ZdorovGuru.com

Karagan (salcâm galben) - descrierea, utilizarea proprietăților terapeutice

karaganaarborescens Caragana sau acacia galben a fost mult timp folosit in medicina, deoarece are proprietăți utile. În aparență - este un arbust care are un galben flori fluture. Fructele plantelor pot atinge o lungime de până la cinci centimetri, fasolea în structura conține semințe, care se aseamănă cu mici pentru mărimea unui bob de mazăre. Păstăile sunt gata încă de la mijlocul verii, ele pot usca în cele din urmă în copac, frunze de fasole, astfel, începe să se crape, astfel încât semințele în jurul valorii de arbuști și copaci încep să se disipeze.

copac Descriere mazăre (arborescens Caragana)

Fructele sunt acacia galben comestibile, ele conțin cantități mari de grăsimi, proteine, glucide. Fructele de salcâm galben pentru proprietățile sale benefice similare cu mazăre. Planta atinge o înălțime de până la 7 metri, în creștere pe teritoriul rus, are coaja de culoare gri-verzui. Caragana este specie rezistentă la îngheț, adaptate la secetă, dar îi place să crească aproape de malul lacului. Cel mai adesea distribuit în Orientul Îndepărtat, Asia Centrală, Siberia. Caragana se traduce ca „ureche negru“. Puteți conta până la 70 de tipuri de mazăre, 6 dintre ele folosesc ca medicament.

Cum de a recolta și să colecteze Karagan copac?

Colecta plante sunt cele mai bune timp de un an, flori de primavara tarziu, atunci când infloreste Caragana, frunze de vară. Planta se recomandă utilizarea ca medicament. Deasupra solului parte este cel mai bine pentru a pune un strat subțire, în mod necesar de uscare în aer, dar nu și în soare. Semințele care nu au pe deplin maturate, se recomandă să se usuce într-un cuptor, la o temperatură puțin. rădăcină subțire este necesar să se usuce întreg, rădăcină groasă este necesară pentru a zdrobi, apoi a fost uscat într-un cuptor special.

Proprietăți utile de salcâm galben

Structura plantei includ uleiuri grase, care sunt o protecție sigură împotriva efectelor cancerigene, astfel încât să puteți îmbunătăți starea pielii. salcam galben bogat in vitaminele C, astfel este posibil să se îmbunătățească starea sângelui, restabilirea echilibrului celular, întărirea sistemului capilar, creșterea permeabilității lor, astfel că se va dezvolta pe deplin și să crească țesutul osos.

Utilizarea de mazăre (salcâm galben)

Plantele folosesc ambele mijloace interne și externe. vindecătorii tradiționali apreciază este rădăcina, plantele de ramură, lemnul poate fi de asemenea utilizat în compoziția sa include taninuri, uleiuri esențiale, saponine, alcaloizi și flavonoide.

Video: muguri de pin proprietăți medicinale. Aplicație.

Pentru a prepara supa, care va ajuta la vindecarea gripei, boala respiratorie acută, hipertensiune, insomnie și opri inflamația este recomandată această rețetă, este necesar să se ia 10 grame de rădăcină tocată mărunt unei plante, un pahar de apă, se fierbe toate la 5 minute. Potrivit mediul de cultură sub formă de căldură este bun gargară pentru dureri în gât.

Oamenii de știință au dovedit că Caragana - acesta cu cele mai bune medicamente anti-inflamatorii, ajută la depășirea bolilor acute și cronice ale organelor interne ale sistemului. De asemenea, prin infuzie se poate normaliza metabolismul.

Video: arborescens Caragana sau salcam galben (siberian Peashrub).Tinctura pe bază de alcool Caragana șutează și posedă anti-inflamatorii, bacteriostatice, analgezice, antipiretice și vindecarea rănilor.

Cele mai frecvent utilizate Karagan copac, este apreciat scoarță de copac, rădăcină, cu ei prepara infuzii si decocturi, folosindu-le pot vindeca alergii, reumatism, gripa.

Utilizarea diferitelor soiuri de mazăre

1. ruffed Caragana se referă la bucșa de mare, se poate ajunge la înălțimi de până la cinci metri. Are ramuri groase, care pot fi acoperite pe partea de sus a pețiolele de ac, marginile frunzelor sunt diferite pusheniem alb pletos. Florile din această specie sunt destul de mari pentru dimensiunea. Bloom începe la începutul verii, fructele sunt gata la începutul toamnei. Planta poate fi găsit între tufișuri în pădure de conifere, luncă soare, acestea cresc peste mare. Pe plan intern Caragana manșete folosi răceli, probleme de stomac, intestin, inflamație, hemoroizi. Tratate cu topici ajutorul ei reumatism, rani care Fester, ulcer duodenal, furuncule, eczeme, fistule, acnee, eroziune de col uterin, neurodermatita. Cu instrumentele, preparate pe baza acestui tip pot fi vindecate menoragie, a scăpa de menstruație abundentă. Pentru a clăti perfuzii este recomandat pentru stomatită.

2. Ussuriysk Caragana este o specie de plante mici, comune în Orientul Îndepărtat, Sahalin. Îi place să crească în apropierea stâncilor, drumuri. În scopuri terapeutice, utilizați rădăcină, scoarță de copac, acesta este unul dintre cele mai bune tonice, medicamente anti-inflamatorii, în special bun la a ajuta femeile in timpul menstruatiei belyah intarziere. Pentru a pregăti supa va avea nevoie de o lingura de plante uscate tocate marunt, se toarnă apă clocotită, se fierbe timp de 15 minute, timp de două ore.

3. arbust Caragana se găsește pe teritoriul Moldovei, în Siberia de Est, Asia Centrală, Crimeea. Ramurile sunt folosite pentru tratamentul diateză exudativă. Ei au efecte antibacteriene.

arborescens Caragana sau salcam galben: Video

4. Caragana Dwarf este un tufiș, care are o crustă netedă, aurie. S-au găsit în regiunile Altai și Krasnodar. Medicina tradițională utilizează planta întreagă - ramura, rădăcină, semințe și flori, deoarece acestea conțin substanțe nutritive, cum ar fi cumarina, alcaloizi, flavonoide. Acest tip este cel cu fondurile cele mai bune anti-inflamatorii, și antifebrific protivozolotushnyh. ramuri bazate pe Bulion, rădăcinile pot fi sfătuiți să ia în fractura, diateza. Pe bază de infuzie de flori mazăre pitic ajuta la vindecarea ascitei. Un decoct din semințele plantei vor ajuta la vindecarea scrofuloză, ateroscleroza.

Astfel, arborescens Caragana este unul cu medicamente mai sigure si eficiente.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit