se poate răsuci teren stâncos, așa că se ridică de mare, agățându-se de rădăcinile sale aeriene. Atunci când planta începe să crească, tija variază foarte mult în dimensiune, ea poate odrevesnet. Frunzele sunt aranjate astfel încât să nu interfereze unul cu celălalt. Ivy devine un maxim de lumina soarelui să crească pe deplin.

Sunt flori bisexuali, fructul poate fi galben sau negru, conține până la cinci semințe. planta este adesea plantat în grădină, casa în ghiveci de flori. Plot-l decorează de grădinărit verticală în ghivece suspendate plantate logii sale decorative, balcoane.

tipuri de iedera

1. specii de plante ordinare ridicat de iederă, diferite flori mici umbră. Prefera vremea este mai caldă, îi place să crească la umbra, creșterea treptată a unei plante se referă la o formă permanentă. Ivy folosit ca un decor.

2. Hedera Pastuchowii enumerate în Cartea Roșie, se referă la minte Evergreen lianovidnoe de familie, ajunge la o lungime de 10 m. Vegetația perioada de la mijlocul până la mijlocul verii, toamna, nu are flori. Propagate prin acest tip de butași de iederă. El nu-i place frigul iernii.

3. Ivy Colchic este Bush verde, o liană ajunge la o înălțime de 30 m. Diferă diferite muguri, ele sunt foarte subtiri, dens, ocazional. Frunzele pot fi solide, strălucitoare și trei lame. frunze pisate emit o aromă de muscat. Acest tip nu-i place vreme rece, dar este capabil să crească rapid. Acasă amenajare a teritoriului poate utiliza natura pe verticală, în purpuriu, copac și forma dințată.

4. Vedere din Asia iedera este familia sumach otrăvitoare. Toxinele includ, de asemenea specii, cum ar fi iedera Amur, Boston, scandinave, ceara, fals, suedeză, la naiba.

Video: Yucca filamentos - în creștere, înflorire, întreținere, multiplicare !!! PARTEA 1 / Yucca filamentoasă

Îngrijirea și cultivarea de iederă

Este foarte important să se aleagă plantele potrivite, acestea nu ar trebui să fie rădăcină lent, frunze galbene. Lăstarii în iederă au diferite elasticitate și de numeroase.

Spune-i plantelor în primăvară într-un loc luminos, dar nu la soare, iedera îi place să crească în zonele de umbra partiala. În acest caz, este potrivit pentru sol umed, care conține o cantitate mare de humus și var. In vreme uscata, plantele au nevoie de udare constantă.Mai ales pentru a alimenta planta nu are nevoie să-l crească mai repede, puteți adăuga un îngrășământ cu azot în primăvară. Este foarte important de a alege forma de iederă, care sunt condiții climatice adecvate, deoarece nu toate tolera iarna.

Proprietăți utile de iederă

Acesta este cel mai bun antifungice, agent antiinflamator și antibacterian. Este folosit ca un astringent, vomitiv si purgativ. C poate reduce tensiunea arteriala, folosind o tinctura de alcool, a scăpa de negi. Decoctul trata tuse, dureri de cap severe. Ivy are un efect hemolitic, de aceea este recomandat să le ia pentru a ține vasele în ton.

Compoziția plantei include un număr mare de iod, acizi organici, glicozide, este una dintre cele mai multe droguri contravântuire.

Utilizarea de iederă

Din cele mai vechi timpuri, pe baza de plante preparate siropuri pentru copii, cu ajutorul căruia se poate vindeca tuse, astm, bronșită, tuse convulsivă. De asemenea, se recomandă să fie luate pe cale orală, în caz de inflamație a tractului respirator, sistemul bronșic. Iedera conține o mulțime de iod, de aceea este recomandat să le utilizeze în boli ale sistemului endocrin.

Cu ajutorul decocturi, infuzii trata probleme cu stomacul, intestinele, guta, reumatism. Extern utilizat pentru tratarea bolilor de piele.

Pentru a prepara un decoct de iederă, este necesară într-un pahar cu apă fierbinte Brew frunzele plantei, se fierbe timp de 30 minute. Tulpină folosind cheesecloth. Decoctul diluat cu apă. Mănâncă până la 3 ori pe zi.

Video: Astilba: cultivare, ingrijire, inmultire

În cazul în care rahitismul se recomandă să utilizați acest bulion pentru a găti este frunze de iederă necesare se toarnă două pahare de apă, infuzat de până la o oră.

În cazul în care o persoană are nevoie de gripa de a bea sucul din frunzele plantei în formă proaspătă, se diluează cu usturoi. Sucul folosit ca o picătură, astfel încât să puteți șterge pasajele nazale.

In bolile de gât poate ajuta această rețetă, este necesar să se fierbe frunzele în vin, se adaugă un pic de sare. Infuzie pentru clătirea durere în gât.

Contraindicații Ivy

Planta face parte din mintea otrăvitoare, este important să se ia în considerare doza astfel încât să nu iedera otravitoare. Vă rugăm să rețineți că unele persoane suferă intoleranță individuală și reacții alergice la iedera.

Astfel, iedera este o specie de plante folositoare, medicamentele de care aveți nevoie pentru a avea grijă, deoarece acestea pot provoca intoxicații grave și intoxicație.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit