ZdorovGuru.com

Dieta pentru diabet

Pri saharnom Diabete DietaÎn cazul în diagnosticul pacienților „diabet“ ar trebui să fie conștienți de ceea ce se întâmplă în corpul său. Această stare patologică este direct asociată cu tulburări metabolice la om. Aceasta este, în termeni simpli, organismul nu poate digera pe deplin și să recicleze cantitatea de glucoză care intră în ea. simptom concomitenta a diabetului zaharat este excesului de greutate, de exemplu, obezitatea.

Tratamentul diabetului - cum?

Important în tratamentul diabetului zaharat - acest lucru este corect alimentele dieta. De fapt, în cazul în care pacientul este monitorizat cu atenție toate regulile și recomandările, și va fi o cheie majoră pentru un tratament de succes.

Dacă diabetul se execută într-o formă severă sau acută, în plus față de dieta pacientului este de medicamente prescrise, care reduce glicemia, precum si insulina.

Dacă pacientul diagnosticat tip „diabet“ 1 (în cazul în care există o întrerupere a funcționării pancreasului), tratamentul se efectuează prin intermediul terapiei de substituție hormonală cu insulină. Dieta, în acest caz, va juca un rol de sprijin.

Unitate de pâine - cum să numere?

Din moment ce în diabetul zaharat, chiar și cea mai mică cantitate de zahăr poate provoca agravarea sănătății, pacientul este recomandat pentru a controla cu atenție cantitatea de carbohidrati intra in organism.

Dar, după cum știm cu toții că dulciurile diferă în calorii și cantitatea de zahăr în ele. În consecință, persoana obișnuită nu poate înțelege - ce produse poate fi folosit, și ceea ce - nu? De aceea, medicii măsura a fost adoptată o singură măsurare carbohidrat - o unitate de pâine. O unitate de cereale conține de la 12 la 15 de grame de carbohidrați care pot fi absorbite de către organism.

În cazul în care un pacient cu diabet zaharat pentru a se conforma cu rata consumului de carbohidrati, acest lucru poate duce la starea patologică numită hipoglicemie.

Video: Dieta pentru diabet

 • 30 de grame de pâine albă;
 • 0,5 cupe hrișcă;
 • Castron de fulgi de ovăz;
 • 1 măr;
 • 2 prune.

Un pacient cu un diagnostic de „diabet zaharat“, i se permite să utilizeze nu mai mult de 18 de unități pe zi de pâine. Prin urmare, chiar și suma necesară pentru a distribui în mod egal între micul dejun, prânz și cină.

Recomandări pentru nutriție în diabetul zaharat

La o dieta de diabet ar trebui să fie echilibrat și util. Trebuie să mănânci o fracționare - porții mici, dar de 6 ori pe zi. Sub dieta terapeutică pentru pacienții cu diabet zaharat nu este de obicei înțeles ca regimul alimentar normal cu restricții de greutate. Nu, este o dieta care vizează tratamentul pacientului.

Dacă o persoană cu exces de greutate observată cu diabet zaharat, în acest caz, un regim alimentar obligatoriu este necesară introducerea unor astfel de produse ca:

 • legume proaspete;
 • Varza;
 • spanac;
 • Castraveți proaspeți și roșii, și fasole verde.


Includerea în dieta de zi cu zi și aveți nevoie de produse, cum ar fi brânza de vaci, soia, cereale (hrișcă, orez, ovăz). Dar, carne, pește, supe, supa de carne si alimente prajite trebuie sa elimine din dieta ta. Beneficiile pe care le aduc doar prejudicii.

Ceea ce este inclus în dieta standard pentru diabetici?

Dieta standard pentru diabetici includ:

 • negru sau alb pâine - nu mai mult de 200 de grame pe zi (dar anterior va avea nevoie în ceea ce privește utilizarea de cereale pentru a consulta un medic) -
 • supe supa de legume (supa de a mânca doar 1-2 ori pe săptămână) -
 • pui, carne de vită, iepure sau de vițel, dar numai aburit sau fiert. În orice caz, nu este recomandat să prăji carnea.
 • legume în cantități mari (ca în brânză, cât și în ficat și fierte) -
 • Kashi
 • ouă - nu mai mult de 2 unități în sutki-
 • fructe și fructe de pădure - nu mai mult de 200 de grame pe zi-
 • produse lactate (dar numai cei care au voie să folosească medicului) -
 • băuturi din fructe, ceaiuri, sucuri, cafea, solduri bulion.

In plus, pacientul va avea nevoie pentru a îmbogăți dieta cu vitamine și minerale. În acest scop, este necesar să se cumpere într-o farmacie orice complex de multivitamine (intenționat sau fără prescripție medicală).

Video: Nutritie pentru diabet zaharat

Interzis în diabet!

În dulciuri diabet interzise (bomboane, ciocolată, gem, miere, bezea, prăjituri, produse de patiserie și dulciuri). În nici un caz nu poate mânca alimente grase fierte în ulei.

Video: Dieta pentru pacientii cu diabet zaharat. Ce pot mânca în diabet?

Mezeluri afumate si sarate sunt de asemenea incluse în lista produselor interzise.

Condimente ca muștar, piper ar trebui să fie excluse din dieta lor obișnuită.

În cazul în care mit și în cazul în care - nu-i așa?

Dieta in diabetul zaharat implică un număr mare de mituri care inventează pacienții înșiși. Să le enumăr mai în detaliu, astfel încât să puteți naviga tactica de tratament a stării de boală.

 • Cand diabetul nu este necesar să rămânem la orice dieta. Dacă doriți dulce, puteți mânca, dar - un pic. Adevărat sau fals?

In diabetul zaharat, puteți avea orice fel de mâncare, dar numai în cazul în care nu doriți să mențină sănătatea pentru anii ce vor urma. Dacă doriți să trăiască mai mult și să se bucure de viață, este necesar să se limiteze strict consumul de dulciuri și alte alimente nesănătoase la care va indica medicul curant. Singura modalitate de a menține stare bună de sănătate și să rămână sănătos.

 • Dacă doriți puternic ceva dulce, puteți mânca (în cantități nelimitate), și apoi să ia doar insulină sau pastile care scad glicemia.

În nici un caz nu poate mânca cantități mari de dulciuri, apoi naiv să cred că tableta va fi capabil să reducă nivelul său. Pacientii in acest caz, va începe să se dezvolte complicații ale diabetului zaharat. Consecințele pot fi groaznice, inclusiv moartea.

 • Pacienții cu diabet zaharat pot mânca zahăr în fiecare zi, dar în cantități mici.

Nu, este imposibil, chiar și în cantități mici. Zahăr crește nivelul de glucoză din sânge, ca urmare - starea de sănătate a pacientului se deteriorează.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit