ZdorovGuru.com

Simptomele cancerului tiroidian

simptomu Raka witovidnoi gelezu

Cancerul tiroidian este extrem de rar, dar în ultimul an, statisticile arată că boala a devenit mai frecvente, în special frecvente la copii și la vârstnici. De asemenea, tumora este femeile cele mai izbitoare, în unele cazuri, oameni. Cauza comună este ereditatea. Cancerul apare din cauza unor astfel de tumori benigne, care sunt caracteristice pentru tiroida - gușă, adenom, chistadenomul. Există mai multe tipuri de tumori maligne ale glandei tiroide, este cea mai comuna forma de cancer epitelial.

Tipurile de tumori maligne ale glandei tiroide

Gradul poate selecta următoarele tipuri:

1. chistadenomul papilar, în ciuda faptului că este benignă la început, prin timp se poate repeta constant si sa creasca in vasele de sange.

2. Tipul de mijloc de malignitate includ adenom papilar adenokartsionomu și maligne.

3. tip periculos includ anaplizirovanny și carcinomul cu celule mici ale glandei tiroide, si sarcomul, limfosarcom.

Manifestarea diferitelor tipuri de cancer tiroidian

1. papilar apare in copilarie si la maturitate este cel mai adesea de aproximativ 40 de ani. Atunci când se poate produce această metastaze tumorale. La copiii mici, aceasta forma de cancer este agresiv - metastaze încep să se răspândească la sistemul limfatic și plămâni, are loc mult mai ușor la adulți.

2. tip folicular de cancer tiroidian este caracteristic pentru adulti, apare cel mai frecvent la vârsta de 60 de ani. Tumora creste lent. Incasari acest formular mai rapid decât cel anterior, metastaze încep să se răspândească la ganglionii limfatici ai gatului, este foarte rar oasele, plămânii și alte organe ale sistemului.

3. tip de cancer tiroidian medular se caracterizeaza prin simptome sale, o persoana la prima fata fard de obraz apare diaree. Aceasta este una dintre cele mai dificile forme de cancer, deoarece metastaze începe imediat să curgă în ganglionii limfatici, care sunt situate una lângă alta, apoi se merge pe sistemul muscular si trahee. Ea poate afecta, de asemenea, organele interne ale sistemului sunt foarte rare.

Foarte rar metastasized intra tiroida in sine glandei, cum se datoreaza cancerului de san, de colon, melanom, cancer pulmonar, limfom.

Cel mai adesea, tumori tiroidiene nu metastazează, doar anumite grupuri pot provoca imediat un flux de metastaze osoase, în sistemul pulmonar, și rinichii, creierul, ficatul.

Video: Testul pentru cancerul tiroidian

Simptomele cancerului tiroidianCel mai adesea boala apare ca urmare a faptului că o persoană a fost o tumoare benigna, pe care el nu a încercat să-l trateze. Primul simptom este că tumora a crescut rapid în dimensiune, din aceasta cauza, pielea este compactat și accidentat.

Tumora apare cel mai des în lobul inferior, foarte rar răspândit în ambii lobi. În primul rând, este rotunjit, neted și dens, apoi își pierde complet forma și începe să captureze cota. Tumora este mai mult decât este trimis înapoi, astfel încât crește capsula glandulară începe să stoarcă situat in apropiere de nervi, trahee, din această cauză, o persoană voce răgușită, este dificil de a respira, el îngrijorat în mod constant cu privire la dificultăți de respirație, în special în timpul efortului fizic armat.

Atunci cand se comprima esofag, persoana devine greu de înghițit. Apoi, tumora incepe sa lovit sale gât, mușchi, grăsime, vasele de sange, nervi. Pe piele se poate observa cât de mult se dilata venele.

Video: Istoria tratamentului cancerului tiroidian.

În cazul în ganglionii limfatici sunt crescute în partea tumorii, acest lucru sugerează că benigne a crescut în maligne.

În cazurile severe, poate paraliza corzile vocale în cazul în care unitatea formată, cu o voce spartă.

Diagnosticul de cancer tiroidian

Este important să se identifice boala intr-un stadiu incipient al dezvoltării sale, cu examinarea, medicul poate observa că umflarea parts a crescut de prostata, de asemenea, că a devenit inegală, tensionată, oamenii se simt sufocat.

O metodă mai precisă este de biopsie ac, în care timpul poate distinge benigne de tumorile maligne. Dacă nu se poate stabili cu exactitate diagnosticul de cancer tiroidian este necesară examinarea histologică, care se efectuează numai în timpul intervenției chirurgicale.
Pentru a vedea modul în care tumora a afectat laringele, corzile vocale, asigurați-vă că pentru a utiliza laryngoscopy. În cazul în care este instalat diagnosticul de paralizie a corzilor vocale, se spune că nervul este implicat în procesul de formare a tumorii. De asemenea, asigurați-vă că medicul inspectează trahee, pentru a afla cum sa îngustat.

În unele cazuri, un X-ray, dacă doriți să aflați starea țesuturile înconjurătoare ale glandei tiroide, de asemenea, să fie sigur de a efectua cu raze X a traheei.

Și în mod necesar tiroida testat cu ajutorul ultrasunetelor, este astfel posibil să se distingă de cancer de la alte noduri. Cu această metodă, este posibil sa se stie despre noduli tiroidieni, care sunt deja prezente în glanda tiroidă.

Tratamentul cancerului tiroidian

Cursul de tratament va depinde de tipul tumorii, vârsta pacientului, dacă este agresiv. Metoda cea mai des utilizată pentru tratamentul radical - chirurgical poate elimina complet glanda tiroida si poate partial. Copiii vor părăsi parte neafectat la mai târziu în viață nu a fost patologii grave. De asemenea, toate tipurile de cancer tiroidian trebuie sa fie tratate cu medicamente care suprima producerea de hormoni thyritropic.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit