ZdorovGuru.com

Complicație periculoasă a diabetului zaharat

Video: Principalul pericol al diabetului zaharat

opasnoe oslozhnenie saharnogo DiabetaCând complicațiile diabetului dă organismului, aceasta duce la cetoacidoză diabetică - o complicație periculoasă a diabetului zaharat. Care sunt cauzele acestei boli? Motivul este destul de banal și simplu - persoanele cu diabet nu grija de sanatatea lor, pentru cursul bolii și deteriorarea sănătății (în cazul în care astfel este cazul). În cuvinte simple, cetoacidoză diabetică este cauzată de o atitudine neglijentă pentru sănătatea lor.

Pentru prevenirea cetoacidoză diabetică trebuie să monitorizeze în mod constant cursul de diabet zaharat, atât primul și al doilea tip. Este important pentru diabetici pentru a se conforma cu o dieta speciala saraca in carbohidrati, precum și face periodic teste de sânge și urină asupra conținutului de cetone.

Pentru referință! Cetone - acetona este conținută în urină și sânge. Trebuie înțeles că prezența acetonei în urină nu poate fi considerată o boală numită cetoacidoză.

Primele semne de complicații

Un organism sanatos are ca scop intrarea în folosință ca pe o sursă de glucoză pentru energie și pentru a menține viața umană. Dar, în cazul în care organismul nu poate produce insulina, aceasta nu utilizează glucoză în scopul propus. În acest caz, corpul nostru este o altă cale de ieșire - el mănâncă aceste rezerve de grăsime, care au fost deja amânate până atunci.

Când grăsimile sunt descompuse (de componente individuale), apoi cetonele produse (acetonă). De ce ar putea fi periculos?

Dacă sângele nostru acumulează cantități excesive de cetone (acetonă), rinichi (elementul principal al sistemului excretor) nu au timp pentru a face față sarcinii. Aceasta înseamnă că o parte din acetonă rămâne în sânge și eliminat din organism prin urină. Toate acestea duc la o creștere bruscă a acidității sângelui.

Ar trebui să știi!

Dacă la apariția cetoacidoză diabetică (descărcare crescută de acetonă în sânge), pacientul nu ia anumite acțiuni (să nu consulte un medic), conditia poate duce la comă și chiar moarte.

Cei care au acordat o atenție deosebită pentru sănătatea lor, știe cum să acționeze în caz de cetoacidoză. După prima măsură de a normaliza starea de sănătate a pacientului este: consumul de cantități mari de lichid, și - injectarea de insulină.

Spre deosebire de acetonă cetoacidoza în urină

Care este diferența Cetoacidoză diabetică și acetonă în urină? Dintr-un motiv inexplicabil, în țările noastre post-sovietice se presupune că acetonă în urină - acesta este un semn extrem de periculos. Este deosebit de periculoasă în cazul în acetonă în urină se găsește la copiii mici. În opinia majorității, acetona - un produs chimic care este utilizat în industria grea sau la curățarea chimică ca solvent. Nici unul dintre oamenii nu vor dori să bea acetonă sunt într-un total sănătos.In mod normal, o cantitate mică de acetonă poate fi conținută în urină umană. Și un astfel de stat nu este un pericol exact atâta timp cât organele interne umane sunt umezite, de exemplu, nici deshidratare.

Pacienții diabetici acetonă în urină este aproape întotdeauna prezent, dar pentru a le da corpul nu poate să nu și nu se simt mai rău, pur și simplu să urmeze o dieta saraca in carbohidrati si sa bea mai mult de 2 litri de lichid pe zi. De asemenea, diabetici trebuie neapărat peste tot cu el pentru a realiza fotografii cu conținutul de insulină. Unii pacienți pot face fără injecții suplimentare de insulină - suficient doar respectarea corectă a dieta saraca in carbohidrati. Prin urmare, prognosticul pentru pacientii cu diabet zaharat este foarte favorabil. Rețineți că această boală nu este o condamnare la moarte, și cu atât mai mult nu amenință viața și sănătatea umană.

În cazul în acetonă în urină nu este dăunătoare?

Dacă acetona se găsește în urină de om și, în același timp, printr-un test de sânge, de zahăr în limitele normale, apoi, în acest caz, această condiție nu suportă nici un pericol pentru rinichi uman sau organele interne. Pacientii in acest caz, este recomandat să bea multe lichide și să monitorizeze în mod regulat cifrele de zahăr din sânge.

Video: Terapia antioxidantă în tratamentul diabetului zaharat

Important!

Pacienții cu diabet zaharat trebuie să fie sigur de a monitoriza creșterea nivelului de zahăr din sânge, în timp pentru a avea timp să se adapteze injecțiile sale de insulină. În caz contrar, creșterea de zahăr va duce în mod inevitabil la apariția cetoacidozei diabetice. Și acum cetoacidoză - o stare foarte periculoasă pentru organismul uman.

Video: De ce diabetul nu se vindecă rănile de pe piele?

Cât de des pentru a măsura acetonă în urină?

Specialiștii endocrinologi nu recomandă să se concentreze pe măsurarea continuă a acetonei în urină folosind benzi de test. Poate si uita despre asta. Pacienții din primul rând, se recomandă utilizarea unui contor de glucoză din sânge să fie întotdeauna conștienți de nivelurile de zahăr din sânge. Această cifră este mult mai important. Într-adevăr, așa cum sa menționat mai sus, la acetonă ridicată în urină și zahăr din pacienții diabetici umani normali nu este amenințată.

Video: Prevenirea bolii. diabetul zaharat

Acorde o atenție!

În cazul în care un pacient cu diabet zaharat de zahăr crește după o masă de peste $ 7, apoi, în acest caz, este necesar să se ia măsuri terapeutice.

Pentru a evita posibilele complicații ale diabetului zaharat, trebuie sa urmeze o dieta saraca in carbohidrati si bea multe lichide.

Trecerea de la o dieta saraca in carbohidrati la un echilibru

Dacă endocrinolog recomandă ca pacienții cu diabet zaharat pentru a merge cu o dieta saraca in carbohidrati la un echilibru, în acest caz, trebuie să se gândească la calificările medicului. De ce? Pentru că în conformitate cu cele mai recente cercetări și experiența medicilor din lume, standard (comune mai multe decenii) tratamentul diabetului zaharat duce la schimbări bruște ale nivelului de zahăr din sânge, precum și creșterea riscului de hipoglicemie. La copiii cu diabet zaharat acesta tratamentul standard al diabetului zaharat încetinește dezvoltarea mentală și fizică.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit