ZdorovGuru.com

Ce este DHEA-sulfat?

Chto takoe DGEA-sulfat

În cazul în care femeile sau barbatii au probleme cu sfera hormonală a sănătății lor, în acest caz, ei se confruntă cu doar titlul, mai degrabă obscur al unui hormon steroid care este abreviat DHEA-sulfat, sau versiunea completă (este rar folosit si mai ales - medici) - dehidroepiandrosteron-sulfat.

definiție

DHEA-sulfat - este un hormon care este produs atât la bărbați cât și femei, pentru cea mai mare parte din cortexul suprarenal si femei - in ovare (dar numai într-o cantitate de 5%). Dacă o femeie este revelat hiperandrogenism (exces de hormoni masculini pe femei), în acest caz, pentru endocrinologul este important să se identifice - în cazul în care acesta a produs hormon DHEA-sulfat - in ovare sau glandele suprarenale.

Din corpul este derivat hormon în urină.

Hormonul DHEA-sulfat intră procesele metabolice, ceea ce înseamnă că tranziția sa într-o altă formă androgenice (hormon masculin) - testosteron. Creșterea hormonului de sânge DHEA-sulfat conduce la:

 • Perturbarea ciclului menstrual la femei
 • Prin besplodiyu-
 • La o creștere a părului de pe corp pe corpul masculului tipu-
 • Prin girsutizmu-
 • Prin aparitia acneei, acnee pe fața lui.

Dacă o femeie este găsit niveluri ridicate de testosteron (care afectează întregul organism), apoi, în acest caz, trebuie să fie sigur de a lua un test de sânge la nivelul DHEA-sulfat. Astfel, putem determina de ce sa întâmplat acest lucru - daca o femeie are boala suprarenale, sau ovare.

norma de hormon

Norma hormon steroid depinde de sex (masculin, feminin), precum și de vârsta pacientului.

De exemplu, rata de DHEA-sulfat pentru barbati in varsta de 18-19 ani va fi de la 108 la 141 pg / ml, iar pentru femei - 145-395 pg / ml.

normyi dgea-dlya muzhchin sulfat, dlya zhenschin

 • Tumori maligne suprarenală;
 • hiperplazie adrenală (congenital);
 • boala ovarelor (cel mai adesea - ovare polichistice).

Un hormon steroid natural, incepe sa scada la vârsta de 30 de ani (bărbați și femei). Hormonul extrem a redus în boli cum ar fi:

 • Diabetul;
 • Patologie (tumori) suprarenalele;
 • Inflamația în rinichi;
 • Ascuțite scăderea greutății corporale, de multe ori dureroase.

Cum să luați un test de sange pentru DHEA-sulfat?

Pentru a trece un test de sange pentru DHEA-sulfat, este necesar să se ajungă la orice laborator (cel mai simplu mod, în particular). Acest lucru se poate face fără sesizare unui medic. Prelevarea probelor de sânge a fost luată dintr-o venă, post (înainte nu se recomandă să mănânce 8-10 ore). De asemenea, este interzis să fumeze și să bea. Înainte de a colecta sânge DHEA-sulfat sigur să-i spuneți medicului dumneavoastră despre ce fel de pastila luați (dacă hormonale, lista toate numele și doza de medicament).

Mă întreb despre hormoniCel mai inalt varf al hormonului de creștere DHEA-sulfat în organism se produce in timpul dezvoltarii embrionare, adică, atunci când suntem în pântecele mamei. Apoi, la copii, nivelul de hormoni masculini (atât băieți și fete) este în scădere rapidă și până la vârsta de 11-12 ani (de vârf de pubertate) este crescut din nou.

Video: DGES-C

Până la vârsta de vârstă, nivelul de DHEA-sulfat este redusă. Medicii sugerează că acest lucru se datorează faptului că pierdem masa musculara, am redus în mod semnificativ imunitatea, a redus procentul de os și natural - funcția de reproducere deranjat.

Ceea ce este interesant, unele femei (si chiar barbatii cu DHEA-sulfat, și așa mai departe) a crescut în mod specific cumpăra versiune sintetică degiproepiandrosterona în farmacii și magazine de sport, deoarece se presupune că reduce excesul de greutate. Publicitatea la televiziune, internet și reviste glossy, vom vedea că este suficient pentru doar o lună pentru a face magic „medicamentul minune“ (care conține cantități mari de DHEA-sulfat), în timp ce pierde imediat în greutate. Este adevărat?

Video: Istoria Alexander Vinogradov. Rezultatul recepției laminina soțul ei cu boala Parkinson

Excesul de greutate și de hormoni

Este posibil să se piardă în greutate de a lua DHEA-sulfat?

În centrul acestei DHEA-sulfat poate fi de a pierde in greutate, sunt experimente pe animale, și mai precis, pe șobolani. De-a lungul bărbați au fost efectuate experimente similare. Desigur, corpul de șobolani și oameni diferă în mod semnificativ, și, în special, este vorba despre sistemul hormonal.

Dacă o femeie este supraponderal va dura (non-baza de prescriptie) droguri hormonal DHEA-sulfat, aceasta va duce la:

 • nivelurile de hormon de testosteron crește
 • depunerea de grăsime în jurul valorii de talii-
 • Întărit căderea părului, până la oblyseniya-
 • Agresivitate crescută, iritabilitate, tulburări de somn-
 • Pentru yaichnikov- polichistic
 • Pentru perturbarea ciclului menstrual până besplodiya-
 • Pentru bolile și tulburările sistemului cardiovascular.

Concluzionăm: hormonul DHEA-sulfat este strict interzis să accepte femeile cu greutate corporala in exces. În caz contrar, aceasta va duce la mai multe probleme decât doar obezitatea.

Influența hormonilor asupra oaselor, și creierul de somn

Este dovedit faptul că a lua hormonul DHEA poate preveni apariția și dezvoltarea în continuare a osteoporozei. Dar un efect secundar al acestui tratament este de a deveni o creștere rapidă a greutății corporale. Deci, vom face ajunge pe creșterea hormonului densitatii osoase, dar în spatele acestui fenomen va trebui sa fie tratati pentru obezitate. Ceea ce este mai important pentru pacient însuși alege.

DGEA-, in functie de cercetare si experienta, imbunatateste calitatea somnului la pacienții cu o tulburare cronică a sistemului nervos, insomnie. Ca urmare a acestui fapt, pacienții a fost crescută de bine și întărește sistemul imunitar. Dar, luând hormonul nu este recomandată fără prescripție medicală.

Efectele secundare ale necontrolate care primesc DHEA-sulfat la femei pot include: menopauza precoce, obezitate, boli de ficat, cancerul de san.

Video: Sfaturi om bătrân Leroy: dehidroepiandrosteron

DHEA-sulfat - hormon destul de periculos, care crește trebuie să se ferească de femei (în special planificarea sarcinii). creșterea lui în sânge nu poate conduce decât la perturbarea ciclului menstrual, dar, de asemenea, la infertilitate. În nici un caz nu ar trebui să ia medicamente hormonale (fără consultarea unui medic), în scopul de a reduce greutatea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit