ZdorovGuru.com

Boală comună tiroidă

Rasprostranennyie zabolevaniya schitovidnoy zhelezyiBoli tiroidiene, potrivit statisticilor medicale, al doilea numai la încălcările de activitate a activității cardiovasculare. De exemplu, știați că glanda tiroidă produce marea majoritate a hormonilor care controlează corpul nostru.

hormoni tiroidieni

Hormoni care alocă o mica glanda tiroida situat in gat, reglementa pe deplin procesele vieții umane. În special:

 • Hormonii T3 și T4 glanda tiroida regleaza procesele metabolice din organism, ajuta la arderea grasimilor si construirea masei musculare (important mai ales pentru cei implicați în sala de sport) -
 • Hormonii guverna bolyu- uman
 • Reglati funcționarea creierului și nervos central sistematic rezultate
 • La deficit de hormoni tiroidieni o persoană începe să câștige în exces greutate-
 • Violarea glandei provoaca diabet zaharat.

hipotiroidism

Cea mai frecventa boala a tiroidei este hipotiroidism. Grupul de risc al acestei boli se numără persoanele în vârstă. Hipotiroidismul apare din cauza inflamație a zheleze- tiroide din cauza deficienței de iod severă în organizme- din cauza prejudiciului și leziuni ale organelor mecanice ale sistemului endocrin. De asemenea, boli ale creierului, sau mai degrabă, departamentul său înainte - pituitară provoca hipotiroidism.

Pentru a confirma sau infirma diagnosticul de „hipotiroidism“ este necesar, în primul rând, pentru a vedea un medic, un endocrinolog si un test de sange pentru hormoni.

Simptomele caracteristice ale hipotiroidism sunt:

 • creștere în greutate Sharp, de la care o persoană este extrem de dificil izbavitsya-
 • Stare de slăbiciune, letargie, insomnie, senzație că forțele nu sunt hvataet-
 • depresiv cu rezerve
 • Femeile - probleme menstruale, incapacitatea de a ramane insarcinata pentru o lungă perioadă de timp de
 • Scăderea temperaturii corpului, care se observă pe fundalul sboya- hormonale
 • menopauza precoce la femei
 • Caderea parului, atat la barbati si la femei
 • Încălcarea tratatului gastro-intestinal
 • Umflarea pielii, superior / inferior konechnostey-
 • presiune foarte scăzută, tulburări serdtsebieniya-
 • Dacă o persoană adoarme, puteți dormi aproximativ 12 ore sau mai mult (chiar dacă nu este epuizat înainte).
 • În cazul în care corpul uman există un exces de hormoni tiroidieni, atunci persoana are o boală numită tireotoxicoză. Cauzele principale ale acestei afectiuni sunt: ​​shchitovidki difuze gușă, boala Basedow, excesul de iod dozare creier patologie - hipofizar.

  tulburări hormonale în organismul uman conduce la întârziere și perturbarea majorității proceselor metabolice, rezultând în unele organe încep să funcționeze încetinit, sau invers - cu sarcina crescută.

  Este în valoare de știind!

  Boli tiroidiene - este un fenomen foarte grav, care poate provoca o deteriorare gravă a ființei umane ca comă sau thyrotoxic criză. Acest lucru este foarte important - daca este cazul, chiar o deteriorare minoră a sănătății asociate cu încălcarea glandei tiroide, este necesar să se consulte un medic endocrinolog.

  Semnele vizibile ale bolii tiroidiene

  Principalele și vizibile (vizibile cu ochiul liber) semne de tulburări ale glandei tiroide este o creștere patologică în organism în gât. În unele cazuri, încălcări ale prostatei poate fi atât de severă încât o persoană deformat de gât, astfel încât este dificil să-l miște. Apoi endocrinolog este suspectat gușă nodulară.  Stările cele mai periculoase de tulburări tiroidiene sunt tumori maligne, de exemplu cancerul. Cel mai adesea, boala de încălcare hormoni legate de tiroida, diagnosticat la femei. Motivul este că acestea sunt mai sensibile la diferite disfuncționalități hormonale - menstruația, sarcina, menopauza.

  Păstrați în minte ...

  Hipertiroidismul conduce la faptul că pacientul este o tulburare a creierului, hipotalamusul si hipofiza este afectat.

  Periculoase dacă hipotiroidism afectează organismul feminin, deoarece acest lucru duce la o perturbare a funcției de reproducere.

  Boli tiroidiene poate dezvolta ca urmare a deficitului de iod ascuțite în organism (din cauza condițiilor de viață nefavorabile, subnutriției, tratament prelungit cu anumite medicamente, precum și după intervenția chirurgicală).

  gușă

  Gușă - este o altă boală comună a glandei tiroide, care se caracterizează printr-o creștere anormală în organism. Endocrinolog a fost izolat ca principalul motiv - lipsa acută de iod în organism. La rândul său, deficit de iod apare ca urmare a dietei dezechilibrate necorespunzatoare, probleme cu tractul gastro-intestinal, ceea ce conduce la faptul că substanțele nutritive și oligoelemente nu sunt absorbite.

  tiroidita Hashimoto și boala Graves

  tiroidita Hashimoto (tiroidita Hashimoto) datează din copilarie. Această patologie poate avea loc într-un copil în primii ani de viață și se manifestă sub forma unei defecțiuni a glandei tiroide. Și ceea ce este cel mai rău lucru din boala, părinții nu pot înțelege întotdeauna ceea ce copilul lor este ceva în neregulă. Primele semne de deteriorare a sănătății încep să fie observate numai atunci când glanda tiroidă nu reușește. Și această etapă are loc în persoana adulta.

  Ar trebui să știi ...

  Netratate boli tiroidiene curs patologice se pot dezvolta in cancer. De aceea, medicii recomanda cu tarie - in orice durere la nivelul tiroidei sau eșecul hormonale - du-te la medic.

  Tratamentul bolilor este orientată în primul rând la normalizarea nivelului de iod în corpul uman și restaurarea deplină a nivelurilor hormonale.

  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit