ZdorovGuru.com

Boli tiroidiene la femei - Tratamentul

Zabolevanie schitovidnoy zhelezyi u zhenschin - lechenieNici unul dintre noi nu se poate imagina viața modernă în toate manifestările sale, fără stres puternic. slăbiciune, oboseală Mari, tulburări de somn - sunt toate simptomele de stres. Dar nu numai! Uneori se ascunde în spatele slăbiciune obișnuită de boli tiroidiene. Cum se poate recunoaște pericolul pentru anomalii de viață și a membrelor în timp și ce să facă în acest caz? Luați în considerare bolile tiroidiene la femei.

Glanda tiroidă - trebuie să știți?

Dacă vi se spune că aveți nevoie de mai putin nervos si te expui la stres, ca toate bolile ale nervilor, această expresie are sens și într-adevăr trebuie să-l asculte. Secretul principal al sănătății și longevitate - este pacea minții, și cum ar suna prozaic - nervi de oțel. Dacă nu ajuta sedative, este o ocazie să se gândească la sănătatea lor și cu privire la consecințele care pot rezulta. Femeile mai degrabă sistemul nervos spulberat slab se poate datora unor încălcări ale organelor interne. Și cel mai important organ care reglementeaza glandei tiroide este glandei tiroide. În cazul în care tiroida este sanatoasa, o femeie în sistemul de reproducere ordine, nervos, endocrin si cardiovascular.

Ce trebuie să știți despre glanda tiroida?

Glanda tiroidă - acest lucru este destul de un organ mic, care este situat pe coloana cervicala fata. Shchitovidka este format din doua jumatati lobuli mici, care sunt interconectate printr-un istm mic. Acesta este motivul pentru care tiroida este cunoscută popular ca organism fluture, deoarece arata ca un fluture plutind.

Tiroidian este activ implicat în metabolismul, producând un număr de hormoni, care sunt responsabile pentru activitatea vitală a întregului organism. În cazul în care corpul unei femei exista un exces sau lipsa de hormoni, acesta suferă de muncă organe și sisteme absolut toate interne. Un semnal de acest dezechilibru ne dă sistemul nervos sub forma de crize nervoase, stres și stres emoțional.

Video: masaj terapeutic unic de boli tiroidiene, uter si ovare gusa

hormoni tiroidieni

După cum sa menționat mai sus, glanda tiroidă produce un număr de hormoni, care sunt direct subordonate parti ale creierului, cum ar fi hipotalamusului și glandei hipofize. De exemplu, sub influența hormonului de stimulare a tiroidei, care produce glanda pituitara, glanda tiroidă poate începe să lucreze sau să încetinească influența sa asupra organismului uman. De la locul de muncă depinde de producția pituitară de hormoni tiroidieni, cum ar fi T4 tiroxina si T3 triiodotironina.

Video: Tratamentul chirurgical al tiroidei

Pentru T4 și T3 au fost sintetizate în corpul unei femei, este necesar ca în sânge și celule a fost suficient de iod.Tiroidă produce un alt hormon numit calcitonina. Datorită lui, avem un puternic țesut osos suficient, ceea ce nu este distrus de factori externi negativi.

Și boli tiroidiene

Rolul principal al glandei tiroide în corpul oricărui om - este reglementarea ratei metabolice, sau altfel metabolismul. În ciuda faptului că glanda tiroidă cântărește doar 23 de grame, ea controlează majoritatea proceselor vitale din organism. De exemplu, formarea I a caracteristicilor sexuale primare ale unei femei, starea de normalizare a părului și a pielii, capacitatea de a concepe și transporta un copil - toate acestea regleaza glanda tiroida.

Video: Cauzele boli tiroidiene

Hormonii tiroidieni au un efect direct asupra somnului, apetitul unei persoane. La greutatea sa corporală, activitatea fizică, schelet, coloanei vertebrale, și puterea lui, operațiune pe scară largă a inimii, sistemul de reproducere - lista este destul de lungă și largă.

Principalele simptome ale bolii tiroidiene sunt:

Video: tiroidiană Treat tiroidă Femeile Sytin GN

  • Razrazhitelnost;
  • tearfulness;
  • tulburări de somn;
  • nervozitate sporită;
  • Pierderea poftei de mâncare, sau dimpotrivă - creșterea acesteia;
  • depresie;
  • Creșterea oboseală.

În cazul în care femeia a început să se simtă rău, atunci în primul rând, poate fi un semn de deficit de hormon tiroidian. Această patologie se numește hipotiroidism, în cazul în care hormonii in exces, diagnosticul va suna ca hipertiroidism. Dacă vă simțiți un fel de compresie la nivelul coloanei vertebrale cervicale, durere la înghițire, și stare de rău general, este o boală numită gusa (nod) tiroida.

În special, femeile cu hipotiroidism au încetinit toate procesele din organism, care este asociat cu tulburări metabolice. Principalele simptome ale hipotiroidismului includ: tulburări psihice, a scăzut de performanță, somnolență, letargie reacții, depresie. Când această încetinire a tractului gastrointestinal, boli respiratorii, a crescut greutatea corporală, creșterea tensiunii arteriale. Hipotiroidismul la femei perturbat ciclul menstrual, problema începe cu concepția copilului, poate să apară foarte devreme menopauza. Până în urmă cu câteva decenii, aproape toate bolile tiroidiene sunt fatale. Astăzi, există o serie de tehnici eficiente, care combina diferite terapie cu hormoni si tratament de droguri. În cazul în care tratamentul conservator nu aduce rezultate pozitive, este necesar să se recurgă la o intervenție chirurgicală, care este, pentru a elimina o parte a glandei tiroide.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit